Home VPN Vergelijken CyberGhost vs PIA

CyberGhost vs PIA

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Bij VPNpower heb ik besloten om het vergelijken van VPN diensten eenvoudig te maken. Niet met grote overzichten en filters, maar met diepgaande gidsen voor telkens twee specifieke VPN aanbieders waar je tussen kunt twijfelen. Zo bestaat er ook veelal twijfel tussen CyberGhost en PIA, twee makkelijk te gebruiken VPN software pakketten die beide voor een relatief zacht prijsje te koop zijn. In deze CyberGhost vs PIA gids kun je ze eenvoudig vergelijken op belangrijke VPN-factoren. Mocht je na het lezen van de vergelijking nog aanvullende vragen hebben: stuur me vooral een berichtje!

private internet access pia

PIA

PIA Review: 7,4/10

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar2 jaar3 jaar
CyberGhost€ 11,99€ 5,29€ 3,29€ 2,45
PIA$ 6,95$ 5,99$ 3,33

Prijs: CyberGhost vs PIA

In deze CyberGhost vs PIA vergelijking kijken we eerst naar de prijs van beide diensten. Vaak schaf je een dienst voor een langere tijd aan, soms wel voor drie jaar. Niet geheel onbelangrijk om de prijs even te bekijken van beide partijen.

De prijs van PIA wordt betaald in Dollars, om deze reden kijken we naar de euro dollarkoers van dit moment van schrijven: 1.11, hiermee rekenen we de prijs van PIA in euro’s. Kijken naar beide partijen kunnen we zeggen dat beide partijen scherp geprijsd zijn. In vergelijking met CyberGhost en PIA valt het op dat bij een jaarlijks abonnement bij CyberGhost maandelijkse kosten € 5,29 zijn en bij PIA € 3,-. In dit opzicht scoort PIA beter, maar kijken we naar een driejarige abonnement van CyberGhost (€ 2,45 per maand) scoort CyberGhost weer beter.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
CyberGhost
PIA
Bedrijfslocatie
Roemenië
VS
Aantal servers
+1300
+3300
Aantal landen
59 landen
32
Protocollen
PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
Encryptie
256-Bit AES encyrptie
128-bit en 256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
5
5
Logbeleid
Geen log’s
Geen traffic log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: CyberGhost vs PIA

Ook hebben we in deze CyberGhost vs PIA vergelijking gekeken naar de kenmerken van de vpn aanbieders. Opvallend is dat PIA meer dan 3300 verschillende serves heeft, in vergelijking met CyberGhost (ongeveer 1300 verschillende serves), is dit een groot verschil. Wel is de spreiding van verschillende landen bij CyberGhost groter, wat weer interessanter is.

Verder zien we verschil in het logbeleid van beide partijen, zo houdt CyberGhost helemaal geen logs bij en PIA alleen geen traffic log’s. Voor je anonimiteit is het beter om helemaal geen logs te hebben.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
CyberGhost
PIA
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: CyberGhost vs PIA

Kijken we naar de ondersteuning van beide partijen kunnen we wel zeggen dat beide partijen op het zelfde niveau zitten. Beide hebben namelijk de mogelijkheid een VPN verbinding te maken met de meeste besturingssystemen. Alleen een VPN verbinding maken met een AppleTV is niet mogelijk. Ben je op zoek naar een VPN die ook een AppleTV ondersteuning heeft? Lees dan hier een NordVPN review die wel een mogelijkheid heeft voor AppleTV.

Vergelijk Beoordeling

CyberGhost Beoordeling: 7,8/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

PIA beoordeling: 7,4/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Na het bovenstaande CyberGhost en PIA vergelijking kunnen we zeggen dat CyberGhost in deze de winnaar is. Vooral gezien de anonimiteit is CyberGhost de beste keuze, daarnaast is de prijs van CyberGhost aantrekkelijker. Kies je voor een driejarige abonnement dan betaal je maar € 2,45 per maand, gezien de overige aanbieders is dit een goedkope VPN aanbieder.

CyberGhost

cyberghost

Gezien de anonimiteit is CyberGhost de beste keuze, het is bijvoorbeeld mogelijk om anoniem te downloaden en er worden geen log’s bijgehouden. Ook gezien de kosten bij een driejarige abonnement is CyberGhost een goede keuze.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.