Home Beste VPN software 2019 Beste VPN gratis
beste vpn gratis

Beste VPN gratis

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 8 augustus 2019

VPN software is er in allerlei soorten en maten. Van heel prijzig tot gratis. Natuurlijk zijn er bij grote prijsverschillen ook verschillen merkbaar in wat je ervoor terugkrijgt. Betaal je de hoofdprijs: dan heb je vaak een ijzersterke beveiligde VPN verbinding en kun je zonder limieten van bandbreedte en datalimieten genieten van een optimale snelheid. Bij gratis varianten heb je vaak wel te maken met limieten en heb je vaak een beperkte versie van de premium variant.

Tegenwoordig zijn de beste VPN aanbieders ook niet duur, zo betaal je voor een hele betrouwbare en goede keuze slechts € 3,10 per maand.

Hoewel VPN software niet enorm prijzig is, kan het soms wel interessant zijn om eerst te kiezen voor een gratis variant. Zo kun je kennismaken met de mogelijkheden en voordelen van een VPN verbinding óf kun je checken of een specifieke aanbieder voldoet aan jouw wensen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je voor goede VPN software altijd moet betalen: ik heb onderzoek gedaan naar de beste gratis VPN en ben erachter te gekomen dat er wel degelijk interessante en goede keuzes zijn! Check de beste VPN gratis in mijn ogen.

TunnelBear – 500 MB gratis browsen

tunnelbear

Onze gratis favoriet is TunnelBear, hiervan kun je gratis gebruik maken tot een limiet van 500MB. TunnelBear is heel toegankelijk en werkt vrij simpel. Wel zit er een limiet van 500 MB per dag, daarnaast is het ook makkelijk om over te stappen naar de betaalde versie waarmee je ongelimiteerd kunt browsen en andere voordelen hebt.  Lees meer…

Windscribe – Geen limiet, wel beperkt in Netflix

windscribeEen andere favoriet van ons is Windscribe, met name dat er geen limiet aan de dienst zit is dit fijn. Wel dien je rekening te houden met enkele beperkingen, zo kun zijn de serverlocaties erg beperkt en kun je bijvoorbeeld geen gebruik maken van NetflixLees meer…

Hide.Me – Premium is ook 30 dagen gratis te proberen

hide.meHide.Me is gratis te gebruiken, hierbij heb je wel een limiet van 2GB. Ook kun je de premium versie 30 dagen gratis uitproberen, hiermee kun je de volledige functies uitproberen. Niet overtuigd dan kun je het abonnement ook weer gewoon opzeggen. Lees meer…

TunnelBear VPN gratis

Mijn favoriet voor een gratis VPN is TunnelBear. Deze zeer makkelijk te gebruiken software scoorde tevens erg hoog in mijn onderzoek naar de beste VPN voor Android als gratis variant. Bij TunnelBear is de gratis variant bij velen een favoriet: zowel in de AppStore als in de Google Play Store is deze gratis VPN bijna het meest gedownload en wordt hij met gemiddeld een 4,7 van de 5 zeer hoog gewaardeerd. Bij het testen van de gratis variant, viel me op dat je nagenoeg hetzelfde ervaart als bij de betaalde variant. Het enige wat een minpuntje is, is het datalimiet van slechts 500MB. Je kunt TunnelBear daarbij echt alleen incidenteel gebruiken om niet het maandelijkse limiet te overschrijden.

TunnelBear gratis vs. betaald

Als ik de betaalde en de gratis versie van TunnelBear naast elkaar leg, valt me dus gelijk het datalimiet op. Bij de betaalde variant heb je geen limieten, maar daarbij zijn er nog veel meer voordelen. Zo kun je bij de betaalde variant genieten van:

 • Geen datalimieten
 • Maximaal 5 apparaten
 • Goede ondersteuning van customer service
 • 30 dagen geld-terug garantie

Juist, dat laatste is natuurlijk interessant als je na het testen van de gratis versie over wilt stappen op de betaalde variant! De betaalde versie van TunnelBear is met een prijs vanaf $ 4,99 per maand echter wel een stukje hoger dan andere aanbieders in mijn beste VPN lijsten, die simpelweg beter scoorden op factoren als snelheden en beveiliging.

