Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor iPhone
beste vpn voor iphone

Beste VPN voor iPhone

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 8 augustus 2019

Met name voor smartphones is een VPN verbinding steeds belangrijker. Je maakt namelijk met een smartphone veelal gebruik van openbare – vaak onbeveiligde – WiFi netwerken. Voor een hacker is het vandaag de dag erg makkelijk om verkeer te onderscheppen via zo’n openbaar netwerk. We moeten er natuurlijk niet aan denken bij zaken als internetbankieren of het regelen van persoonlijke gegevens via je DigiD. Het is daarom slim om te kiezen voor een VPN software die geschikt is voor smartphones, zodat je optimaal, veilig én snel kunt genieten van veiliger internetten.

In dit onderzoek ben ik opzoek gegaan naar specifiek de beste VPN voor iPhone. Hierbij heb ik dus met name gekeken naar VPN aanbieders die compatibel zijn met iOS, het besturingssysteem onder de motorkap van een iPhone. Lang niet alle VPN aanbieders werken makkelijk samen met iOS, waardoor dit onderzoek jou handvatten geeft voor het vinden van de beste keuze. Check de beste VPN voor iPhone uit mijn onderzoek op een rij.

ExpressVPN

expressvpn

In mijn ogen maak je de beste VPN voor iPhone keuze met ExpressVPN. Deze VPN aanbieder is al in veel verschillende onderzoeken naar voren gekomen als de beste aanbieder en dankzij de ondersteuning voor iOS kun je hiervan ook genieten op je iPhone. Bij Express VPN worden geen log’s bijgehouden, is de beveiliging top en is er sprake van hoge snelheden.

NordVPN

nordvpn

Een andere interessante keuze voor je iPhone is NordVPN. Deze VPN aanbieder is een toonaangevende speler in de VPN wereld als we kijken naar de beveiliging. Je hebt als gebruiker op je iPhone veel aanpassingsmogelijkheden op het gebied van veiligheid. Daarbij kun je op de iPhone app genieten van automatische VPN verbindingen bij onbekende netwerken.

CyberGhost

cyberghost

Opzoek naar een betaalbare en vooral enorm eenvoudige VPN voor je iPhone? Dan maak je de beste keuze met CyberGhost. Deze VPN aanbieder heeft een kinderlijk eenvoudige VPN software gebouwd, die je eenvoudig kunt gebruiken via je iPhone. Ook bij CyberGhost zijn de snelheden en de mate van beveiliging enorm goed. Daarbij ben ik zeer te spreken over de snelle support van het bedrijf achter de software.

ExpressVPN voor iPhone

In mijn onderzoek komt ExpressVPN als beste keuze naar voren. ExpressVPN heeft een speciale applicatie voor iOS ontwikkeld die je eenvoudig kunt downloaden in de AppStore. Deze VPN aanbieder is al bij veel van mijn beste VPN onderzoeken naar voren gekomen als beste keuze. Dit is te danken aan de vele voordelen die deze VPN provider te bieden heeft op het gebied van veiligheid, gebruiksgemak en snelheid. Daarbij is ExpressVPN ook enorm snel te bereiken bij vragen of vastlopers. Hou er wel rekening mee dat de ExpressVPN iOS app te gebruiken is vanaf iPhone 6.

Voordelen van de VPN software van ExpressVPN op iOS

Als ik inzoom op de verschillende voordelen van ExpressVPN voor iPhone, blijkt waarom deze als beste uit de test is gekomen. Zo is een VPN verbinding razendsnel te maken via je iPhone en heb je een keuze uit een enorm netwerk van VPN servers. Ik zet de verschillende voordelen op een rij, waar ik een glimlach van krijg:

 • Via je iPhone keuze uit VPN servers uit 160 locaties verspreid in 94 landen
 • De VPN software werkt razendsnel
 • Via iOS kun je makkelijk inloggen, zonder telkens je inloggegevens in te moeten voeren
 • Data wordt beschermd met 256-bit AES-encryptie
 • Met Smart Location wordt voor jou de beste server uitgekozen
 • Je kunt op je iPhone voorkeurslocaties instellen bij gebruik van VPN

Daarbij wil ik graag ook delen dat ik de live-chat functie erg handig vindt. Via de iOS app zelf kun je direct in contact komen met medewerkers van ExpressVPN bij al je vragen.

