Home VPN Vergelijken NordVPN vs CyberGhost

NordVPN vs CyberGhost

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Het vinden van de juiste VPN aanbieder kan een aardige zoektocht zijn. Mede daarom heb ik besloten om VPNpower uit te breiden met vergelijkingsgidsen. In leg telkens twee bekende VPN providers naast elkaar die een soortgelijke software aanbieden. In deze vergelijking leg ik NordVPN en CyberGhost naast elkaar. Beide scoren namelijk goed op prijs, snelheid en beveiliging. Kom erachter welke jij het beste kunt kiezen in deze NordVPN vs CyberGhost vergelijking.

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand3 maanden6 maanden1 jaar2 jaar
NordVPN€ 10,50€ 6,14€ 2,62
CyberGhost€ 11,99€ 5,29€ 2,45

Prijs: NordVPN vs CyberGhost

Gezien de kosten zit er weinig verschil in beide VPN aanbieders. CyberGhost is het goedkoopst als je kijkt naar een abonnement voor langere tijd, echter scheelt dit op het langste abonnement van 2 jaar 17 eurocent per maand. Opvallend is wel dat wanneer je kiest voor een abonnement voor een maand NordVPN weer goedkoper is, verschil van € 1,49.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
NordVPN
CyberGhost
Bedrijfslocatie
Panama
Roemenië
Aantal servers
+3500
+1300
Aantal landen
61
59 landen
Protocollen
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN
Encryptie
256-bit AES + Dubbele Encryptie
256-Bit AES encyrptie
Gelijktijdige verbindingen
6
5
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: NordVPN vs CyberGhost

Gezien de kenmerken is er wel een verschil te bekennen tussen beide partijen. Bij NordVPN kun je gebruik maken van meer dan 3500 verschillende servers. Kijken we naar CyberGhost dan beperkt het aantal servers zich tot 1300, wat ook zeker niet weinig is. Een ander opvallend aspect is de encryptie, beide aanbieders maken gebruik van 256-Bit AES encryptie en NordVPN zelfs van dubbele encryptie. Waar 256-Bit AES encryptie al moeilijk te ontcijferen is het bij een dubbele encryptie nog moeilijker, hierbij scoort NordVPN hoge punten.

Ook scoort NordVPN beter op het aantal gelijktijdige verbindingen. Bij CyberGhost is het mogelijk om op vijf apparaten een gelijktijdige verbinding te maken en bij NordVPN is dit mogelijk op zes apparaten. Verder valt het op dat NordVPN gebruik maakt van Dedicated IP en Smart DNS, beide functies worden zijn niet van toepassing bij CyberGhost.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
NordVPN
CyberGhost
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: NordVPN vs CyberGhost

Hoe meer besturingssystemen te gebruiken zijn hoe meer apparaten jij kunt verbinding met een VPN verbinding. Kijkend naar beide aanbieders worden de meeste besturingssystemen ondersteund alleen is een verbinding met een Apple TV via CyberGhost is niet mogelijk. Ook in dit opzicht scoort NordVPN beter en is het zelfs met NordVPN mogelijk om met elk besturingssysteem een VPN verbinding te maken.

Vergelijk Beoordeling

NordVPN beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

CyberGhost Beoordeling: 7,8/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Gezien de bovenstaande vergelijking met de bijbehorende resultaten, kunnen we concluderen dat in deze vergelijking NordVPN de beste resultaten heeft. Qua kosten is het verschil bij een lang abonnement summier en bij een abonnement van een maand is NordVPN zelfs de goedkoopste. Verder scoort NordVPN beter op kenmerken en zijn de gegevens beter versleuteld en maakt NordVPN gebruik van Dedicated IP en Smart DNS.

Ook zit er een klein verschil in de ondersteuning van het aantal besturingssystemen, zo is het bij CyberGhost niet mogelijk om een VPN verbinding te maken met een AppleTV. Bij NordVPN is het mogelijk om gebruik te maken van de meeste besturingssystemen en scoort daarom ook beter, daarnaast scoort NordVPN ook goed bij beste VPN voor Mac.

NordVPN

nordvpn

In deze vergelijking komt NordVPN als winnaar uit de test. Overigens is NordVPN een bekende en betrouwbare speler op de VPN markt. Scoort op veel vlakken erg goed en gezien de kosten ook geen dure VPN aanbieder.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.