Home VPN Uitleg Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

Door: Joep, VPN Testerjoep
Laatste update: 9 december 2019

Enorm veel Nederlanders kijken in hun vrije tijd regelmatig Netflix, zo ook op vakantie. Wanneer je er even tussenuit bent, kan het namelijk heerlijk zijn om rustig te kijken naar je favoriete serie. Helaas zijn er een aantal verschillen wanneer je Netflix kijkt in het buitenland in plaats van in Nederland. Die verschillen zijn niet altijd even prettig, gelukkig kun je ze eenvoudig omzeilen.

Wat is er anders aan Netflix kijken in het buitenland?

Netflix is dus niet overal hetzelfde. Afhankelijk van het land waar je naar toe gaat, zijn er een aantal nadelen die zich voor kunnen doen:

  • Er zijn andere series beschikbaar: Per land is er een andere selectie films en series waar je op Netflix uit kunt kiezen. Daardoor kan het voorkomen dat de serie die je wilt kijken in jouw bestemmingsland net beschikbaar is.
  • De ondertiteling kan niet altijd in het Nederlands: Los van het aanbod, komt het in een aantal landen voor dat je geen Nederlandse ondertiteling kunt kiezen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Neflix kijken in het buitenland is dus niet altijd optimaal. Merk je dat de streamingdienst in het land waar jij naar toe gaat niet werkt zoals in Nederland, gooi dan niet gelijk de handdoek in de ring! Er is namelijk een eenvoudige oplossing.

De oplossing: Netflix kijken op vakantie met een VPN

Wanneer je in het buitenland normaal Netflix wilt kijken, dan is de perfecte oplossing om daar een VPN bij te gebruiken. Eerder vertelden we al over de voordelen van een VPN, zo zijn dit een aantal pluspunten:

  • Je kunt alles doen zoals in Nederland: Doordat je met gebruik van een VPN je locatie op Nederland kunt zetten, denkt Netlix dat je je daar bevind. Daardoor kun je al je films en series gewoon bekijken, mét Nederlandse ondertiteling.
  • Er komen nog meer films en series beschikbaar, waar je ook bent: Omdat je je locatie op vele landen in kunt stellen, heb je meer keuze wat het aanbod betreft. Zo heeft de Amerikaanse Netflix bijvoorbeeld veel meer films en series dan de Nederlandse.
  • Je bent volledig anoniem: Los van het omzeilen van locatierestricties, zorgt een VPN ervoor dat je op internet kunt surfen zonder je identiteit ergens achter te laten. Wel zo prettig.

Zoals je ziet kan het erg handig zijn om een VPN te hebben, vooral voor het kijken van Netflix. Echter is het wel goed om te weten dat bedrijven zoals Netflix het niet altijd goedkeuren dat je een VPN gebruikt. Daarom is het goed om op een aantal dingen te letten.

Waar moet ik op letten bij een VPN voor Netflix?

Netflix is actief bezig met het blokkeren van VPN-servers, waar we rekening mee moeten houden. Zo kan een server die nu wel werkt voor het kijken van Netflix-series volgende week ineens niet meer werken, dat is natuurlijk niet prettig. We vonden een aantal manieren om blokkades te omzeilen, die erg handig zijn om te weten. Een goede manier om zo’n blokkade te voorkomen is door bijvoorbeeld een ‘dedicated IP’ te nemen, dat is een IP-adres die je met niemand anders deelt. Daarmee wordt de kans op zo’n blokkade aanzienlijk kleiner.

Welke VPN is het beste voor Netflix?

Wanneer je een VPN wilt gebruiken om Netflix te kijken, in Nederland of het buitenland, is het belangrijk om te weten dat lang niet alle VPN’s een goede optie zijn. Door het vergelijken van verschillende opties vonden wij de beste VPN’s voor Netflix, die onderling verschillen in ondersteuning, serverlocaties en behaalde snelheden. Als beste optie voor het kijken van Netflix in het buitenland kwam ExpressVPN naar voren.

ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN scoort op vele vlakken erg hoog, zo ook voor het kijken van Netflix. De VPN kent vele functies, goede ondersteuning en hoge snelheden. Een aanrader dus!