NordVPN voor iPhone

NordVPN mag zeker niet ontbreken als interessante keuze voor een VPN voor iPhone. NordVPN heeft namelijk een zeer makkelijk te gebruiken iPhone app gemaakt, waarmee je geniet van een ijzersterk beveiligde VPN verbinding. Waarom de software makkelijk te gebruiken is? Laat ik wat voorbeelden noemen. In de iOS app kun je gebruik maken van de QuickConnect functie: hiermee maak je automatisch verbinding met de beste VPN server op dat moment. Ben je bang de VPN verbinding te verliezen en daarmee je persoonlijke gegevens kenbaar te maken? Geen probleem: dankzij de KillSwitch onder de motorkap van de software zijn je gegevens altijd veilig! Bij NordVPN heb je via je iPhone keuze uit VPN servers verspreid over 60 landen, waardoor je praktisch altijd dé gewenste content kan bekijken. Waar je ook bent.

NordVPN voordelen voor iPhone

Ik heb al een paar mooie voordelen van NordVPN voor iPhone verklapt. Echter geniet je op je iPhone ook van de standaard belangrijke pluspunten van deze VPN aanbieder. In mijn ogen scoort NordVPN met name op het gebied van beveiliging: zo heb je als gebruiker verschillende mogelijkheden om de verbinding en het gebruik van internet nog beter te beveiligen. Ik zet de voordelen op een rij:

 • NordVPN heeft VPN Servers in 60 landen
 • Veilige kill switch, zodat je gegevens écht nooit gedeeld kunnen worden
 • Software wordt aangedreven door IKEv2/IPsec beveiligingsprotocol
 • Keuze uit P2P- of Onion Over VPN-servers

Net als bij ExpressVPN kun je via de iPhone app van NordVPN eenvoudig in contact komen met een medewerker van de VPN software. Ik kan nogmaals benadrukken dat dit echt een goed gevoel geeft.

CyberGhost voor iPhone

De laatste interessante keuze als beste VPN voor iPhone is CyberGhost. Als ik deze VPN aanbieder in twee woorden zou mogen beschrijven is het ‘voordelig’en ‘eenvoudig’. De VPN software is ondanks zijn lage prijs een zeer veilige en goed beveiligde keuze. Daarbij is de app voor iOS echt onwijs makkelijk te gebruiken en spreekt bijna alles voor zich. Sterker nog: met één klik geniet je al van een veilige VPN verbinding op je iPhone. Ook op het gebied van snelheid laat CyberGhost geen punten vallen. Zelf noemen ze het een ‘raketachtige snelheid’ en daar is mijn ogen niets aan gelogen.

Voordelen CyberGhost: vooral eenvoudige VPN app voor iPhone

Niet alleen de hoge snelheden, het gebruiskgemak en de relatief lage prijs zijn mooi voordelen van CyberGhost voor iPhone. De VPN software op zichzelf heeft ook een aantal mooie features, waar je tevens van kunt genieten in de iOS app. Ik zet de belangrijkste mooie kenmerken van CyberGhost op een rij:

 • VPN servers zijn ingesteld voor snelheid, waardoor je geen vertraging of haperingen zult ervaren
 • Via de iPhone app geniet je van automatische WiFi bescherming bij onveilige netwerken
 • CyberGhost houdt geen logbestanden bij
 • Je kunt 7 apparaten tegelijk beschermen (daardoor goede keuze voor gezinnen)
 • CyberGhost heeft 4700 VPN servers in meer dan 60 landen

Ook hier licht ik graag nog even de support afdeling van CyberGhost uit. Deze is niet alleen – net als ExprsessVPN en NordVPN – super snel met reageren, maar staat ook 24/7 paraat voor al je vragen. Leuk weetje: de support-mederwekers van CyberGhost kunnen je in vier verschillende talen antwoorden.

