Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor Android
beste vpn android

Beste VPN voor Android

Het is steeds interessant om je te verdiepen in de mogelijkheden voor een VPN software voor je smartphone. Het komt vaak voor dat je verbinding maakt met een openbaar – vaak onbeveiligd – WiFi netwerk, om even snel je e-mail te checken of wat bankzaken te regelen. Helaas is het voor een hacker steeds makkelijker om via zo’n openbaar netwerk gegevens te onderscheppen. Met een VPN verbinding voorkom je dit soort narigheden! Het is bij de keuze van een VPN software altijd belangrijk om te letten op de ondersteuning voor je besturingssysteem. Zo is lang niet elke VPN software compatibel met Android.

Ben je op zoek naar de beste VPN software voor op een Android toestel? Dan heb ik goed nieuws voor je: ik heb onderzoek gedaan naar verschillende VPN providers die een speciale applicatie ontwikkeld hebben voor Android. Door ze te vergelijken op de belangrijke factoren en kenmerken heb ik de beste VPN voor Android op een rij kunnen zetten.

ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN is in mijn ogen de beste VPN voor Android vanwege een aantal unieke voordelen. Bekijk hieronder de pluspunten van ExpressVPN voor Android.

Pluspunten ExpressVPN

+ Meer dan 160 serverlocaties
+ Veilige Kill Switch
+ Split Tunneling
+ Scoort goed op snelheid op Android apparatuur

CyberGhost

cyberghost

CyberGhost is misschien wel één van de makkelijkste te gebruiken Android VPN app op de markt. Met een klik maak je gebruik van de beveiligde VPN verbinding.

Pluspunten CyberGhost

+ CyberGhost houdt geen log’s bij
+ Automatische Kill Switch
+ Kunt gebruik maken van CyberGhost op 7 apparaten tegelijk

NordVPN

nordvpn

Ook  NordVPN is een zeer goede keuze voor het beschermen van je Android apparaat met een VPN verbinding. Op diverse manieren kun je de VPN van NordVPN zelf aanpassen.

Pluspunten NordVPN

+ Verschillende protocollen
+ Malware wordt automatische geblokkeerd bij openbare Wifi netwerken
+ VPN verbinding kan automatische gestart worden

ExpressVPN voor Android

In mijn onderzoek komt ExpressVPN duidelijk naar voren als de beste keuze voor Android. De speciale Android Cliënt van ExpressVPN is namelijk helemaal gericht om jouw Android toestel veilig te houden en is beschikbaar vanaf Android 8. Alles wat je deelt via het web wordt bij het gebruik van ExpressVPN beveiligd. Dit kan gaan om persoonlijke foto’s of berichtjes. Mocht je niet tevreden zijn met de VPN software, dan kun je altijd gebruik maken van de 30-dagen geld-terug garantie, maar ik kan je verzekeren dat je hier niet bang voor hoeft te zijn.

Via Android keuze uit 160 serverlocaties van ExpressVPN

ExpressVPN biedt voor Android meer dan 160 serverlocaties aan waar je uit kunt kiezen. Hiermee heb je dus genoeg vrijheid om te kiezen voor een specifieke locatie om daarmee bijvoorbeeld landbeperkingen te omzeilen. Ik ben zelf ook erg te spreken over de support afdeling van ExpressVPN. Mocht je problemen ervaren of vragen hebben over bijvoorbeeld de installatie van de VPN software op je Android toestel, dan staat deze VPN provider 24/7 voor je klaar. Een andere reden waarom ik deze als beste bestempel, is het cross-device principe. Als je namelijk ook een Android TV hebt, dan kun je deze ook perfect beschermen met ExpressVPN. Zoals je wellicht weet kun je met een Android TV ook gebruik maken van de Play Store waar jij ExpressVPN eenvoudig kunt downloaden.

Alle Android-voordelen bij ExpressVPN

Om het overzichtelijk te houden heb ik alle voordelen en belangrijke kenmerken van ExpressVPN voor Android op een rij gezet. Dan snap je ook direct waarom dit met kop en schouders de beste keuze is.

 • Keuze uit meer dan 160 serverlocaties
 • VPN software is gericht op hoge snelheden
 • Voorzien van ‘Smart Location’, waarbij ExpressVPN de beste server voor je kiest
 • Kill Switch, die alle het netwerkverkeer tegenhoudt als er geen VPN verbinding is
 • Veel persoonlijke aanpassingsmogelijkheden, waaronder favoriete Android apps opslaan
 • Splittunneling, hiermee kun je zelf bepalen welke Apps standaard gebruik moeten maken van een VPN verbinding

Als kers op de taart biedt Express VPN dus een hele goede support. Ook via de Android applicatie kun je makkelijk contact opnemen met deze aanbieder via een live-chat. Dit ben ik zelden tegengekomen bij andere aanbieders.

