Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor iOS
beste vpn voor ios

Beste VPN voor iOS

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 12 augustus 2019

Als jij een smartphone of tablet hebt die werkt op iOS, is het slim om op onderzoek uit te gaan naar een goede VPN software. Hoewel iOS apparaten vaak stukken veiliger zijn te gebruiken dan bijvoorbeeld devices die draaien op Android, is een VPN alsnog aan te raden. Zo kun je met je iPhone of iPad bijvoorbeeld ook met een gerust hart verbinding maken met een onbeveiligd WiFi netwerk.

Ik ben onlangs op onderzoek uitgegaan naar de beste VPN voor iOS op dit moment. In mijn onderzoek ben ik dieper ingegaan om verschillende kenmerken die relevant zijn voor iOS: denk aan de gebruiksvriendelijkheid van de iOS app en de snelheid van de verbinding op een iPad of iPhone. Bekijk de beste VPN voor iOS uit mijn onderzoek.

ExpressVPN

expressvpn

Bij ExpressVPN ben je zeker dat de snelheid behouden wordt, momenteel heeft deze VPN aanbieder de meest snelle VPN verbinding. Ook erg betrouwbaar en veilig en heeft een speciale iOS app ontwikkeld

NordVPN

nordvpn

Ook NordVPN is erg betrouwbaar en heeft een speciale iOS app ontwikkeld die zeer eenvoudig werkt. NordVPN heeft 5700 verschillende servers verspreidt in ongeveer 60 verschillende landen.

TunnelBear

tunnelbear

TunnelBear misschien minder bekend, maar werkt ook erg goed. Ook kun je in het begin gratis gebruik maken van de dienst en krijg je gratis 500 mb. Verder werkt de iOS app van TunnelBear erg fijn en overzichtelijk.

ExpressVPN voor iOS

Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar VPN aanbieders kan ik zeggen dat ik ExpressVPN de beste VPN voor iOS vind. Dit heeft vooral te maken met de functionaliteiten van de applicatie, de betrouwbaarheid en de snelheid. Ook heeft ExpressVPN veel verschillende servers in meer dan 160 locaties wereldwijd.

De voordelen van ExpressVPN voor iOS

Over het algemeen zijn we erg tevreden over ExpressVPN, maar kijkend naar iOS is dit ook een hele goede VPN. Dit heeft te maken omdat ExpressVPN enkele voordelen heeft:

 • Meest snelle VPN: momenteel biedt ExpressVPN de meest snelle VPN verbinding. Voorkom hiermee dat je veel snelheid verliest.
 • Betrouwbare KillSwitch: in de iOS app zit een ingebouwde KillSwitch, hierdoor houdt je de gegevens beschermt wanneer de VPN verbinding wegvalt.
 • Snel in te loggen op al je iOS apparaten: het fijne van het gebruik van verschillende iOS apparaten is dat je niet elke keer een wachtwoord hoeft in te vullen.
 • Veel servers: ook niet heel onbelangrijk is het aantal servers. ExpressVPN heeft 160 servers in meer dan 94 landen.
 • Smart location feature: naast een snelle VPN verbinding zit er in de iOS app ook een functie waarmee je snel kunt verbinden met de beste VPN verbinding.
 • 256-bit AES encryptie: ExpressVPN maakt gebruik van een 256-bit AEs encryptie, dit is erg betrouwbaar en veilig.

Een ander pluspunt van de iOS applicatie van ExpressVPN is dat er makkelijk vragen gesteld kunnen worden. Eenvoudig stel je vragen via de app en hierop krijg je ook vrij snel antwoord.

NordVPN voor iOS

Ook NordVPN is een goede keuze voor iOS. Zo is er een speciaal ontwikkelde iOS app en is dit makkelijk door te voeren op al je apparaten. Ook heeft veel servers verspreidt in 60 verschillende landen. De iOS applicatie wordt als erg makkelijk en fijn ervaren.

De voordelen van NordVPN voor iOS

De applicatie van NordVPN is simpelweg te downloaden via de AppStore. De app werkt makkelijk en is heel overzichtelijk, dit is natuurlijk ook wel een standaard die we verwachten. De echte voordelen van NordVPN voor iOS heb ik hieronder opgesteld:

 • KillSwitch: in de app van NordVPN zit standaard een ingebouwde KillSwitch. Mocht de VPN verbinding wegvallen dan hoef je niet bang te zijn dat je overspringt op je huidige locatie en je gegevens alsnog bekend worden.
 • Goede beveiliging: NordVPN maakt gebruik van het IKEv2/IPsec-beveiligingsprotocol. Door dit beveiligingsprotocol zijn je gegevens extreem goed versleutelt.
 • Gebruik NordVPN op zes verschillende apparaten: erg interessant is dat NordVPN ook te gebruiken is op zes verschillende apparaten tegelijk.
 • Quick Connect: met één druk op de knop in de app, ben je snel verbonden met de beste VPN server gebaseerd op jouw locatie.
 • Gespecialiseerde servers: wat het nog veiliger maakt is dat je de keuze hebt voor P2P- of Onion Over VPN-servers.