Windscribe VPN gratis

Een andere VPN aanbieder die ik bestempel als beste VPN gratis is Windscribe. Deze wat onbekendere VPN aanbieder scoort echter goed op snelheden, beveiliging en houdt daarbij ook geen log’s bij. Waarom ik deze VPN provider niet boven TunnelBear heb geplaatst? Omdat deze op het gebied van ondersteuning net wat minder interessant is: zo kun je bijvoorbeeld geen Netflix kijken. Daarbij is deze VPN niet maandelijks 100% gratis: het is namelijk afhankelijk van je gebruik hoeveel je betaald. Op de website van Windscribe is te lezen dat er $ 1,- per maand per locatie wordt gerekend. Dit kan aan de andere kant wel een zeer interessante keuze zijn voor mensen die veel voor werk reizen en enkel in het buitenland soms een VPN verbinding willen starten.

Windscribe gratis vs. betaald

De verschillen van de gratis VPN in vergelijking met de betaalde variant van Windscribe zijn best wel groot. Zo betaal je dus bij de gratis versie voor je gebruik, waarbij je bij de betaalde variant niet gebonden bent aan het aantal locaties of het gebruik per maand. Ik zet voor de duidelijkheid de verschillen op een rij. Bij de betaalde variant krijg je:

 • Limietloos genieten van een sterke VPN
 • Zeer veilig en beveiligde verbinding
 • VPN servers in zo’n 60 landen
 • R.O.B.E.R.T functie, die malware, ads en trackers blokkeert

Naast de enorm vette naam van de functie (grapje), is de betaalde variant van Windscribe niet enorm prijzig. Je geniet van de betaalde variant vanaf $ 4,08 per maand.

Hide.Me VPN gratis

Hide.Me is een geweldige VPN software die als gratis variant ook erg interessant kan zijn als je niets wilt betalen voor een veilige VPN verbinding. Bij de gratis variant geniet je opvallend genoeg van dezelfde functionaliteiten als bij de betaalde variant, alleen zijn er wel wat puntjes die ik graag met je wil delen. Zo krijg je bij Hide.Me VPN gratis geen onbeperkte data overdracht, maar ben je gebonden aan een limiet van 2GB. Zoals ik daarnet al vermeldde is dit wel vier keer zoveel als TunnelBear.

Hide.Me gratis vs. betaald

Als ik de betaalde versie van Hide.Me naast de gratis VPN leg, worden de verschillen eigenlijk gelijk duidelijk. Zo heb je geen limieten meer en heb je keuze uit veel meer serverlocaties dan bij de 5 van de gratis variant. Dit laatste is in mijn ogen wel een dusdanig belangrijk aspect bij een VPN keuze, dat ik al snel naar de betaalde variant zou wijzen. Toch wil ik de grote verschillen op een rij zetten, door te benoemen wat je bij de betaalde variant krijgt en niet bij de gratis versie:

 • Onbeperkte data overdracht
 • Je kunt op 5 apparaten tegelijk genieten van de software
 • Kies uit 57 serverlocaties in plaats van 5

Ook bij Hide.Me geniet je overigens net als TunnelBear van een 30 dagen geld-terug garantie bij de betaalde variant. In mijn ogen is dit al slimmer om te kiezen, zodat je optimaal kunt genieten van een goede beveiligde VPN met volledige functionaliteiten.

Onderzoek naar de beste VPN gratis, waarom?

