Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor Mac
beste vpn voor mac

Beste VPN voor Mac

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

VPN software is er voor allerlei besturingssystemen en apparaten. Het is altijd belangrijk om te letten op de ondersteuning voor jouw specifieke apparaat, waarbij een kijkje naar een minimale software vereiste ook nooit kwaad kan. Heb jij bijvoorbeeld een Macbook waarop jij graag werkt of voor privé doeleinden het internet gebruikt? Dan is het slim om je eens te verdiepen in de mogelijkheden voor een geschikte VPN software.

Lang niet alle VPN aanbieders bieden ondersteuning voor MacOS, het besturingssysteem van een Mac. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Mac en heb daarvoor gekeken naar de belangrijkste kenmerken. Zo heb ik de software op Mac getest op grebruiksvriendelijk, snelheden en natuurlijk de mate van beveilgiging. Check de beste VPN voor Mac uit mijn onderzoek.

ExpressVPN

expressvpn

Uit mijn onderzoek komt ExpressVPN als beste VPN voor Mac naar voren. Deze VPN software heeft een zeer gebruiksvriendelijke variant voor Mac OS en biedt hoge snelheden. Ook op het gebied van beveiliging is ExpressVPN een goede keuze: er worden geen log’s bijgehouden. Goed om te weten: ExpressVPN kan op praktisch alle Macbooks gebruikt worden.

NordVPN

nordvpn

Ook NordVPN is een zeer interessant keuze als VPN voor Mac. Deze VPN aanbieder heeft ook een speciale Mac OS variant en kenmerkt zich door de vele aanpasbare beveiligingsmaatregelen. Dankzij Quick Connect wordt je direct verbonden met de snelste VPN server en met de ingebouwde Kill Switch zijn je gegevens nooit zichtbaar.

CyberGhost

cyberghost

Op zoek naar een betaalbare en vooral eenvoudige VPN voor Mac? Dan maak je de beste keuze met CyberGhost. Deze VPN aanbieder heeft een speciale versie voor MacOS. De VPN software is kinderlijk eenvoudig te gebruiken en met een prijs vanaf € 2,45 per maand is CyberGhost de scherpst aangeboden VPN voor Mac van goede kwaliteit.

ExpressVPN voor Mac

ExpressVPN is de beste VPN voor Mac op dit moment. Dankzij de speciale ondersteuning voor Mac OS geniet je zonder problemen van een stabiele, snelle en vooral goed beveiligde VPN verbinding. Je kunt je Macbook eenvoudig verbinden met VPN servers op meer dan 160 locaties wereldwijd, zodat je altijd diensten kunt deblokkeren en je overal kunt genieten van alle content online. Op alle Mac apparaten werkt ExpressVPN goed: van een Macbook Air tot een iMac.

De voordelen van ExpressVPN voor Mac

ExpressVPN heeft een aantal (unieke) voordelen bij het gebruik van de VPN software op Mac. Zo kun je gebruik maken van split-tunneling, waarbij je zelf kunt bepalen welke programma’s of apps gebruik maken van een VPN verbinding. Ik zet alle voordelen van ExpressVPN voor Mac op een rijtje:

 • Super snelle software
 • Network Lock Kill Switch
 • Goede lekprotectie om snel in te kunnen grijpen
 • Split-tunneling voor zelf bepalen welke apps gebruik maken van VPN
 • Handige extensies (bijvoorbeeld voor Chrome)
 • Maak snelkoppelingen naar favoriete sites

Daarbij heeft deze VPN software ook een Smart Location functie. Hierbij wordt automatisch de best presterende VPN server geselecteerd voor jouw gebruik. Ook scoort deze software prima voor zaken als Netflix, sterker nog: in mijn onderzoek naar de beste VPN voor Netflix kwam ExpressVPN als beste uit de test.

NordVPN voor Mac

Ook NordVPN is een hele goede keuze als VPN software voor je Mac apparaat. In slechts drie stappen geniet je van een veilige VPN verbinding op je Mac apparaten. Bij NordVPN kun je via je Mac verbinding maken met VPN servers uit meer dan 60 landen, waardoor je altijd de juiste server kunt vinden voor bijvoorbeeld het deblokkeren van diensten.

Voordelen NordVPN voor Mac OS

Net als bij ExpressVPN is er bij NordVPN sprake van een slimme functie waarbij de software voor jou de beste VPN server checkt: Quick Connect. Om de voordelen duidelijk te maken van NordVPN voor je Mac, zet ik ze allemaal op een rij:

 • Goed beveiligde VPN software
 • Voorzien van veilige Kill Switch
 • Bescherming tegen zaken als malware (Via CyberSec)
 • Zeer flexibel: gebruik DNS servers of wijzig het internetprotocol

Daarbij vind ik het zelf erg prettig om zo min mogelijk na te hoeven denken bij het gebruik van VPN software. De functionaliteit van NordVPN voor het automatisch verbinden bij het opstarten óf bij onbekende netwerken doen mij dan ook glimlachen.

CyberGhost voor Mac

CyberGhost heb ik meegenomen als extra beste keuze voor Mac, omdat deze software onwijs makkelijk werkt. Na een aantal eenvoudige stappen geniet je van een goed beveiligde VPN verbinding op je Macbook. Je hebt keuze uit meer dan 4600 servers uit meer dan 60 landen, waarbij je dankzij een handige lijst mét mogelijke snelheden zelf de beste server kunt selecteren op je Mac. De VPN servers van CyberGhost zijn geoptimaliseerd voor torrenting (zonder bandbreedte limieten). Gebruik jij je Mac veelal voor het kijken van films en series? Ook dan is CyberGhost een goede keuze: met deze VPN software kun je meer dan 35 streamingdiensten deblokkeren, van Netflix tot Hulu.

