Home VPN Vergelijken NordVPN vs SurfShark

NordVPN vs SurfShark

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Het kiezen van een goede VPN software hangt af van een aantal factoren. Zo is niet alleen de ondersteuning voor jouw besturingssysteem een vereiste: ook kun je een VPN wil gaan gebruiken voor specifieke doeleinden. Het is dan ook goed om meerdere VPN aanbieders met elkaar te vergelijken. Wanneer jij NordVPN en SurfShark op het oog hebt, heb ik goed nieuws voor je. Ik heb beide VPN aanbieders naast elkaar gelegd en heb de feiten op een rij gezet. In deze NordVPN vs SurfShark vergelijking kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken.

Prijzen vergelijken

Aanbieder1 maand1 jaar2 jaar3 jaar
NordVPN€ 10,50€ 6,14€ 3,50€ 2,62
SurfShark€ 9,89€ 4,99€ 1,79

Prijzen: NordVPN vs SurfShark

Het eerste aspect waarop we NordVPN en SurfShark vergelijken is prijs. Kijkend naar de kosten zien we snel dat SurfShark de goedkopere partij is. In vergelijking met de maandelijkse abonnementen is SurfShark verreweg goedkoper. Kijken we naar een 2 jarig abonnement dan is SurfShark € 1,71 per maand goedkoper, rekenen we dit voor de jaarlijkse uitgaven uit dan is dit een verschil van € 20,52.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
NordVPN
SurfShark
Bedrijfslocatie
Panama
Britse Maagdeneilanden
Aantal servers
+3500
+500
Aantal landen
61
50
Protocollen
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
OpenVPN / IKEv2
Encryptie
256-bit AES + Dubbele Encryptie
256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
6
Geen limiet
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: NordVPN vs SurfShark

Beide partijen hebben we vergeleken op de kenmerken van de diensten. Het eerste verschil dat we zien is het aantal servers, NordVPN meer dan 3500 en SurfShark 500 verschillende servers. Enorm verschil zo heb je bij NordVPN keuze uit meer dan 3000 servers.

Ook valt op dat beide aanbieders andere protocollen hanteren, zo maakt NordVPN gebruik van PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN en SurfShark van OpenVPN en IKEv2. Onze voorkeur gaat uit naar een OpenVPN verbinding het is daarom fijn dat beide dit ondersteunen, maar kijken we naar de overige functies is goed dat er meer keuze is.

SurfShark scoort beter op het aantal gelijktijdige verbindingen. Waarbij je met NordVPN maar zes gelijktijdige verbindingen kunt maken, kun je bij SurfShark ongelimiteerd aantal verbindingen maken. Wel scoort NordVPN weer beter op de mogelijkheid voor een dedicated IP, Torreting VPN servers en Smart DNS, dit heeft SurfShark niet.

Ondersteuning vergelijking

Besturingssysteem
NordVPN
SurfShark
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: NordVPN vs SurfShark

Hoe meer besturingssystemen een VPN aanbieder ondersteunt hoe beter het is natuurlijk. Hoewel dit afhankelijk van welke besturingssystemen je gebruikt maakt natuurlijk, maar wil je gebruik maken van de bovenstaande besturingssystemen dan is NordVPN de beste keuze, hierbij is het namelijk ook mogelijk om je apparaten met een Linux besturingssysteem een VPN verbinding te maken. Ben je op zoek naar de beste VPN voor Windows dan is het ook handig om naar andere aanbieders te kijken.

Vergelijk Beoordeling

NordVPN beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

SurfShark beoordeling: 8,1/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

In deze NordVPN vs SurfShark vergelijking zitten de twee aanbieders dicht bij elkaar. Ben je op zoek naar een goedkope VPN dan is in deze SurfShark de winnaar, maar ben je op zoek naar een VPN die alle besturingssystemen ondersteunt en met betrouwbare functies als dedicated IP, Torreting VPN servers en Smart DNS dan is NordVPN de winnaar. Persoonlijk kies ik zelf altijd voor kwaliteit in plaats voor kwantiteit en gezien het prijsverschil van €  1,71 per maand vind ik NordVPN in deze vergelijking de beste VPN.

nordvpn

NordVPN

Hoewel NordVPN niet de goedkoopste is, is dit in onze  ogen wel de beste keuze in deze vergelijking. Daarentegen is NordVPN een betrouwbare VPN aanbieder die voorziet van de meeste functionaliteiten.

Recente VPN artikelen

pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.
amerikaanse netflix kijken

Amerikaanse Netflix Kijken in Nederland

Amerikaanse Netflix kijken in Nederland? Dat kan met behulp van VPN. Check waarom inloggen via een Amerikaanse VPN server interessant kan zijn.
incognito-modus

Wat is incognito modus en is het echt anoniem?

De incognito modus is een handige functie om anoniemer te blijven wanneer je online bent. We laten je zien in welke situaties incognito modus goed van pas komen.
wat weet facebook van mij

Wat weet Facebook van mij?

Facebook houdt veel (persoonlijke) informatie. Er worden vaak zelfs inschattingen gemaakt van zaken die zij (nog) niet weten. Check hier wat Facebook waarschijnlijk weet van jou.
smart home vpn

Hoe je smart home beveiligen met VPN?

Bij smart home apparatuur wordt er veelal gevoelige informatie over het internet gedeeld. Bescherm je privacy via een VPN verbinding. Check hier hoe.
facebook gebruiken in china

Facebook gebruiken in China

Vanwege 'The Great Firewall of China' wordt Facebook geblokkeerd in China. Toch kun je Facebook in China gebruiken met behulp van VPN. Ontdek hoe dit werkt.