Home VPN Uitleg Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

Door: Joep, VPN Testerjoep
Laatste update: 18 november 2019

We vertelden je eerder al over de vele voordelen die een VPN met zich meebrengt, zoals anoniem surfen en locatierestricties omzeilen. Het is dan ook mooi om te zien dat steeds meer mensen voor een VPN kiezen, maar de groeiende populariteit van VPN’s heeft helaas ook een keerzijde: VPN blokkades. Maar wat houden die blokkades in? En belangrijker nog, hoe kun je bijvoorbeeld de Netflix blokkade omzeilen? Dat leggen we je uit.

Wat zijn VPN blokkades?

Steeds meer websites zijn actief bezig met het weren van VPN-gebruikers door VPN blokkades toe te passen. Deze zorgen er op verschillende manieren voor dat je die websites niet kunt bezoeken met een VPN. Dit zijn de niveaus van VPN blokkades:

  • IP blokkade: Door te kijken welke IP-adressen gekoppeld zijn aan een VPN, kunnen websites VPN-gebruikers eenvoudig herkennen. De meest eenvoudige blokkade is dan ook om die IP-adressen simpelweg te blokkeren. Een groot deel van de IP-adressen van VPN-aanbieders zijn eenvoudig in te zien en kunnen vrij snel geblokkeerd worden.
  • Poort blokkade: Websites kunnen poorten blokkeren, die door VPN’s worden gebruikt. Dit doen ze met gebruik van een firewall.
  • Deep Packet Inspection (DPI): Wanneer partijen zoals je Internet Service Provider hier gebruik van maken, dan kunnen ze herleiden waarmee je gegevens versleuteld zijn. Dit betekent niet wat ze je gegevens in kunnen zien, maar wel dat ze zien dat je een VPN gebruikt. Zo is er de mogelijkheid om geblokkeerd te worden.

De meest voorkomende manier van blokkade is de IP Blokkade, die relatief toegankelijk is. Grote streamingsites zoals Netflix maken hier dan ook gebruik van. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zulke blokkades te omzeilen.

Netflix blokkade omzeilen

Er zijn een aantal manieren om met een VPN alsnog gebruik te maken van Netflix, zonder tegen te worden gehouden door zo’n VPN blokkade. Zo zijn er verschillende instellingen bij je VPN waarmee je mogelijk de Netflix blokkade kunt omzeilen. Ook is een dedicated IP een zeer goede oplossing.

Wissel van server, poort of protocol

Het is mogelijk dat een VPN blokkade op een van deze 3 niveau’s geblokkeerd is. Je kunt door middel van trial en error proberen verschillende blokkades te omzeilen. Op moment van schrijven weten we dat blokkades van Netflix op serverniveau plaatsvinden.

  • Server: Wanneer je merkt dat het IP waarmee je verbonden bent geblokkeerd is, dan is het slim om simpelweg van server te wisselen. Het is namelijk niet gezegd dat alle IP-adressen van een VPN geblokkeerd zijn.
  • Poort: Je kunt uit verschillende VPN poorten kiezen in je instellingen. Het kan zijn dat je geselecteerde poort geblokkeerd is, dan kan switchen dit verhelpen.
  • Protocol: Zoals je misschien weet, zijn er verschillende VPN protocollen. Zo heb je bijvoorbeeld OpenVPN, PPTP, IKEv2 en L2TP/IPSec. Wanneer je wisselt van protocol, is er een mogelijkheid dat je de blokkade omzeilt.

Neem een dedicated IP

Wanneer je er zekerder van wilt zijn dat je het IP-adres van je VPN niet op een zwarte lijst staat, dan is het aan te raden om een dedicated IP-adres te nemen. Dit houdt in dat je alsnog via je VPN verbonden bent, maar dat je voor een kleine meerprijs een persoonlijk IP-adres krijgt. Op deze manier valt het niet zo snel op dat je gebruik maakt van een VPN en voorkom je dat je geblokkeerd wordt. Een aantal VPN’s die zo’n dedicated IP aanbieden zijn NordVPN, CyberGhost en Windscribe.

NordVPN

nordvpn

NordVPN is in onze ogen de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een VPN met dedicated IP. Deze VPN behaalt bovendien hoge snelheden en is sterk beveiligd.

Ben je trouwens benieuwd naar wat er verder belangrijk is op dit gebied? Lees dan onze vergelijking van de beste VPN’s voor Netflix.