Voordelen van CyberGhost voor je Macbook

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn er aardig wat aspecten wat ervoor heeft gezorgd dat ik ook CyberGhost heb gekozen als beste VPN voor Mac. Ik zet de sprekende pluspunten kort op een rij, zodat je een goed beeld kunt krijgen of deze VPN provider geschikt is voor jouw behoeftes:

 • KillSwitch voor volledige veiligheid bij wegvallen VPN verbinding
 • Zeer goede beveiliging (256-bits AES-encryptie)
 • IKEv2 protocol bij CyberGhost VPN voor Mac
 • Houdt geen logbestanden bij
 • Meer dan 4600 in meer dan 59 landen

Daarbij kunnen natuurlijk de grote voordelen op het gebied van prijs en eenvoudigheid niet ontbreken. Zelf vind ik de VPN software van CyberGhost enorm makkelijk werken en fiks je met een maandelijkse prijs vanaf € 2,45 een van de beste én goedkoopste VPN voor Mac op de markt.

Waarom VPN software voor Mac belangrijk is

Als ik aan iemand vraag of haar of zijn Macbook goed beschermd is, krijg ik vaak de reactie dat het gaat om Mac OS. Een extra beveiliging zou helemaal niet nodig zijn in haar of zijn ogen. Hier wil ik graag even bij stilstaan. Het klopt zeker dat een Mac in veel opzichten veiliger is dan een Windows computer, maar wist je dat een VPN verbinding veel meer doet dan enkel beter beveiligen?

Met een VPN voor Mac begeef je je compleet anoniem op het web. Instanties en bedrijven kunnen jouw gedrag op het internet niet meer koppelen aan jouw persoonlijke profiel. Dit komt doordat jij gebruik maakt van het IP adres van een VPN server, in plaats die van jezelf. Daarbij heb je ook vast wel eens meegemaakt dat je in het buitenland opeens je favoriete Netflix series niet meer kon kijken.

Ook daarvoor biedt VPN handvatten: omzeil landblokkades, vormen van internet censuur en biedt bescherming tegen malware. In mijn ogen is een VPN voor Mac dan ook niet een extra, maar eerder een must.

Tip: beste gratis VPN voor Mac

Als jij liever niets wilt neerleggen voor een VPN software, dan kun je op zoek willen gaan naar gratis varianten. Ik kan je vertellen dat er zat opties zijn, maar je altijd goed moet letten op de betrouwbaarheid van deze aanbieders. Gratis VPN software kan namelijk juist grote gevolgen hebben voor je privacy als jij een slechte provider ertussen uitpikt. Daarbij is het goed om te beseffen dat je bij gratis VPN software meestal te maken krijgt met beperkingen. Denk aan bandbreedte en datalimieten.

Toch zijn er zeker manieren om gratis te geniete van een goede VPN voor je Mac. Zo worden er incidenteel proefperiodes gratis aangeboden door toonaangevende VPN aanbieders – die ik ook wel eens in mijn beste VPN lijsten heb opgenomen – en kun je in veel gevallen ook gebruik maken van een aantal dagen geld-terug garantie.

TunnelBear

tunnelbear

TunnelBear is zeer geschikt voor Mac en heeft ook een gratis variant. Bij deze gratis versie geniet je van een goede, beveilgde VPN verbinding. Je moet wel rekening houden dat je bij deze gratis VPN voor Mac gebonden bent aan een datalimiet van 500MB. Dit is in veel gevallen ietwat weinig bij volop gebruik van een Mac met een VPN verbinding.

Waar moet je op letten bij VPN voor Mac?

Als je van plan bent om op kort termijn een VPN software voor je Mac aan te schaffen, zijn er nog wat kleine punten waar je goed op moet letten voor de keuze voor de beste VPN voor Mac. Hoewel de VPN aanbieder compatibel is met Mac, hoeft het helaas nog niet altijd te betekenen dat jij met je er direct gebruik van kunt maken. Check ook altijd de minimale software vereisten en of de software ook daadwerkelijk compatibel is met jouw apparaat.

Daarbij heb ik in mijn uitgebreide onderzoek gemerkt dat het op een Mac juist verdraaid handig kan zijn om gebruik te maken van browser extensies. Zo heeft bijvoorbeeld ExpressVPN een handige Chrome extensie, waardoor je nóg sneller een VPN verbinding op touw kunt zetten. Ik raad je aan om ook hier goed naar te kijken bij de selectie van een VPN voor Mac. Check simpelweg welke of er een extensie bestaat voor jouw favoriete internetbrowser.

Tenslotte wil ik je adviseren om zo nu en dan een kijkje te nemen bij dit onderzoek. Ik update mijn onderzoek regelmatig, gezien de VPN ontwikkelingen razendsnel gaan. Ditzelfde gaat om updates vanuit VPN aanbieders zelf: dit zou mijn onderzoeksresultaat kunnen beïnvloeden. Bovenaan mijn onderzoek ontdek je de laatste update datum. Mocht jij van mening zijn dat mijn onderzoek naar de beste VPN voor Mac een update nodig heeft, dan kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.