Home Beste VPN software 2019 Beste VPN app
beste vpn app

Beste VPN app

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

VPN kun je op veel verschillende apparaten gebruiken. Zo kun je met een computer genieten van een veilige VPN verbinding, maar ook met je smartphone of tablet. Hiervoor zijn vaak speciale apps verkrijgbaar, zodat je optimaal kunt genieten van de voordelen van VPN. Juist op je smartphone is dit interessant, gezien je hiermee vaak een verbinding maakt met openbare WiFi spots. Het is ook opvallend dat een VPN app zowel voor Android als iOS beschikbaar gesteld is door providers.

Vanwege het feit dat bij een VPN app een aantal specifieke factoren belangrijker zijn dan VPN software op bijvoorbeeld computers, heb ik specifiek onderzoek gedaan naar de beste keuzes als app. Check de beste VPN app keuzes in mijn ogen en lees vervolgens meer over de voordelen per aanbieder!

ExpressVPN

expressvpn

De VPN app van ExpressVPN mag niet ontbreken in mijn selectie. De applicatie werkt makkelijk, is beschikbaar voor iOS en Android en voldoet aan belangrijke criteria voor een veilige en beveiligde VPN software. Via je smartphone geniet je ook van een zeer goede support van ExpressVPN.

NordVPN

nordvpn

Snel genieten van een veilige VPN verbinding op je smartphone? Dan is de app van NordVPN ook een hele goede keuze. Deze VPN app werkt zeer eenvoudig en zet automatisch een VPN verbinding op als je contact maakt met een onbekend WiFi netwerk. NordVPN staat bekend om de grote mate van beveiliging en diverse persoonlijke aanpassingsmogelijkheden.

CyberGhost

cyberghost

CyberGhost is in mijn ogen de meest makkelijk te gebruiken VPN app voor op smartphones. De app is zowel beschikbaar voor Android als iOS smartphones. Bij CyberGhost geniet je al van een VPN verbinding met één simpele klik. Maak je verbinding met een onveilig netwerk? Dan krijg je van deze VPN app netjes een push-notificatie.

ExpressVPN VPN app

Zelf ben ik het meest te spreken over de ExpressVPN app. Deze app werkt erg makkelijk, is overzichtelijk en is beschikbaar voor zowel iOS als Android toestellen. Met name de ondersteuning voor veel verschillende software trekt mijn aandacht: zo is alleen de Android app van ExpressVPN al geschikt vanaf Android 8. Via de app kun je kiezen uit +160 servers uit meer dan 90 landen. Binnen drie stappen geniet je van een beveiligde VPN verbinding op je smartphone binnen de app.

Kenmerken van de VPN app van ExpressVPN

De applicatie van ExpressVPN biedt een aantal interessante kenmerken die ik graag met je wil delen. Zo is de app gemaakt op ‘snelheid’, waardoor je ook op je smartphone geniet van een snelle VPN verbinding. Ik zet de belangrijkste kenmerken op een rij:

 • Geschikt voor zowel iOS als Android
 • Ondersteund enorm veel software versies
 • VPN servers in meer dan 90 landen
 • In de app kun je favoriete apps en sites opslaan
 • Smart Location maakt automatisch verbinding met beste ervaring
 • Kill Switch die zorgt voor een bescherming als VPN weg komt te vallen
 • Split-tunneling maakt het mogelijk om zelf te bepalen welke apps standaard gebruik maken van een VPN verbinding

Een ander interessant voordeel is de live-chat functie binnen de VPN app. Je kunt op die manier snel in contact komen met deze aanbieder bij vragen of opmerkingen. Leuk om te weten: ExpressVPN kwam ook als winnaar uit de bus bij de beste VPN voor Android.

NordVPN VPN app

Ook NordVPN is een zeer geschikte keuze als VPN app. Het is dan ook van mijn favorieten, gezien deze applicatie echt enorm fijn werkt met diverse aanpassingsmogelijkheden. Ook opvallend is dat de app – die zowel voor Android als iOS beschikbaar is – automatisch een VPN verbinding opzet als er een onbekend (of onveilig) netwerk in de buurt is. Net als bij ExpressVPN kun je bij NordVPN genieten van een makkelijke ondersteuning via de chat in de VPN app zelf.

Voordelen van de app van NordVPN

De VPN app van NordVPN heeft een paar unieke voordelen, die ik niet tegen ben gekomen bij andere VPN apps. Zo maakt de app dus automatisch een verbinding via VPN bij onveilige netwerken, maar zijn beveiligingsmaatregelen ook zeer gemakkelijk naar wens aan te passen via de app. Om het overzichtelijk te houden zet ik alle voordelen van de NordVPN op een rij:

 • Kill Switch, zorgt goede bescherming ook als VPN wegvalt
 • Kies zelf uit specifieke servers, waaronder P2P of Onion Over
 • Zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk
 • Via de VPN app contact opnemen met NordVPN
 • Quick Connect zoekt automatisch de beste server voor jouw locatie

Als ik inzoom op het aantal serverlocaties is dit wel wat minder dan ExpressVPN. Bij NordVPN ontdek je servers in 60 landen. Het is ook goed om te weten dat NordVPN gebruik maakt van de ijzersterke IKEv2/IPsec beveiligingsprotocol op iOS en je bij Android zelf kunt kiezen uit TCP/UDP-protocollen.

