Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor Windows
beste vpn voor windows

Beste VPN voor Windows

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 12 augustus 2019

Bij het aanschaffen van VPN software is het ongelooflijk belangrijk om goed te letten op de ondersteuning voor jouw apparaat en besturingssysteem. Is de VPN software bijvoorbeeld wel compatibel met Windows en zo ja; ook voor jouw computer? Om erachter te komen welke VPN software je nu het beste kunt kiezen, heb ik onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Windows op dit moment.

Ik heb niet alleen gekeken naar de compabiliteit van de VPN’s, maar heb onder andere goed gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en functionaliteiten van de VPN software. Bekijk de beste VPN voor Windows uit mijn onderzoek!

ExpressVPN

expressvpn

Met ExpressVPN de beste VPN voor Windows waarmee je onder andere anoniem en veilig kunt browse op het internet. Compatibel voor Windows 10, 8, 7, XP en Vista. Ook komt ExpressVPN als snelste VPN uit de test. Werkt erg gebruiksvriendelijk en is te gebruiken over verschillende apparaten.

CyberGhost

cyberghost

Ook CyberGhost is een zeer goede VPN voor Windows. Met de handige Windows app zet je eenvoudig en snel een VPN verbinding op. In totaal heeft CyberGhost maar liefst 4900 verschillende VPN-servers in meer dan 60 landen.

NordVPN

nordvpn

Kijkend naar de beste VPN voor Windows komt ook NordVPN als een goede en betrouwbare partner uit de test. De applicatie van NordVPN is geschikt voor een Windows device. Deze applicatie heeft handige functies als CyberSec-functie die je beschermt tegen cyberbedreigingen en malware.

ExpressVPN voor Windows

In het onderzoek naar de beste VPN voor Windows scoort ExpressVPN het best. Op snelheid scoort ExpressVPN het hoogst en de app wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. Ook zijn er in de applicatie handige functies te vinden, deblokkeer bijvoorbeeld het internet met maar één klik. Veiligheid staat bij ExpressVPN voor op en met deze dienst browse je eenvoudig veilig en anoniem.

Kijkend naar de compatibiliteit van de dienst scoort ExpressVPN ook goed, voor elke besturingssysteem is de applicatie geschikt gemaakt. Naast dat ExpressVPN hoog scoort bij Windows is ExpressVPN ook de beste VPN voor iOS.

Voordelen van ExpressVPN voor Windows

Naast de gebruiksvriendelijke applicatie zijn er nog meer voordelen van ExpressVPN te vinden die de dienst geschikt maken voor Windows. Hieronder heb ik enkele voordelen opgesomd waarom deze aanbieder een goede keuze is voor Windows:

 • Gebouwd voor snelheid: met elke VPN verbinding verlies je wat internet snelheid. Dit wil je zo goed mogelijk beperken. Uit onze VPN snelheid test blijkt dat ExpressVPN de snelste VPN is.
 • Veel verschillende locaties: kijkend naar het aantal servers en locaties, scoort ExpressVPN ook goed. In totaal heeft de dienst meer dan 160 verschillende servers verspreidt over meer dan 94 landen.
 • Makkelijk te gebruiken met Chrome en Firefox: speciaal voor deze twee webbrowsers zijn browser extensies ontwikkeld, hierdoor kun je snel van uit je browser een VPN verbinding starten.
 • Split-tunneling: zeer handige functie waarmee je er voor kunt kiezen welke app gebruikt maakt van een VPN verbinding.
 • KillSwitch: ook niet geheel onbelangrijk is een KillSwitch bij een VPN. Valt de VPN verbinding weg dan zorgt een KillSwitch er voor dat je data veilig blijft en niet alsnog openbaar wordt.

Een ander punt waarom ExpressVPN in mijn ogen erg goed scoort, is dat ze dag en nacht een klantenservice bieden. Via de app zelf kun je al je vragen stellen en de medewerkers staan je vrij vlot te woord.

CyberGhost voor Windows

In het onderzoek kwam CyberGhost ook als een goede kandidaat uit de test. Wat CyberGhost voor Windows geschikt maakt heeft met name te maken met de betrouwbaarheid en goede coderingsprotocol. Bij CyberGhost worden je gegevens beschermt met een 256-AES coderingsprotocol.

Verder viel op dat CyberGhost ook diverse protocollen gebruikt waar je zelf de keuze in hebt. Kies voor een OpenVPN-, iKEv2- of L2TPprotocol. Ook een must die een VPN aanbieder dient te hebben is een KillSwitch en ook dat is aanwezig bij CyberGhost.

