Home VPN Vergelijken PIA vs Windscribe

PIA vs Windscribe

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Wanneer je een geschikte VPN aanbieder zoekt voor verschillende doeleinden, kun je al snel verdwalen in een jungle aan keuzes. In mijn specifike VPNpower ‘VS-gidsen’ leg ik twee bekende VPN aanbieders naast elkaar. Met overzichtelijke tabellen kun je eenvoudig de grote verschillen ontdekken. In deze PIA vs Windscribe gids kun je ontdekken welke jij het beste kunt kiezen. Het voordelige en eenvoudige PIA of het wat duurdere Windscribe die ook een gratis optie heeft? Bekijk en vergelijk deze twee VPN aanbieders!

private internet access pia

PIA

PIA Review: 7,4/10

windscribe

Windscribe (pro)

Windscribe Review: 7,5/10

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar
PIA$ 6,95$ 5,99$ 3,33
Windscribe$ 3,33$ 4,08

Prijs: PIA vs Windscribe

De eerste factor die we in deze PIA vs Windscribe vergelijking vergelijke is de prijs. Bij het afsluiten van een abonnement heb je de keuze voor één maand, zes maanden of een jaar. Gezien de lage kosten bij een abonnement van een jaar is dit een aantrekkelijke keuze.

Kijken we naar beide aanbieders dan bieden ze beide een één jarig contract aan. Vergelijken we beide dan zien we dat in deze PIA de voordeligste aanbieder is. Verschil is niet erg groot maar gezien je een abonnement afsluit gaat het toch om (verschil is: 0,75 x 12 =) € 9,- per jaar.

Wat ook interessant is een speciale abonnement van Windscribe. Bij dit abonnement kun je gebruik maken van een server na keuze, voor deze server betaal je dan 1 dollar per maand. Wel kun je dan maar gebruik maken van die ene server, maar dit is wel een goedkope keuze als je van plan bent maar één server te gebruiken.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
PIA
WindScribe
Bedrijfslocatie
VS
Canada
Aantal servers
+3300
+300
Aantal landen
32
60 landen
Protocollen
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
OpenVPN, IKEv2
Encryptie
128-bit en 256-bit AES
256-Bit AES
Gelijktijdige verbindingen
10
Ongelimiteerd
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: PIA vs Windscribe

Een andere factor in deze vergelijking is het vergelijken van de kenmerken van beide aanbieders. Ook hier zijn verschillen op te merken. PIA heeft bijvoorbeeld meer dan 3300 servers en Windscribe maar 300, enorm verschil. Wel is de landelijke spreiding bij Windscribe groter en heeft Windscribe in 60 landen servers en PIA maar in 32 landen.

Ook zien we dat bij PIA het mogelijk is om met tien apparaten tegelijk een verbinding te maken. Kijken we naar Windscribe dan zien we dat je daar zo veel mogelijk apparaten kunt verbinden. Wel is goed dat beide aanbieders geen logs bijhouden.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
PIA
Windscribe
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: PIA vs Windscribe

Ook gezien de ondersteuningen zitten beide aanbieders op één lijn. De meeste besturingssystemen kunnen gebruikt worden met beide aanbieders, alleen een verbinding met een Apple TV is niet mogelijk. Ben je toevallig wel op zoek naar een aanbieder waarbij je ook gebruik kunt maken van een Apple TV? Lees eens deze NordVPN review.

Vergelijk Beoordeling

PIA beoordeling: 7,4/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Windscribe Beoordeling: 7,5/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

In deze vergelijking zijn de resultaten van beide VPN aanbieders bijna gelijk. Gezien de kosten is PIA de winnaar, maar dit verschil is best klein en beide zijn het goedkope keuzes. Kijken we naar de kenmerken dan zien we dat PIA veel meer servers tot de beschikking heeft, PIA 3300 ongeveer servers en Windscribe ongeveer 300. Kijken we naar de landelijke spreiding dan zien we dat Windscribe de winnaar is. Ook is te zien dat er bij PIA een mogelijkheid is om met 10 verschillende apparaten een gelijktijdige verbinding te maken en bij Windscribe is dit onbeperkt.

Als we echt een winnaar moeten kiezen, dan gaat mijn voorkeur uit naar Windscribe. Gezien de kosten zou PIA interessant kunnen zijn, maar het verschil is zo summier dat ik toch kies voor de spreiding van het aantal landen. Wel zijn er minder servers tot de beschikking maar deze zitten wel verspreidt over meerdere landen. Om deze reden zien wij in deze PIA vs Windscribe vergelijking, Windscribe als de betere aanbieder.

Windscribe

windscribe

Windscribe is een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope VPN aanbieder. Het is een betrouwbare aanbieder die zorgt voor een veilige en snelle VPN verbinding.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.