Home VPN Vergelijken ExpressVPN vs NordVPN

ExpressVPN vs NordVPN

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 12 augustus 2019

Als er twee VPN aanbieders waar je snel tussen zult twijfelen zijn het ExpressVPN en NordVPN wel. Deze twee – populaire – VPN aanbieders bieden allebei een hele stabiele en veilige VPN software aan, waarbij er sprake is van veel verschillende functionaliteiten. Beiden hebben een Kill Switch en ongelooflijk veel VPN servers. Maar welke kun je nu het beste kiezen? Is NordVPN bijvoorbeeld beter vanwege de vele aanpassingsmogelijkheden óf is ExpressVPN misschien beter, omdat deze software ook een handige extensie heeft voor Google Chrome? Tijd om de twee in deze ExpressVPN vs NordVPN eens goed te vergelijken!

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar2 jaar3 jaar
ExpressVPN$ 12,95$ 9,99
NordVPN€ 10,50€ 6,14€ 3,50€ 2,62

Prijs: ExpressVPN vs NordVPN

Als we kijken naar de verschillen in prijzen is het opvallend om te zien dat je bij NordVPN erg voordelig uit kan zijn als je een driejarig abonnement aanschaft. Met een maandelijkse prijs van € 2,62 is deze opvallend laaggeprijsd, ook in vergelijking met andere ‘goedkope’ VPN aanbieders. Of je nu gaat voor een korte of een lange periode voor het afnemen van een VPN abonnement: je bent bij NordVPN goedkoper uit.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
ExpressVPN
NordVPN
Bedrijfslocatie
Britse Maagdeneilanden
Panama
Aantal servers
+3000
+3500
Aantal landen
94
61
Protocollen
PPTP, SSTP, OpenVPN en L2TP/IPsec
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
Encryptie
256-bit AES
256-bit AES + Dubbele Encryptie
Gelijktijdige verbindingen
5
6
Logbeleid
Geen traffic-log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: ExpressVPN vs NordVPN

Zowel ExpressVPN als NordVPN hebben enorm veel VPN servers op veel verschillende locaties. Je hebt dus bij beide aanbieders genoeg vrijheid om te kiezen voor een geschikte locatie. Waar ExpressVPN ook gebruik maakt van het VPN protocol SSTP, doet NordVPN dit niet. Aan de andere kant houdt NordVPN helemaal geen log’s bij; ExpressVPN houdt alleen geen traffic-log’s bij. Ook zijn er verschillen duidelijk bij een dedicated IP en Smart DNS mogelijkheden: NordVPN biedt beide aan in de VPN software, Express VPN niet.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
ExpressVPN
NordVPN
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: ExpressVPN vs NordVPN

Eerlijk is eerlijk: ik kan hier vrij weinig over vertellen. Zoals je kunt zien bieden beide VPN aanbieders volledige ondersteuning voor de belangrijke besturingssystemen. Leuk om te vermelden: zowel NordVPN als ExpressVPN scoorden enorm goed in het onderzoek naar de beste VPN voor Android en de beste VPN Chrome Extensie.

Vergelijk Beoordeling

ExpressVPN beoordeling: 8,7/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

NordVPN beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Het is goed om te weten dat je met beide VPN’s geen verkeerde keuze maakt. Zowel NordVPN als ExpressVPN zijn in velen beste VPN software lijsten als beste uit de test gekomen en staan ook niet voor niets in onze top 5. Onderaan de streep is ExpressVPN waarschijnlijk wel voor de meeste mensen een betere keuze. Zowel op snelheid als op de gebruiksvriendelijkheid van de software scoorde ExpressVPN beter in mijn review.

ExpressVPN

expressvpn

De beste van de twee is in mijn ogen ExpressVPN. De software is makkelijk te gebruiken en razendsnel. Hoewel ExpressVPN wel een van de duurdere VPN aanbieders is op dit moment, is het in mijn ogen elke euro waard.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.