Home VPN Vergelijken ExpressVPN vs CyberGhost

ExpressVPN vs CyberGhost

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Als je op zoek gaat naar een geschikte VPN aanbieder voor een betere anonimiteit online kun je al snel gaan twijfelen tussen ExpressVPN en CyberGhost. Deze twee VPN aanbieder liggen op het gebied van functionaliteiten en kwaliteit onwijs dicht bij elkaar. Hoewel beide VPN aanbieders meermaals in verschillende van mijn onderzoeken naar voren zijn gekomen als beste VPN op dit moment, is het natuurlijk nog maar de vraag welke het beste bij jou past. Is het CyberGhost, waar je geniet van een supersnelle verbinding voor een lage prijs? Of het stabiele en krachtige ExpressVPN met verschillende interessante functionaliteiten onder de motorkap? Ik heb besloten om met deze ExpressVPN vs CyberGhost de grote verschillen op een rij zetten. Laat het vergelijken beginnen!

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar2 jaar3 jaar
ExpressVPN$ 12,95$ 9,99
CyberGhost€ 11,99€ 5,29€ 3,29€ 2,45

Prijs: ExpressVPN vs CyberGhost

Als je op zoek bent naar een tijdelijke VPN, bijvoorbeeld voor een maand als je op vakantie gaat, is het verschil in prijzen bij ExpressVPN en CyberGhost nihil. Wil je echter een VPN software voor een langere tijd afnemen, dan is CyberGhost veel voordeliger. Bij een driejarig abonnement – wat bij ExpressVPN überhaupt niet mogelijk is – betaal je slechts € 2,45 per maand. Dit is opvallend laag.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
ExpressVPN
CyberGhost
Bedrijfslocatie
Britse Maagdeneilanden
Roemenië
Aantal servers
+3000
+1300
Aantal landen
94 landen
59 landen
Protocollen
PPTP, L2TP/IPSec, SSTP en OpenVPN
PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN
Encryptie
256-Bit AES encyrptie
256-Bit AES encyrptie
Gelijktijdige verbindingen
5 tegelijk
5 tegelijk
Logbeleid
Geen traffic-log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: ExpressVPN vs CyberGhost

ExpressVPN heeft opvallend meer servers dan CyberGhost. Als ik echter kijk naar het aantal landen waarin de VPN servers verspreid zijn, scoort CyberGhost met 54 landen ook niet slecht. Een ander verschil is merkbaar in de protocollen: zo maakt CyberGhost geen gebruik van SSTP, terwijl ExpressVPN dit wel hanteert. Op zoek naar een VPN aanbieder met torrenting servers? Dan maak je de juiste keuze met CyberGhost, gezien ExpressVPN deze niet aanbiedt.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
ExpressVPN
CyberGhost
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: ExpressVPN vs CyberGhost

Opvallend is dat beide VPN aanbieders een onwijs brede ondersteuning bieden voor veel verschillende besturingssystemen. Dit is natuurlijk erg prettig, gezien je de software waar mogelijk ook op andere apparaten wilt kunnen gebruiken. Zowel ExpressVPN als CyberGhost bieden ondersteuning voor de belangrijkste systemen. Wil je echter ook ondersteuning voor Apple TV? Dan is ExpressVPN de enige mogelijkheid.

Vergelijk Beoordeling

ExpressVPN Beoordeling: 8,7/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

CyberGhost Beoordeling: 7,8/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Zowel ExpressVPN als CyberGhost zijn enorm goede keuzes als VPN dienst. Er zijn echter wel verschillen die ervoor kunnen zorgen dat de keuze voor een specifieke van deze twee beter kan zijn. Zo is CyberGhost een goede keuze als je niet teveel wilt betalen, maar geniet je van ExpressVPN van een stabielere en makkelijk te gebruiken software. In mijn review scoorde deze dan ook het beste en is hij mede daardoor ook terug te vinden in de beste VPN software 2019 lijst.

ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN is in mijn ogen de grote winnaar. Met onwijs veel servers, een grote ondersteuning voor de belangrijke besturingssystemen én ondersteuning van het SSTP VPN protocol maakt dit de beste keuze. Ga je echter voor een lage prijs, dan is CyberGhost in dat geval de winnaar.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.