Voordelen van CyberGhost voor Windows

Ook kijkend naar de beoordelingen van huidige gebruikers scoort CyberGhost goed. Lezen we deze beoordelingen dan ervaren de gebruikers de dienst als erg prettig en veilig. Naast benoemde voordelen heb ik nog meer voordelen gevonden en hieronder opgesomd:

 • Geen logbestanden: CyberGhost heeft een geen logbestanden-beleid, hierdoor worden al je gegevens beschermd tegen netwerkbeheerders, bedrijven, internetproviders en overheidsinstellingen.
 • 24-7 klantenservice: ook CyberGhost zet hoog in op klantenservice en is dag en nacht beschikbaar voor al je vragen. De klantenservice is te bereiken via e-mail of live chat en spreken Engels, Duits, Frans en Roemeens.
 • Erg voordelig: Vanaf 2,45 per maand maak je al gebruik van de dienst van CyberGhost.
 • Veel servers: wereldwijd heeft CyberGhost meer dan 4900 servers. In vergelijking met andere aanbieders is dit veel.
 • Gebruik op meerdere apparaten: met een abonnement van CyberGhost kun je gebruik van de dienst maken op 7 apparaten tegelijk.

De hoofdvestiging van CyberGhost is gevestigd in Boekarest. Ook dit wordt gezien als een voordeel omdat Roemenië geen deel uitmaakt van toezichtallianties en dus geen verplichting heeft om gegevens bij te houden.

NordVPN voor Windows

De laatste aanbeveling is dat NordVPN ook een goede keuze is voor Windows. Uit mijn onderzoek kwam NordVPN uit de test als betrouwbaar, veilig en eenvoudig in gebruik. De VPN applicatie van NordVPN is makkelijk te gebruiken en heeft veel verschillende handige functies. Denk bijvoorbeeld aan de CyberSec-functie die je beschermt tegen cyberbedreigingen en malware. Ook een handige P2P-sharting functie zorgt ervoor dat deze VPN provider opvalt, hiermee kun je namelijk bestanden veilig downloaden en uploaden.

Ook heeft NordVPN veel verschillende servers. In totaal zijn er in 60 landen meer dan 5700 NordVPN servers te vinden. In Nederland zelf zijn bijvoorbeeld 249 servers te vinden waarbij je de keuze hebt voor een P2P-, afgeschermde-, Double VPN, Onion Over VPN of een toegewijde IP verbinding.

Voordelen van NordVPN voor Windows

Hierboven heb ik al enkele voordelen van NordVPN voor Windows benoemd en hieronder zal ik nog enkele voordelen opsommen:

 • Veel servers: in totaal heeft NordVPN 5721 en deze zitten verspreidt in 60 verschillende landen.
 • Verschillende servertypes: ook al benoemd, maar NordVPN heeft veel verschillende servertypes namelijk toegewijde IP-servers, Double VPN-servers, afgeschermde, Onion Over VPN servers, P2P servers en standaard VPN servers. Wat dit precies inhoudt staat hieronder uitgelegd.
 • Zes apparaten tegelijk te gebruiken: ook fijn als je al je apparaten kunt beveiligen en ook tegelijk. Het is bij NordVPN voor Windows mogelijk voor zes apparaten die je ook tegelijk kunt gebruiken.
 • Altijd ondersteuning: ook NordVPN heeft altijd klantondersteuning. Voor al je vragen kun je terecht bij de customer service van VPN.

Verschillende servertypes van NordVPN

Zoals ik net al vermelde is het bij NordVPN mogelijk om gebruik te maken van verschillende servertypes. Elk land heeft verschillende keuzes per VPN verbinding bekijk hieronder wat deze servertypes inhouden:

Toegewijde IP-servers: kies je voor dit type verbinding, dan krijg je een specifiek IP adres die alleen door jou gebruikt kan worden. Overigens wordt dit IP adres niet gedeeld met  andere VPN gebruikers.

Double VPN-servers: kies je voor deze verbinding, dan wordt het internetverkeer verstuurd door twee verschillende VPN-servers, hierdoor krijg je dubbele codering en zijn je gegevens nog veiliger.

Afgeschermde: hierbij maak je een verbinding met een obfuscated server van NordVPN, dit is interessant wanneer je gevestigd bent in een land met zware beperking van het internet.

Onion VPN servers: hiermee maak je verbinding met een Onion Router die zorgt voor maximale veiligheid en privacy.

P2P-servers: hierbij kun je kiezen voor geoptimaliseerde servers voor je individuele behoeften

Standaard VPN-servers: of maak gewoon gebruik van de standaard VPN-servers waarmee je een snelle VPN verbinding hebt en je IP-adres kunt veranderen.

