Home VPN Vergelijken NordVPN vs SurfShark

NordVPN vs SurfShark

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Het kiezen van een goede VPN software hangt af van een aantal factoren. Zo is niet alleen de ondersteuning voor jouw besturingssysteem een vereiste: ook kun je een VPN wil gaan gebruiken voor specifieke doeleinden. Het is dan ook goed om meerdere VPN aanbieders met elkaar te vergelijken. Wanneer jij NordVPN en SurfShark op het oog hebt, heb ik goed nieuws voor je. Ik heb beide VPN aanbieders naast elkaar gelegd en heb de feiten op een rij gezet. In deze NordVPN vs SurfShark vergelijking kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken.

Prijzen vergelijken

Aanbieder1 maand1 jaar2 jaar3 jaar
NordVPN€ 10,50€ 6,14€ 3,50€ 2,62
SurfShark€ 9,89€ 4,99€ 1,79

Prijzen: NordVPN vs SurfShark

Het eerste aspect waarop we NordVPN en SurfShark vergelijken is prijs. Kijkend naar de kosten zien we snel dat SurfShark de goedkopere partij is. In vergelijking met de maandelijkse abonnementen is SurfShark verreweg goedkoper. Kijken we naar een 2 jarig abonnement dan is SurfShark € 1,71 per maand goedkoper, rekenen we dit voor de jaarlijkse uitgaven uit dan is dit een verschil van € 20,52.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
NordVPN
SurfShark
Bedrijfslocatie
Panama
Britse Maagdeneilanden
Aantal servers
+3500
+500
Aantal landen
61
50
Protocollen
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
OpenVPN / IKEv2
Encryptie
256-bit AES + Dubbele Encryptie
256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
6
Geen limiet
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: NordVPN vs SurfShark

Beide partijen hebben we vergeleken op de kenmerken van de diensten. Het eerste verschil dat we zien is het aantal servers, NordVPN meer dan 3500 en SurfShark 500 verschillende servers. Enorm verschil zo heb je bij NordVPN keuze uit meer dan 3000 servers.

Ook valt op dat beide aanbieders andere protocollen hanteren, zo maakt NordVPN gebruik van PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN en SurfShark van OpenVPN en IKEv2. Onze voorkeur gaat uit naar een OpenVPN verbinding het is daarom fijn dat beide dit ondersteunen, maar kijken we naar de overige functies is goed dat er meer keuze is.

SurfShark scoort beter op het aantal gelijktijdige verbindingen. Waarbij je met NordVPN maar zes gelijktijdige verbindingen kunt maken, kun je bij SurfShark ongelimiteerd aantal verbindingen maken. Wel scoort NordVPN weer beter op de mogelijkheid voor een dedicated IP, Torreting VPN servers en Smart DNS, dit heeft SurfShark niet.

Ondersteuning vergelijking

Besturingssysteem
NordVPN
SurfShark
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: NordVPN vs SurfShark

Hoe meer besturingssystemen een VPN aanbieder ondersteunt hoe beter het is natuurlijk. Hoewel dit afhankelijk van welke besturingssystemen je gebruikt maakt natuurlijk, maar wil je gebruik maken van de bovenstaande besturingssystemen dan is NordVPN de beste keuze, hierbij is het namelijk ook mogelijk om je apparaten met een Linux besturingssysteem een VPN verbinding te maken. Ben je op zoek naar de beste VPN voor Windows dan is het ook handig om naar andere aanbieders te kijken.

Vergelijk Beoordeling

NordVPN beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

SurfShark beoordeling: 8,1/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

In deze NordVPN vs SurfShark vergelijking zitten de twee aanbieders dicht bij elkaar. Ben je op zoek naar een goedkope VPN dan is in deze SurfShark de winnaar, maar ben je op zoek naar een VPN die alle besturingssystemen ondersteunt en met betrouwbare functies als dedicated IP, Torreting VPN servers en Smart DNS dan is NordVPN de winnaar. Persoonlijk kies ik zelf altijd voor kwaliteit in plaats voor kwantiteit en gezien het prijsverschil van €  1,71 per maand vind ik NordVPN in deze vergelijking de beste VPN.

NordVPN

nordvpn

Hoewel NordVPN niet de goedkoopste is, is dit in onze  ogen wel de beste keuze in deze vergelijking. Daarentegen is NordVPN een betrouwbare VPN aanbieder die voorziet van de meeste functionaliteiten.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.