Home VPN Vergelijken Windscribe vs SurfShark

Windscribe vs SurfShark

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Als je twijfelt tussen twee verschillende VPN diensten is het altijd slim om deze goed met elkaar te vergelijken. Hoewel de verschillen vaak minimaal zijn, ontdek je toch diverse andere gegevens bij bijvoorbeeld beveiligingsmaatregelen of snelheden bij downloads. Ook qua software functies kan het nogal eens verschillen. In deze Windscribe vs SurfShark gids, leg ik beide software varianten naast elkaar. Kom erachter of jij het beste Windscribe of SurfShark kunt kiezen door ze makkelijk met elkaar te vergelijken!

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand1 jaar2 jaar
Windscribe$ 9.-$ 4,08
SurfShark€ 9,89€ 4,99€ 1,79

Prijzen: Windscribe vs SurfShark

In deze Windscribe vs SurfShark vergelijking gaan we op zoek naar verschillende factoren die een VPN aanbieder beter maken. Het ligt natuurlijk aan je eigen behoefte wat voor jou de beste keuze is. Belangrijk vind ik om in deze vergelijking de prijs mee te nemen. In het bovenstaande tabel staan beide aanbieders met de bijbehorende abonnementen.

Het valt direct op dat bij een tweejarig abonnement SurfShark de goedkoopste is. Bij een twee jarige abonnement zijn de maandelijkse kosten € 1,79 bij SurfShark. Kijken we naar het goedkoopste abonnement van Windscribe dan zien we hierboven dat het langste abonnement 1 jaar duurt en $ 4,08 per maand kost.

In vergelijking met SurfShark een stuk duurder. Echter is er wel een abonnement die Windscribe erg goedkoop maakt. Windscribe heeft namelijk ook een abonnement waarbij je maar gebruik maakt van een enkele server, hierbij zijn de kosten maar $ 1,- per maand. Erg voordelig, maar dan ben je wel beperkt tot één server in plaats van +300 servers.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
Windscribe
SurfShark
Bedrijfslocatie
Canada
Britse Maagdeneilanden
Aantal servers
+300
+500
Aantal landen
60
50
Protocollen
OpenVPN / IKEv2
OpenVPN / IKEv2
Encryptie
256-Bit AES
256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
Ongelimiteerd
Ongelimiteerd
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: Windscribe vs SurfShark

Gezien de bovenstaande resultaten zit er weinig verschil in de kenmerken van beide VPN aanbieders. Windscribe heeft een grote spreiding qua landen, zo hebben ze servers in meer dan 60 landen. Bij SurfShark beperkt het aantal landen zich tot 50, maar heeft wel meer dan 500 servers en Windscribe 300. Ook gezien de overige resultaten hebben beide aanbieders de zelfde kenmerken.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
Windscribe
SurfShark
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: Windscribe vs SurfShark

In de bovenstaande vergelijking, zien we wel enig verschil in de ondersteuning. Het is bij Windscribe wel mogelijk om de dienst te gebruiken met een Linux apparaat, maar niet met een AppleTV. Bij SurfShark is dit net andersom, hierbij is het wel mogelijk om een verbinding te maken met een AppleTV maar niet met Linux.

Vergelijk Beoordeling

Windscribe Beoordeling: 7,5/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

SurfShark beoordeling: 8,1/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Na het vergelijken van Windscribe en SurfShark zien we dat er weinig verschil zit in beide aanbieders. SurfShark is een stuk goedkoper wanneer je kiest voor een tweejarige abonnement. Windscribe heeft weer wat VPN servers en iets minder beschikbare landen.

In deze vergelijking zitten beide VPN aanbieders erg bij elkaar. Ook hebben we in onze SurfShark review gezien dat SurfShark een erg snelle VPN verbinding heeft, gezien dit aspect en de kosten gaat onze keuze toch uit naar SurfShark.

SurfShark

surfshark

SurfShark een erg goedkope VPN aanbieder, daarnaast werkt SurfShark ook goed. Snelle en goed beveiligde VPN verbinding en te verbinden met onbeperkt veel apparaten.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.