Home VPN Vergelijken SurfShark vs PIA

SurfShark vs PIA

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Het kan een aardige zoektocht zijn: op zoek naar de beste VPN voor jouw behoeftes. Hoewel mijn beste VPN lijsten je veel inzicht kunnen geven, kun je alsnog gaan twijfelen tussen twee soortgelijke aanbieders. Een goed voorbeeld hiervan zijn SurfShark en PIA: beide van hoge kwaliteit en goed beveiligd voor een zacht prijsje. Om erachter te komen welke jij het beste kunt kiezen heb ik besloten om deze twee VPN diensten naast elkaar te leggen. Surfshark vs PIA op verschillende factoren: software, snelheid, beveiliging én servers!

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar2 jaar
SurfShark€ 9,89€ 4,99€ 1,79
PIA$ 6,95$ 5,99$ 3,33

Prijzen: SurfShark vs PIA

Een belangrijke factor in deze SurfShark vs PIA vergelijking zijn de prijzen. Als je naar bovenstaande tabel kijkt zie je direct dat wanneer je kiest voor een abonnement voor een langere tijd, deze steeds goedkoper wordt. Om deze reden is het goed om even de prijs te vergelijken.

In onze SurfShark review, kwam al naar voren dat SurfShark tot de goedkope VPN’s hoort. Ook in deze vergelijking blijkt weer dat SurfShark de goedkoopste is. Wel dien je hier een driejarig contract voor af te sluiten, hiervoor betaal je dan maandelijks € 1,79. Kies je voor een éénjarig contract dan is PIA wel een stuk goedkoper, gezien het éénjarige contract van SurfShark.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
SurfShark
PIA
Bedrijfslocatie
Britse Maagdeneilanden
VS
Aantal servers
+500
+3300
Aantal landen
50
32
Protocollen
OpenVPN / IKEv2
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
Encryptie
256-bit AES
128-bit en 256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
Geen limiet
10
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: SurfShark vs PIA

Kijken we naar de bovenstaande kenmerken zitten er wat verschillen in deze vergelijking. Het verschil zit onder andere in de protocollen van beide aanbieders, zo hanteert SurfShark een OpenVPN en IKEv2 protocollen en PIA PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN.

Ook zit er verschil in het aantal servers. Pia wint in deze en heeft in totaal meer dan 3300 beschikbare servers, SurfShark daarentegen maar 500+ servers. Wel is de spreiding gezien de landen groter dan PIA. Verder kun je bij SurfShark gebruik maken van ze veel apparaten als je wilt en bij PIA wordt dit beperkt tot 10 apparaten.

Hoewel het bij PIA wel mogelijk is om anoniem te downloaden via torrenting VPN servers is daar bij SurfShark geen mogelijkheid voor.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
SurfShark
PIA
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: SurfShark vs PIA

Tot slot hebben we in deze SurfShark vs PIA vergelijking ook gekeken naar de ondersteuning, wat niet heel onbelangrijk is. Hier zien we dat de meest gebruikte besturingssystemen door beide aanbieders ondersteunt wordt, echter mist een ondersteuning van AppleTV bij PIA en een Linux ondersteuning bij SurfShark.

Vergelijk Beoordeling

SurfShark beoordeling: 8,1/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

PIA beoordeling: 7,4/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

In deze vergelijking zaten beide aanbieders dicht bij elkaar, vooral in de kenmerken zat weinig verschil. Waar PIA beter scoorde op het aantal servers is de spreiding van SurfShark weer beter. Wel gaat onze voorkeur uit naar de IKEv2 protocol waar SurfShark gebruikt van maakt, dit maakt een VPN verbinding erg veilig. Kijken we naar de kosten dan zien we ook de SurfShark een stuk goedkoper is. Om deze reden kiezen we voor SurfShark als winnaar in deze vergelijking. Wil je meer informatie over SurfShark? Lees hier dan onze SurfShark review.

SurfShark

surfshark

SurfShark is de winnaar in deze vergelijking. Vooral gezien de kosten, de spreiding en de veilige protocollen is dit in deze vergelijking de beste keuze.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.