CyberGhost voor Android

CyberGhost mag zeker niet over het hoofd gezien worden. Deze VPN aanbieder is namelijk ook een zeer interessante keuze voor Android met diverse voordelen. Hoewel het aantal serverlocaties (60 landen) aanzienlijk minder is dan bij ExpressVPN, heb je alsnog keuze uit meer dan 4500 servers. Wat ik daarbij zelf als erg prettig heb ervaren, is de automatische melding wanneer je Android toestel verbinding wilt maken met een onbeveiligd netwerk: CyberGhost houdt je netjes op de hoogte via een push-notificatie. Ook in mijn kringen hoorde ik veelal als groot pluspunt dat CyberGhost onwijs ‘eenvoudig en makkelijk’ te gebruiken is. Dit klopt: met slechts één klik kun je genieten van de beveilgde CyberGhost VPN verbinding op je Android toestel.

Veiligheid van je Android toestel voorop bij CyberGhost

Dat CyberGhost de veiligheid van jou en je Android apparaat voorop stelt, blijkt wel als ik inzoom op de encryptie en de behandeling van log’s. CyberGhost houdt geen logbestanden bij, wat jou anonimiteit op het web nog meer waarborgt. En dankzij de 256-AES Bit-technologie is er sprake van een ijzersterke beveiliging van het verkeer van en naar jouw Android toestel. Net als bij ExpressVPN biedt CyberGhost een 24/7 support aan, wat natuurlijk wel zo fijn is als je vragen hebt.

Belangrijkste voordelen van CyberGhost VPN op een Android apparaat

De Android app van CyberGhost biedt een aantal interessante voordelen en functies aan die ik graag even op een rij zet. Zo is er ook sprake van een Kill Switch, maar biedt CyberGhost ook de mogelijkheid om de app op 7 apparaten tegelijk te gebruiken. Ook kun je gebruik maken ongelimiteerde bandbreedte en dataverkeer.

 • Automatische Kill Switch
 • Geen limiet aan data of bandbreedte
 • Toegang tot meer dan 4500 servers via Android app
 • Gelijktijdig kun je de CyberGhost app op 7 Android apparaten gebruiken

Daarbij is geld-terug garantie een aantal dagen langer dan bij ExpressVPN. Als je bij CyberGhost toch niet tevreden bent over de Android app, kun je gebruik maken van 45 dagen geld-terug garantie.

NordVPN voor Android

De laatste interessante keuze voor NordVPN die mijn aandacht heeft getrokken is NordVPN voor Android. NordVPN biedt met de speciaal ontwikkelde Android applicatie handvatten voor een beter beveiligd apparaat. Ook deze VPN software scoort veel punten op de makkelijk te gebruiken software: je bent maar één tikje op je Android apparaat verwijderd van een veilige VPN verbinding. Als ik kijk naar het aantal landen waarin VPN servers van NordVPN te vinden zijn, zijn dit er evenveel als bij CyberGhost: 60 landen.

NordVPN beveiligt je Android toestel op verschillende manieren

Kijkend naar de aanpak van NordVPN op het gebied van veiligheid en beveiliging, kan ik maar één ding concluderen: NordVPN heeft jouw veiligheid hoog in het vaandel staan. Middels de unieke CyberSec-functie wordt je Android toestel beschermd tegen bedreigingen als malware. En vind je push-notificaties bij nieuwe onbekende openbare WiFi netwerken niet zo fijn, dan kun je ook met NordVPN een glimlach tevoorschijn toveren. De Android app maakt namelijk gelijk automatisch gebruik van een VPN verbinding bij openbare WiFi netwerken. Vind je de beveiliging van NordVPN standaard nog niet genoeg? Dan heb je als gebruiker ook de touwtjes zelf in handen met diverse aanpassingsmogelijkheden. Zo kun je schakelen tussen protocollen of kun je een extra beveiligingslaag toevoegen aan servers door bijvoorbeeld verbinding te maken via P2P (handig bij torrents).

Voordelen van NordVPN Android applicatie op een rij

Veiligheid, beveiliging en veel aanpassingsmogelijkheden kenmerken misschien wel het best de voordelen van NordVPN voor Android. Ik zet alle grote voordelen van deze VPN aanbieder nog even op een rij:

 • VPN servers in meer 60 landen
 • Automatische VPN verbinding bij onbekende netwerken
 • Biedt bescherming tegen cyberbedreigingen als malware
 • Veel aanpassingsmogelijkheden voor nog meer veiligheid
 • Geschikt voor maximaal 6 apparaten

Waarom Android beveiligen met VPN software?