Ook NordVPN stelt zijn klantenservice beschikbaar via de app. Stel al je vragen via de app en sta direct in contact met een medewerker van NordVPN.

TunnelBear voor iOS

Een minder bekende VPN aanbieder dan de twee bovenstaande is TunnelBear. Ook TunnelBear is een goede keuze voor iOS. TunnelBear heeft voor iOS een speciale app ontwikkeld die te downloaden is via de AppStore, hierdoor kun je onder andere eenvoudig gebruik maken van TunnelBear op je iPhone of iPad. Om deze reden is TunnelBear ook één van de beste VPN voor iPad.

De voordelen van TunnelBear voor iOS

Een groot voordeel van TunnelBear is dat deze gratis te gebruiken is. Bij de gratis versie krijg je 500 mb gratis ter beschikking, hiermee kun je gratis gebruik maken van de dienst tot deze mb verbruikt zijn. Test daarom TunnelBear gratis uit, ben je daarna tevreden over de dienst ga dan voor de betaalde versie.  Naast de gratis versie heeft TunnelBear meer voordelen die deze dienst geschikt maken voor iOS:

 • Overzichtelijk en makkelijk te gebruiken app: de app van TunnelBear vind ik zelf erg prettig werken en ziet er ook vrij simpel uit. Bij het openen van de iOS app krijg je een wereld kaart te zien, klik vervolgens op een van de beschikbare servers in een bepaalde land en je bent verbonden.
 • Altijd actief: de app van TunnelBear heeft een instelling die er voor zorgt dat je altijd gebruikt maakt van een VPN verbinding. Dit is erg makkelijk, omdat je het niet kan vergeten en dit scheelt weer een handeling.
 • Sterke encryptie: net zoals ExpressVPN zijn de gegevens van TunnelBear beveiligd met een AES 256-bit encryptie.
 • Mogelijkheid voor 3D-touch: heb je een iPhone of iPad, dan kun je super snel een VPN verbinding maken met de 3D-touch functie.

Waarom VPN voor iOS apparaten interessant is

Met veel iOS apparaten maak je gebruik van onbeveiligde netwerken. Denk bijvoorbeeld aan je iPhone of iPad die je meeneemt op vakantie. Op je vakantieadres zijn vaak open verbindingen waar je gebruik van maakt. Maak je met zo’n verbinding contact dan is het voor een hacker makkelijk om achter je gegevens te komen. Maak je verbinding met een VPN dan is het voor een hacker moeilijker om achter je gegevens te komen, dit zegt niet dat je geheel beveiligd bent natuurlijk.

Ook kan het voorkomen dat op je iOS apparaten content of websites geblokkeerd zijn. Dit kan te maken hebben met bepaalde landen, zo komt het vaak voor dat bepaalde landen bepaalde content verbiedt en daardoor blokkeert. Met een VPN verbinding kun je dit omzeilen, zodat je je favoriete website wel kunt openen.

Hetzelfde geldt voor Netflix, vaak worden in bepaalde landen series en films niet getoond. In Amerika worden bijvoorbeeld heel veel series getoond op Netflix die niet beschikbaar zijn in Nederland. Ga je met je VPN verbinding naar Amerika, dan zul je zien dat er opeens veel meer beschikbaar is.

Tip: beste gratis VPN voor iOS

Hierboven hebben we TunnelBear al een keer benoemd, maar mijn ogen is TunnelBear de beste gratis VPN voor iOS. Let wel op dat het hier gaat om een gratis proefversie, waarbij je 500 mb tot beschikking krijgt. Nadat deze 500 mb verbruikt zijn heb je de keuze om te kiezen voor een betaalde versie, wel handig om hiermee TunnelBear even uit te testen.

TunnelBear

tunnelbear

Ideaal dat TunnelBear een gratis proefversie aanbiedt, test deze VPN aanbieder daarom gratis uit. Na dat je de 500 mb verbruikt heb krijg je de keuze om verder te gaan met een betaalde versie. Wil je dit niet? Geen probleem je zit nergens aan vast.

Wat moet je in de gaten houden bij VPN voor iOS

Allereest moet je na gaan of de VPN aanbieder wel iOS ondersteunt. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt het lastig om gebruik te maken van deze aanbieder op je iPhone of iPad, bekijk de beste VPN voor iPhone hier. Ook is het handig om even te kijken of de versie van jouw apparaat wel wordt ondersteunt. Vaak geven VPN providers aan welke versies ze ondersteunen.

Ook raad ik je aan om altijd te kiezen voor een VPN aanbieder met een KillSwitch. Mocht de VPN verbinding wegvallen dat stopt ook verbinding waarmee je bezig was. Omdat een iPhone of iPad vaak verbonden is met Wifi of een 4G verbinding kan het mogelijk wel eens wegvallen. Met een KillSwitch zorg je ervoor dat je gegevens niet alsnog bekend worden.

Het is ook raadzaam om te kijken wat andere gebruikers van de dienst vinden. Bij iOS kun je dit eenvoudig checken daar in de AppStore de app op te zoeken en te kijken hoe andere gebruikers de applicatie ervaren.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.