Waarom VPN voor Windows interessant is

Een VPN voor Windows is interessant om verschillende redenen. Ten eerste is erg interessant om je zelf te beschermen. Door te surfen met een VPN verbinding blijven je gegevens beschermt. Tegenwoordig zijn er geavanceerde technologieën waarmee hackers je internetactiviteit kunnen bekijken en er rare dingen mee kunnen doen. Met een VPN verbinding scherm je je internetactiviteit af en is het voor een hacker moeilijk om je gegevens te achterhalen.

Ook kan het interessant zijn wanneer je geen toegang hebt tot bepaalde websites. In het buitenland kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een land bepaalde internet websites niet toelaat. Verbind je je Windows computer dan met een VPN verbinding in een ander land, dan zul je zien dat je wel in eens toegang krijgt.

Hetzelfde kan interessant zijn voor Netflix. In bepaalde landen worden niet alle series en films getoond op Netflix, dit heeft vaak te maken met samenwerkingen van Netflix. Ben je in het buitenland en kun je opeens je serie niet zien, maak dan een VPN verbinding aan in Nederland en je zult zien dat je weer je favoriete serie kunt kijken. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Netflix.

Onderzoek naar de beste VPN voor Windows

Momenteel zijn er veel VPN aanbieders die zowel geschikt zijn voor iOS als Windows. Om te kunnen zeggen wat ik de beste VPN voor Windows vind, heb ik een onderzoek uitgevoerd naar aanbieders die het best scoren op het gebruik met Windows.  Dit onderzoek heb ik uitgevoerd op de volgende factoren:

 • Compatibiliteit
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Snelheid
 • En functionaliteiten

Na dit onderzoek kan ik zeggen dat in mijn ogen de ExpressVPN de beste VPN voor Windows is. Vooral de snelheid en functies van de applicatie waren in mijn ogen de doorslaggevende factoren.

Tip: probeer gratis VPN voor Windows

Ben je op zoek naar een gratis VPN voor Windows? Persoonlijk ben ik van mening dat je niet moet bezuinigen op veiligheid. Vooral omdat de maandelijkse kosten van VPN aanbieders erg laag zijn vind ik het zelf zeker het geld waard. Ben je nog niet zeker van je zaak dan kun je natuurlijk altijd een VPN uitproberen, vandaar onderstaande aanbeveling. ExpressVPN is in mijn ogen de beste aanbieder en biedt ook een gratis VPN voor Windows proefversie van 30 dagen. Ben je niet tevreden vraag dan simpelweg gewoon je geld terug.

ExpressVPN

expressvpn

Hierboven benoemde ik al de meeste voordelen van ExpressVPN. Op snelheid en diverse handige functies van de applicatie scoorde ExpressVPN erg goed. Wil je de VPN eens een keer uitproberen? Maak dan gebruik van de gratis proefversie van 30 dagen. Niet goed? Dan krijg je gewoon je geld weer terug.

Wat moet je in de gaten houden bij VPN voor Windows?

Kies niet lukraak voor een VPN aanbieder, het is belangrijk om bepaalde factoren in de gaten te houden. Denk goed na waarvoor je de VPN gaat gebruiken, is het bijvoorbeeld alleen voor VPN voor Windows of heb je nog meer apparaten die ook andere besturingssystemen hebben, denk bijvoorbeeld aan iOS of Android. Kijk daarom goed voor welke apparaten je de VPN dienst wilt gebruiken en of de dienst daar ook ondersteuning voor biedt. Kijk dan ook goed of de je de VPN tegelijk kunt gebruiken op verschillende apparaten.

Het kan ook handig zijn om eerst gebruik te maken van een proefversie. De meeste VPN aanbieders bieden een proefversie aan, hiermee kun gratis gebruik maken van de dienst en het uitproberen. Ben je niet tevreden kies dan gewoon voor een andere provider. Wel geldt bij sommige aanbieders een “niet goed, geld terug garantie”, hierbij moet je wel vaak eerst betalen. Het kan ook handig zijn om in je agenda de verloopdatum te noteren, zo vergeet je niet om tijdig af te melden.

Kijk ook altijd even naar hoe anderen de dienst ervaren. Lees daarom altijd even reviews of kijk in de PlayStore of AppStore hoe huidige gebruikers de dienst ervaren. Ben je nieuw op het gebied van VPN’s, lees dan mijn blogs waar ik veel uitleg geef over VPN en andere factoren om rekening mee te houden.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.