CyberGhost VPN app

Of je nu een iOS of een Android toestel hebt, de CyberGhost VPN app biedt handvatten voor een veilige VPN verbinding. Je geniet dankzij de app al na één klik van een VPN verbinding en hebt via de app de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 4500 servers in 60 verschillende landen. Opvallend is dat de app van CyberGhost je een push-notificatie stuurt als er een onveilig netwerk gedetecteerd is, zodat jij niet vergeet om een VPN verbinding te starten.

Mooie voordelen van VPN app van CyberGhost

De VPN app van CyberGhost heeft een paar kenmerkende voordelen die ik graag met je wil delen. Zo stuurt de app dus berichten om te voorkomen dat jij verbinding maakt met een onveilig netwerk én is de app voorzien van een goede encryptie. Ik zet alle voordelen op een rijtje:

 • VPN app is geschikt voor iOS en Android
 • VPN verbinding is gemaakt met één klik
 • Keuze uit meer dan 4500 servers uit 60 landen
 • De VPN app houdt geen log’s bij
 • 256-AES encryptie met de VPN app
 • Live-chat ondersteuning in de app

Zoals je ziet is ook bij CyberGhost sprake van een live-chat functie, wat handig kan zijn bij urgente vragen of opmerkingen. Hoewel dit natuurlijk niet enorm speciaal is (de andere beste VPN app keuzes hebben dit ook), merkte ik wel dat CyberGhost daadwerkelijk al snelste reageert.

Waarom onderzoek naar de beste VPN app?

Je zult je misschien afvragen waarom ik een apart onderzoek heb verricht naar de beste VPN app. Er is toch immers als een beste VPN software onderzoek gedaan? Klopt, maar er zijn in mijn ogen diverse kenmerken die anders wegen dan bij het algemene onderzoek. Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk om te letten op de functionaliteiten binnen een app en de ondersteuning en compabiliteit van diverse software updates. Uiteraard heb ik alsnog ingezoomd op de verschillende randvoorwaarden van de verschillende VPN providers, iets wat ik ook standaard check bij mijn VPN reviews.

Tip: beste gratis VPN app

Na het plaatsen van mijn onderzoek, kreeg ik ook gelijk de vraag wat nu eigenlijk de beste gratis oplossing is als app. Zijn deze er wel? En waar moet je rekening mee houden? Ik heb goed nieuws voor je: er zijn heel wat interessante gratis VPN app keuzes. Echter moet je wel rekening houden met de volgende kenmerken bij gratis keuzes:

 • Niet altijd permanent: het hoeft niet altijd te gaan om een permanent gratis versie. Het kan bijvoorbeeld gaan om een proefperiode om de software de eerste maand te leren kennen.
 • Limieten en beperkingen: als het dan wel een gratis variant is, heb je veelal te maken met limieten en beperkingen. Denk aan een datalimiet, waardoor je lang niet alle websites of apps via een VPN verbinding kunt gebruiken over een hele maand.

Mocht je nu echt op zoek zijn naar de beste gratis VPN app, dan raad ik je aan om eens te kijken naar TunnelBear. Deze VPN app is zowel beschikbaar voor iOS en Android en kenmerkt zich door een fijne gebruikerservaring.

TunnelBear: gratis app

tunnelbear

Als je op zoek bent naar een gratis VPN app van goede kwaliteit, raad ik je TunnelBear aan. Let hierbij wel op dat je bij de gratis-variant slechts 500MB als datalimiet hebt. Aan de andere kant kun je hiermee wel gratis genieten van een veilige VPN verbinding bij de noodzakelijke activiteiten. Denk aan bankzaken via je smartphone.

Waar moet je op letten bij de beste VPN app?

Ik sluit mijn onderzoek voor de beste VPN app af met nog enkele tips waar je op moet letten bij een VPN app. Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de ondersteuning voor een besturingssysteem niet altijd hoeft te betekenen dat jij de app kunt gebruiken op jouw toestel. De compabiliteit hangt namelijk vaak nauw samen met specifieke software versies en/of apparaten. Het kan nooit kwaad om een kijkje te nemen op de website van de VPN aanbieder: hier ontdek je vaak complete lijsten waarmee de software compatibel is. Ook VPN vergelijken kan hierbij erg slim zijn.

Als je twijfelt over een aanbieder hoef je niet direct de VPN software opzij te schuiven. Gelukkig bieden steeds meer VPN providers gratis proefperiodes aan of maken zij gebruik van een aantal dagen (vaak minimaal een maand) geld-terug garantie. Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan kun je gewoon je geld terugvragen.

Tenslotte wil ik graag mededelen dat ik mijn onderzoeken vaak vernieuw en update. De VPN apps ontwikkelen zich razendsnel en nieuwe varianten schieten als paddestoelen uit de grond. Om mijn onderzoek zo waardevol mogelijk te houden update ik deze regelmatig. Bovenaan mijn onderzoek ontdek je laatste wijzigingsdatum! Mocht je van mening zijn dat het onderzoek naar de beste VPN app een update nodig heeft, kun je me uiteraard altijd een berichtje sturen!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.