Home VPN Vergelijken
vpn vergelijken

VPN Vergelijken

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

Als je je hebt verdiept in verschillenden VPN aanbieders, kun je al snel gaan twijfelen tussen meerdere providers. Allemaal hebben ze vaak unieke voordelen. Zo scoort de ene VPN provider enorm goed op snelheid, terwijl de ander weer de veiligheid en beveiliging hoog in het vaandel heeft staan. Ik heb besloten om daarom op VPNpower een speciale VPN vergelijken omgeving in te richten. Hierin maak ik verschillende vergelijkingen tussen populaire VPN aanbieders.

Bij het vergelijken van de verschillende VPN aanbieders ga ik dieper in op mogelijke overeenkomsten, unieke verschillen en de beste keuzes voor specifieke doeleinden. Door altijd te kijken naar dezelfde belangrijke factoren bij verschillende VPN providers, zijn de vergelijkingen altijd eerlijk en waardevol. Bekijk per populaire VPN aanbieder de grote verschillen met andere interessante VPN’s!

ExpressVPN vergelijken

In veel van mijn beste VPN onderzoeken komt ExpressVPN als beste uit de test. Echter zijn er genoeg alternatieven te bedenken die aardig in de buurt komen van deze VPN aanbieder.

NordVPN vergelijken

Heb jij NordVPN op het oog? Dan kan het slim zijn om deze nog te onderwerpen aan wat vergelijkingen met andere interessante VPN aanbieders. Met deze manier van VPN vergelijken kom je erachter of je niet beter voor een andere VPN provider kunt kiezen.

CyberGhost vergelijken

CyberGhost staat bekend om haar aantrekkelijke prijzen in combinatie met de hoge snelheden. Toch kan het zomaar zijn dat een andere VPN aanbieder nóg beter aansluit op jouw wensen. Ik heb enkele VPN vergelijkingen gemaakt met CyberGhost en enkel andere VPN providers. Neem een kijkje!

Andere VPN vergelijken

Er zijn tal van VPN software aanbieders die niet zoveel vergeleken worden met andere aanbieders. Een goed voorbeeld hiervan is TunnelBear. Toch heb ik enkele VPN vergelijkingen gemaakt, buiten de populaire keuzes om.

Waarom VPN vergelijken belangrijk is

Het vergelijken van VPN is ongelooflijk belangrijk. Gezien je een VPN software vaak niet voor een kortere periode aanschaft, kun je beter in één keer een goede keuze maken. Ik kan je vertellen dat je niet de enige bent die nu wellicht aan het twijfelen is tussen twee VPN aanbieders.

Veel VPN aanbieders lijken namelijk op elkaar. Vaak zijn er kleine verschillen merkbaar die wel nét het verschil kunnen maken voor jou. Heb jij behoefte aan een optimale snelheid? Dan kan het verschil in snelheden bij downloaden de doorslaggevende factor zijn. Ditzelfde geldt voor prijs: wil jij niet de hoofdprijs betalen voor een bescherming van je online privacy? Dan kun je wellicht beter kiezen voor die ene VPN aanbieder die bij een driejarig abonnement nog geen drie euro per maand kost.

In onze VPN vergelijkingsgidsen houden we altijd rekening met verschillende behoeftes en wensen. Daarom knippen we onze VS-gidsen altijd op in vier belangrijke onderwerpen: prijs, kenmerken, ondersteuning en beoordelingen. Ik licht elke opsplitsing toe.

VPN vergelijken op prijs

Zoals ik daarnet al aangaf kan de prijs een doorslaggevende factor zijn om voor een specifieke VPN provider te kiezen. Ik zet daarom de prijzen van beide VPN aanbieders op een rij en kijk ook goed naar eventuele korting die je kunt krijgen bij een langere afname. Vaak geniet je namelijk van een onwijs hoge korting als jij bijvoorbeeld kiest voor een driejarig abonnement in plaats van 6 maanden. Als je trouwens op zoek bent naar goedkope deals, raad ik je aan om zeker ook een kijkje te nemen bij het overzicht met VPN aanbiedingen.

VPN vergelijken op kenmerken

Waar komt het bedrijf achter de software vandaan? Hoeveel servers heeft desbetreffende VPN aanbieder en in hoeveel landen staan deze? Wanneer jij al dit soort kenmerken van twee aanbieders naast elkaar ziet, kan het vaak al gelijk duidelijk zijn waar jou voorkeur naar uit gaat. Ik licht de belangrijkste kenmerken van allebei de aanbieders toe en zet ze naast elkaar. Het gaat om de volgende factoren:

 • Bedrijfslocatie: waar is het bedrijf achter de software te vinden?
 • Aantal servers: hoeveel servers heeft de VPN aanbieder in werking?
 • Aantal landen: een som van alle landen waar de servers te vinden zijn
 • Protocollen: ik zet alle VPN protocollen die een aanbieder gebruikt op een rij
 • Encryptie: van welke versleuteling maakt een VPN aanbieder gebruik?
 • Gelijktijdige verbindingen: hierbij kun je goed zien of je oneindig veel verbindingen kunt maken of slechts enkele
 • Logbeleid: houden allebei de VPN’s geen log’s bij of eentje wel? Dan weet je sowieso al voor welke je het beste kunt kiezen!

Naast bovenstaande belangrijke factoren duik ik nog wat dieper in de software. Zo check ik ook of er sprake is van een ingebouwde Kill Switch, of een dedicated IP tot de mogelijkheden behoort en of er een DNS lekprotectie in de software te vinden is.

VPN vergelijken op ondersteuning

In veel onderzoeken en artikelen heb ik het al benoemd: let altijd goed op de ondersteuning van een VPN software voor het besturingssysteem wat jij gebruikt. Niet altijd zijn alle VPN’s namelijk geschikt voor bijvoorbeeld iOS of Android. Naast dat ik specifieke onderzoeken doe naar bijvoorbeeld de beste VPN voor Android of de beste VPN voor iOS, kun je ook VPN’s hiermee vergelijken.

Het is slim om dit te doen als je wellicht meerdere apparaten met verschillende besturingssystemen hebt. Hoewel je in eerste instantie op zoek kunt gaan naar bijvoorbeeld een VPN voor Windows computer, kun je erachter komen of je de software ook kunt gebruiken voor je iPhone.

Ik zet altijd de volgende besturingssystemen op een rij en geef erachter vervolgens aan of desbetreffende VPN software deze ondersteunt:

 • iOS (iPhone/iPad)
 • Mac OS
 • Android (ook Android TV)
 • Windows
 • Linux
 • Apple TV
 • Chrome (extensie)
 • FireFox (extensie)

Daarbij check ik ook altijd of een VPN mogelijkheden biedt om direct aangesloten te worden op de router. Hoewel dit eigenlijk geen besturingssysteem is, vind ik het wel de juiste positie om het hier uit te lichten.

VPN vergelijken op beoordelingen

Zoals je wellicht al hebt gezien schrijven we op VPNpower uitgebreide VPN reviews. Dankzij deze reviews kunnen we het VPN vergelijken helemaal rondbreien: naast de standaard informatie en feiten geven we ook onze eigen mening en beoordelingen weer. Om je niet af te leiden van de vergelijking, ontdek je met handige score-balkjes direct hoe een VPN software in onze reviews scoorde. Het gaat hier om een beoordeling voor:

 • Software
 • Beveiliging
 • Snelheid
 • Servers

Dit zijn dan ook in onze ogen de belangrijkste factoren die onderzocht dienen te worden om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de software.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.