Home VPN Vergelijken CyberGhost vs SurfShark

CyberGhost vs SurfShark

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Als je op zoek gaat naar een wat goedkopere – maar natuurlijk goede – VPN software, kun je al snel gaan twijfelen tussen verschillende aanbieders. Neem bijvoorbeeld CyberGhost en SurfShark: beiden van zeer hoge kwaliteit, maar voor een zacht prijsje. Het is natuurlijk de grote vraag welke jij het beste kunt kiezen voor jouw doeleinden. In deze CyberGhost vs SurfShark gids kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken. Ik heb de VPN diensten namelijk naast elkaar gelegd en vergeleken op servers, beveiliging, software-functies en snelheid! Bekijk welke jij het beste kunt kiezen!

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand1 jaar2 jaar3 jaar
CyberGhost€ 11,99€ 5,29€ 3,29€ 2,45
SurfShark€ 9,89€ 4,99€ 1,79

Prijs: CyberGhost vs SurfShark

In deze vergelijking is gekeken naar de prijs van beide aanbieders. Kijken we naar de bovenstaande uitkomsten dat zien we dat SurfShark een stuk goedkoper is dan CyberGhost. In vergelijking met diverse abonnementen is SurfShark in alle gevallen de goedkoopste. Kies je voor een 2 jarige abonnement dan betaal je bij SurfShark slechts € 1,79 per maand en bij CyberGhost voor een 3 jarige abonnement € 2,45.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
CyberGhost
SurfShark
Bedrijfslocatie
Roemenië
Britse Maagdeneilanden
Aantal servers
+1300
+500
Aantal landen
59 landen
50
Protocollen
PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN
OpenVPN / IKEv2
Encryptie
256-Bit AES encyrptie
256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
5
Geen limiet
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: CyberGhost vs SurfShark

Naast de prijs is het erg belangrijk om naar de kenmerken te kijken van de VPN aanbieders. In bovenstaande resultaten is te zien dat het grootste verschil in het aantal servers zit, protocollen, gelijktijdige verbindingen en de mogelijkheid voor torreting.

Kijken we naar het aantal servers dan heeft CyberGhost de beste cijfers. Bij CyberGhost kun je gebruik maken van meer dan 1300 verschillende servers in 59 landen en bij SurfShark beperkt dit zich tot ongeveer 500 servers in 50 verschillende landen.

Ook is er verschil te zien in de verschillende VPN protocollen, zo maakt CyberGhost gebruik van PPTP, L2TP/IPSec en OpenVPN protocol. SurfShark maakt daarentegen gebruik van OpenVPN en IKEv2 protocol. Ons voorkeur gaat uit naar een openVPN protocol beide hebben deze mogelijkheid.

Het kan ook interessant zijn om te denken over het aantal apparaten waarop je een VPN verbinding wilt maken. Bij CyberGhost zit er een limiet van 5 verschillende apparaten en bij SurfShark is dit ongelimiteerd, wil je gebruik maken van meer dan 5 apparaten dan is in deze vergelijking SurfShark de beste keuze.

Ben je op zoek naar een VPN aanbieder waarbij je anoniem kunt downloaden? Dan is CyberGhost de beste keuze, hierbij is het namelijk mogelijk om gebruik te maken van torreting VPN servers. Met deze servers kun je anoniem downloaden.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
CyberGhost
SurfShark
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: CyberGhost vs SurfShark

Kijken we naar de ondersteuning dan is er geen winnaar. Met CyberGhost is het niet mogelijk om met een AppleTV een vpn verbinding te maken. Dit is wel mogelijk bij SurfShark, maar bij deze aanbieder is het niet mogelijk om een VPN verbinding te maken met Linux. De keuze hierbij ligt aan met welk apparaat je een VPN verbinding wilt maken. Bekijk hier bijvoorbeeld de beste VPN voor Windows dit is een lijst met de beste VPN aanbieders die het best scoren op gebruik bij Windows.

Vergelijk Beoordeling

CyberGhost Beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

SurfShark beoordeling: 8,1/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Gezien de prijs scoort SurfShark veel beter in deze CyberGhost vs SurfShark vergelijking. Echter vinden wij de toepassingen van een VPN in deze zwaarder wegen. Daarom vinden wij in deze vergelijking de aanbieder CyberGhost de beste keuze.

Kies je voor CyberGhost dan heb je keuze uit meer dan 1300 verschillende servers in 59 landen. Ook is het mogelijk met CyberGhost anoniem te downloaden en dit is bij SurfShark niet mogelijk. Wel is SurfShark de beste keuze als je met meer dan vijf apparaten tegelijk een VPN verbinding te maken.

CyberGhost

cyberghost

De winnaar in deze vergelijking is CyberGhost. Met CyberGhost kun je anoniem downloaden en gebruik maken van meer dan 1300 verschillende servers in 59 landen.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.