Sinds het starten van mijn website heb ik gemerkt dat een VPN software steeds meer in trek is. De veiligheid van toestellen wordt steeds belangrijker, gezien we er steeds meer persoonlijke zaken op regelen. Maar, als je nog niet helemaal bekend bent met deze software (check vooral mijn VPN uitleg omgeving), kun je bang zijn om een financieel risico te lopen. Je hebt namelijk vaak twee keuzes bij de aanschaf van een software: veel betalen voor een kleine periode of weinig betalen voor een langere periode. Welke je ook kiest: je bent bang dat de software niet past bij jouw wensen en je vervolgens met een abonnement aan je broek hangt.

Vanwege deze bewegingen heb ik besloten om een onderzoek te doen naar de beste VPN die gratis aangeboden wordt. In mijn ogen een must, gezien veel gratis VPN software juist kritiek kunnen zijn voor jouw privacy. In dit onderzoek ben ik op zoek gegaan naar de echte beste varianten die gratis aangeboden worden, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over je online veiligheid.

Tip: ga voor een beste VPN met lange geld-terug garantie

Naast mijn resultaten voor de beste VPN gratis, wil ik graag nog een andere oplossing aanbieden. In mijn ogen zijn er namelijk nóg veel betere VPN aanbieders op de markt. Uiteraard betaal je daar ook naar, maar in veel gevallen is dit zelfs minder dan de betaalde variant van partijen die gratis VPN software aanbieden.

Door te kiezen voor de toppers onder de VPN aanbieders, geniet je vaak van nog meer beveiligingsmogelijkheden, meer VPN servers én locaties en een super snelle VPN verbinding. Het kan dan slim zijn om op zoek te gaan naar het geld-terug garantie termijn van deze partijen. Op die manier kun je 30 dagen gratis de volledige VPN software uitproberen.

NordVPN – Ga goed om met je online veiligheid en bespaar hier niet op!

nordvpnOndanks dat het interessant en altijd leuk is om gratis ergens gebruik van te maken, zijn wij ervan overtuigd dat online veiligheid echt belangrijk is. Ook hoeft een goede bescherming niet duurt te zijn, zo betaal je voor de beste VPN van dit moment ongeveer € 3,10 per maand. Met NordVPN ben je goed beveiligd en heb je veel voordelen die je niet krijgt bij de gratis versies. Lees meer…

Wat moet je in de gaten houden bij gratis VPN software?

Zoals ik al meermaals heb benoemd in mijn onderzoek is het bij gratis VPN software altijd opletten geblazen. Als ik onderzoek zou doen naar de meest louche VPN aanbieders, weet ik bijna zeker dat ze allemaal gratis – makkelijk te downloaden – software aanbieden. Ik wil hiervoor waken met mijn onderzoek, door alleen de betrouwbare varianten er tussen uit te pikken die gratis varianten aanbieden.

In mijn ogen is het slimmer om gratis te genieten van een VPN software door gebruik te maken van een proefperiode of door te kijken naar toonaangevende VPN providers hun geld-terug garantie termijn. Op die manier kun je een maand lang genieten en ervaren of een VPN software wat voor jou is en aansluit bij jouw wensen. Daarbij ben je verzekerd van een goede beveiliging, ijzersterke verbinding en vaak geen datalimieten. Dit laatste is iets waar je veelal mee te kampen krijgt bij gratis VPN software.

Tenslotte wil ik mededelen dat een kijkje in mijn onderzoek altijd relevant is: ik update mijn onderzoeken regelmatig, gezien er constant ontwikkelingen doorgevoerd worden door verschillende VPN aanbieders. Ook springen gratis VPN aanbieders de laatste tijd als paddestoelen uit de grond, waardoor een update in sommige gevallen nodig is om dat dit van invloed kan zijn op de testresultaten. Boven mijn onderzoek ontdek je de laatste update-datum. Mocht jij van mening zijn dat mijn onderzoek naar de beste VPN gratis een update nodig heeft, dan kun je me altijd een berichtje sturen!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.