Waarom VPN voor je iPhone enorm belangrijk is

Een VPN voor je iPhone, is dat nu echt nodig? Dit is een vraag die ik steeds vaker te horen krijg. Hoewel een iPhone in mijn ogen stukken veiliger is dan een Android toestel in veel gevallen, hoeft het nog geen gegeven te zijn dat jouw gegevens niet onderschept kunnen worden. Denk voor de grap eens aan de laatste keer dat je verbinding hebt gemaakt met een openbaar WiFi netwerk: dit is vast niet lang geleden en je weet ook vast niet meer wat je toen online gedaan hebt. Dit is juist waarom een VPN belangrijk is: je kunt bij gebruik van VPN met een gerust hart verbinding maken met een openbaar WiFi netwerk, zonder dat je de kans loopt op onderschepping van verkeer naar en van jouw iPhone.

Naast het veilige aspect biedt VPN eigenlijk nog veel meer handvatten. Zo blijf jij online helemaal anoniem, iets wat steeds belangrijk aan het worden met bedrijven die afluisteren of internetgedrag kunnen koppelen aan jouw persoonlijke profiel. En wat dacht je van landblokkades en censuur omzeilen? VPN biedt handvatten: of je nu in Nederland wilt genieten van Amerikaanse Netflix óf vanuit China je vrienden op de hoogte wilt houden via Facebook.

Tip: beste gratis VPN voor iPhone

Het kan goed zijn dat jij nog geen ervaringen hebt met VPN software. Allereerst raad ik je aan om ook een kijkje te nemen bij VPN uitleg. Daar ontdek je allemaal interessante gidsen waarbij je meer te weten komt over bijvoorbeeld de voordelen van dit type software en waar je zoal op moet letten. Ook kan het slim zijn om te starten met een gratis VPN, alvorens je gelijk een abonnement afsluit.

Je kunt vaak op meerdere manieren gratis genieten van een VPN software. Zo zijn er gratis varianten op de markt die zeker niet slecht hoeven te zijn. In mijn onderzoek naar de beste VPN gratis, kwamen diverse aanbieders als prima keuze naar voren. Daarbij kun je ook vaak genieten van een proefperiode of een geld-terug garantie. Met name de laatste variant zou ik je het meest aanraden: hiermee geniet je van een premium VPN software, waarbij je goed kennis kunt maken met alle mogelijkheden en beveiligingsopties.

ExpressVPN: 30 dagen gratis voor iPhone

expressvpn

Op zoek naar de beste gratis VPN voor iPhone? Dan kun je in mijn ogen het best kiezen voor ExpressVPN, waarbij je gebruik kunt maken van de 30 dagen geld-terug garantie. Dit is tevens een mooie manier om kennis te maken met de mogelijkheden en de veiligheid van een VPN verbinding.

Waar moet je op letten bij VPN voor iPhone (iOS)

Naar aanleiding van mijn onderzoek kreeg ik veelal reacties of ik niet beter een onderzoek had kunnen doen voor de beste VPN voor iOS, net zoals ik heb gedaan voor de beste VPN voor Android. Deels is dit natuurlijk waar, gezien een iPhone op iOS draait en deze niet gek veel verschilt van een iPad. Echter heb ik zelf ervaren dat er wel degelijk verschillen kunnen spelen bij dezelfde VPN providers op verschillende iOS apparaten. Zo heb ik bij meerdere VPN providers ontdekt dat deze op de iPad een uitvergrote (pixel-achtige) versie was van de iPhone variant. In mijn ogen is het daarom zaak om deze twee apparaten apart van elkaar te laten en dit onderzoek dus 100% te focussen op de beste VPN voor iPhone.

Daarbij wil ik graag benadrukken dat compatibel met iOS nog niet altijd betekent dat jouw iPhone de VPN software aankan. Het is slim om daarom goed te kijken naar mogelijke minimale software-vereisten, zodat je zeker weet dat jouw iPhone ook overweg kan met desbetreffende VPN software. Mocht je twijfelen, dan vind je vaak op de website van de aanbieder complete lijsten met apparaten en software versies die compatibel zijn met de software.

Ik sluit af met de mededeling dat mijn onderzoek naar de beste VPN voor iPhone nooit klaar en dus permanent is. Ik volg de ontwikkelingen op het gebied van VPN diensten en VPN nieuwtjes op de voet. Mocht er een innovatie zijn die bovenstaande onderzoeksresultaten door de war kunnen schoppen, zal een update vaak niet lang op zich laten wachten. Bovenaan elk onderzoek ontdek je de laatste update datum.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.