Al een aantal keer heb ik de vraag binnengekregen of het beveiligen van een smartphone eigenlijk wel zo belangrijk is. “Is het niet alleen op computer belangrijk, die volstaan met belangrijke documenten?”. Nee, een VPN is zeker op een smartphone vandaag de dag steeds belangrijker. En niet alleen op Android toestellen, ook bij het wat meer veilige iOS is het steeds interessanter om je te verdiepen in de mogelijkheden.

Juist met een smartphone maak je namelijk veelal gebruik van openbare (gratis) WiFi netwerken, waarbij een hacker vaak eenvoudig jouw verkeer kan onderscheppen. Wanneer jij echter gebruik maakt van een VPN verbinding op je Android toestel, is er sprake van encryptie. Mocht een hacker jouw verkeer onderscheppen, dan kan hier helemaal niets mee gedaan worden. Ik vond het persoonlijk interessant om op zoek te gaan naar de beste keuzes, specifiek voor Android. Want hoewel de meeste VPN aanbieders een identieke app aanbieden voor iOS als Android, blijft het de vraag hoe een app functioneert op een Android apparaat.

Onderzoeksfactoren voor de VPN apps voor Android

Bij mijn onderzoek en selectie van de beste VPN voor Android, heb ik gekeken naar een aantal belangrijke kenmerken van de software. Deze zijn vergelijkbaar met de algemene beste VPN onderzoeksfactoren, maar dan met een verschillende weging. Zo vond ik het voor dit onderzoek belangrijk om te letten op het gebruiskgemak op een Android toestel en de maximaal aantal te gebruiken apparaten. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om ook gebruik te kunnen maken van de software op je Android TV of Windows computer.

De volgende factoren heb ik uitgebreid onderzocht in dit onderzoek:

 • Gebruiksgemak van Android app
 • Snelheden van de VPN verbinding op Android apparaat
 • Ondersteuning voor verschillende Android-software versies
 • Veiligheid en beveiliging die VPN aanbieder doorgevoerd heeft in de software
 • Prijs en maximaal aantal te gebruiken apparaten

Tip: beste gratis VPN voor Android

Onlangs heb ik besloten om mijn onderzoek uit te breiden met deze alinea. Ik heb namelijk begrepen dat er steeds meer vraag is voor gratis VPN software, ook voor Android toestellen. Het is hierbij goed om stil te staan bij het volgende: vaak zijn gratis VPN apps beperkt op het gebied van datalimieten en functionaliteiten.

Mocht je toch een gratis variant willen gebruiken, dan zou ik je aanraden om eens te kijken naar TunnelBear. Deze kenmerk ik als beste gratis VPN voor Android vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

TunnelBear

tunnelbear

TunnelBear is de beste gratis VPN voor Android. Dit blijkt ook uit de beoordelingen van meer dan 188.000 gebruikers. De Android app scoort 4.4 van de 5 sterren! Opvallend is de eenvoudige gebruikservaring op Android. Je kunt met een handige visuele kaart de gewenste serverlocatie kiezen. In de gratis versie van de VPN software heb je wel te maken met een datalimiet van 500 MB.

Wat moet je in de gaten houden bij VPN voor Android?

Er zijn altijd een paar belangrijke punten waar je goed op moet letten als jij een VPN software aanschaft voor je Android toestel. Want hoewel een software compatibel is met het Android besturingssysteem, hoeft dit nog niet te zeggen dat dit geldt voor alle Android apparaten of software-versies.

Daarbij raad ik je aan om bij twijfel altijd een gratis proefperiode aan te schaffen. Heeft een specifieke VPN voor Android geen proefperiode? Dan is het slim om de geld-terug garantie te bekijken. In bijna alle gevallen wordt een minimaal 30 dagen geld-terug garantie gegeven, zodat jij een maand de tijd hebt om te kijken of het wat voor je is.

Ten slotte wil ik je de tip meegeven om altijd bij een keuze voor Android VPN apps een kijkje te nemen in de Google Play Store. Hier krijg je meer inzicht in het aantal downloads, de laatste updates en beoordelingen van eerdere gebruikers. Hoewel ik mijn onderzoek heb ingestoken om het zo interessant en waardevol mogelijk te maken voor de meeste lezers, is het altijd nog maar de vraag waar jij de applicatie voor wilt gebruiken! Oja, ik update mijn onderzoeken regelmatig gezien de markt zich onwijs snel ontwikkelt. Mocht je van mening zijn dat mijn onderzoek naar de beste VPN voor Android een update nodig heeft, laat het me vooral weten! Ik raad je ook aan om bij relatief weinig kennis over VPN mijn VPN uitleg omgeving te bekijken!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.