Home VPN Vergelijken CyberGhost vs Windscribe

CyberGhost vs Windscribe

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Op het gebied van VPN diensten is eigenlijk elke aanbieder uniek. Echter zijn er ook veel overeenkomende kenmerken te vinden: en juist hierdoor zul je snel gaan twijfelen tussen twee aanbieders. In mijn ‘vs-gidsen’ zet ik bekende en populaire VPN aanbieders naast elkaar en vergelijk ik deze op belangrijke factoren als snelheid, beveiliging en het aantal servers. In deze CyberGhost vs Windscribe Pro gids ook, want welke kun je nu het beste kiezen? De makkelijk te gebruiken en relatief goedkope CyberGhost of het wat duurdere Windscribe? Kom erachter welke jij het beste kunt kiezen voor jouw behoeftes! Voor deze vergelijking hebben we uitsluitend gekeken naar de Windscribe pro versie gebruikt.

windscribe

Windscribe (pro)

Windscribe Review: 7,5/10

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand1 jaar2 jaar3 jaar
CyberGhost€ 11,99€ 5,29€ 3,29€ 2,45
Windscribe$ 9.-$ 4,08

Prijs: CyberGhost vs Windscribe

Bij het afsluiten van een abonnement bij een VPN aanbieder is het belangrijk om te kijken naar de prijs. Vaak gaat het hier om lange termijnen en is het erg voordelig om bijvoorbeeld voor een driejarig contract te kiezen. Ook in bovenstaande vergelijking is te zien dat dit interessant kan zijn.

Vergelijken we de prijs van beide aanbieders zien we dat het voordelig is om een driejarige abonnement af te sluiten bij CyberGhost, Windscribe heeft deze optie niet. Bij Windscribe is het mogelijk om maandelijkse abonnement te kiezen, voor een jaarlijkse abonnement of een gratis versie. Bij de gratis versie krijg je helaas niet alle mogelijkheden dus deze laten we in deze vergelijking buitenbeschouwing.

Opvallend is wel dat Windscribe een nieuw soort abonnement heeft, uniek in vergelijking met alle andere aanbieders. Bij het nieuwe abonnement is het mogelijk om een abonnement af te sluiten per locatie, hierbij betaal je maar één dollar per maand.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
CyberGhost
WindScribe
Bedrijfslocatie
Roemenië
Canada
Aantal servers
+1300
+300
Aantal landen
59 landen
60 landen
Protocollen
PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN
OpenVPN, IKEv2
Encryptie
256-Bit AES
256-Bit AES
Gelijktijdige verbindingen
5
Ongelimiteerd
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: CyberGhost vs Windscribe

In deze CyberGhost vs Windscribe vergelijking kijken we natuurlijk ook naar de kenmerken van de VPN aanbieders. In het bovenstaande tabel vind je de verschillende resultaten. Als we kijken naar beide aanbieders zit er verschil in het gelijktijdige verbinding en de torrenting servers. Hoe meer gelijktijdige verbindingen je kunt maken hoe meer apparaten je tegelijk kunt gebruiken met een VPN verbinding. Met een torreting server kun je anoniem downloaden.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
CyberGhost
Windscribe
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: CyberGhost vs Windscribe

Gezien de ondersteuning van beide partijen kunnen we geen winnaar kiezen. Beide VPN diensten bieden namelijk de mogelijkheid aan om van de meeste besturingssystemen gebruik te maken, echter mist alleen het besturingssysteem van AppleTV. Mocht je wel op zoek zijn naar een VPN aanbieder waarbij het ook mogelijk is om een AppleTV te gebruiken, bekijk dan eens de NordVPN review.

Vergelijk Beoordeling

CyberGhost Beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Windscribe Beoordeling: 7,5/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Na het vergelijken van de prijs, kenmerken en de ondersteuning kunnen we zeggen dat CyberGhost de winnaar is. Ook al liggen de prestaties van beide partijen dicht bij elkaar gaat onze keuze toch uit naar CyberGhost. Windscribe kan een interessante keuze zijn wanneer je enkel gebruik wilt maken van één server, hier betaal je dan erg weinig voor. Maar kies je voor het complete pakket dan is CyberGhost het goedkoopst bij een driejarige abonnement.

Verder scoort Windscribe wel weer beter op het aantal gelijktijdige verbindingen, maar daarentegen kun je bij CyberGhost anoniem downloaden en daar gaat onze voorkeur naar uit.

CyberGhost

cyberghost

In deze CyberGhost en Windscribe vergelijking kiezen wij gezien het anoniem downloaden en voor de prijs voor CyberGhost.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.