Home VPN reviews
vpn reviews

VPN Reviews

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

Wij kunnen alleen maar meer te weten komen over de plus- en minpunten van verschillende VPN software door ze zelf uitgebreid te testen en te onderzoeken. Met onze diepgaande VPN reviews lichten we providers compleet uit en onderzoeken we ze van A tot Z. Zo gaan we niet alleen op onderzoek uit naar het aantal servers en de locaties hiervan, maar kijken we in onze VPN reviews ook naar de achtergrond van het bedrijf achter de software.

Allround VPN reviews

Onder Allround VPN’s versta ik alle VPN’s die voor veel apparaten en de meeste toepassingen geschikt zijn. Hiervan is ExpressVPN een heel goed voorbeeld. Bekijk alle VPN reviews van Allround VPN software die ik getest heb.

Goedkope VPN reviews

Gelukkig hoeft een VPN software niet altijd enorm prijzig te zijn. Dit blijkt tevens uit mijn VPN reviews van de wat goedkopere aanbieders op de markt. In veel gevallen is er alsnog sprake van een super snelle verbinding en een goed beveiligde software.

Gratis VPN reviews

Hoe scoort gratis VPN software nu eigenlijk? Is dit wel veilig en is er juist geen sprake van een enorme inbreuk op je privacy? Ik heb een aantal interessante gratis VPN aanbieders getest. Hoewel er ook betaalde mogelijkheden zijn bij deze aanbieders, ben ik juist op onderzoek uitgegaan naar de gratis pakketten. Check mijn reviews!

Overige VPN reviews

Er zijn ook tal van kleinere VPN aanbieders die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Zo nu en dan verschijnen er weer nieuwe VPN providers op de markt en komen er zelfs varianten van onze eigen bodem om de hoek kijken! Bekijk hier mijn overige VPN reviews!

VPN reviews volgens onze methodiek

Bij VPNpower reviewen wij VPN aanbieders: van hele bekende als ExpressVPN tot minder bekende. In onze reviews hechten we aandacht aan de belangrijkste factoren van VPN in onze ogen. Hierbij kun je denken aan de functionaliteiten van de software, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van verbindingen. Naast deze kenmerken, leggen we echter ook het bedrijf van desbetreffende VPN software onder de loep. Zo kijken we naar het bedrijf in het verleden, checken we hoeveel servers er in het bezit zijn van de aanbieder en waar deze zoal te vinden zijn. Door de VPN’s uitgebreid te reviewen zijn we in staat om beste VPN software onderzoeken te doen.

VPN Software review

We beginnen elke review met een uitgebreide beschrijving van de software. Zo ervaren we de verschillende functionaliteiten van de VPN software en checken we wat er allemaal onder de motorkap te vinden. Is er bijvoorbeeld sprake van een veilige automatische Kill Switch?

Na de functionaliteiten bekijken we met welke besturingssystemen de VPN compatibel is. Maakt deze bijvoorbeeld kans op een plekje in het onderzoek naar de beste VPN voor Android of zou het gezien de ervaring met de app voor deze software een no-go zijn?

In sommige gevallen gaan we nog een stapje verder en checken we ook hoe het gesteld is met de ondersteuning voor gamen en TV kijken. Hoewel dit vandaag de dag nog wat minder interessant is voor velen, is het in onze ogen juist enorm belangrijk om alvast te kijken naar een VPN die bijvoorbeeld geschikt is voor Apple TV of voor een Playstation.

VPN Beveiliging review

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van onze VPN reviews: een onderzoek naar de beveiliging van de VPN software. We kijken hierbij altijd naar de volgende factoren:

  • Encryptie: welke encryptie wordt toegepast bij de VPN software?
  • VPN protocollen: we creëeren een overzicht van alle VPN protocollen waarvan de VPN gebruik maakt.
  • Beveiligingsmaatregelen: is er sprake van een DNS-lekprotectie? Hoe zit het met eventuele maatregelen die je zelf kunt aanpassen?
  • Mogelijke issues in verleden: zoals ik in het begin al aangaf checken we ook het verleden van een bedrijf. Zijn er onlangs nog beveiligingsissues aan het licht gekomen? En zo ja: hoe zijn deze toen opgelost en hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Onderzoek naar VPN snelheid

Natuurlijk is snelheid een belangrijke factor van VPN software. Hoe snel kun je downloaden en is er bijvoorbeeld sprake van haperingen bij het kijken van Netflix via VPN? Wij zullen je niet vermoeien met allerlei onleesbare tabellen van snelheidsmetingen: in onze ogen kun je hier niets mee, gezien dit altijd afhankelijk blijft van honderden factoren, waaronder jouw locatie, de VPN server die je gebruikt, het land waar deze server te vinden én ook nog is wat je aan het doen bent.

Wel vertellen wij eerlijk hoe wij desbetreffende VPN software zelf ervaren hebben. Wij proberen onze snelheidservaringen altijd te basseren op de meest voorkomende toepassingen bij VPN: denk aan Netflix kijken, downloaden (torrents) en streamen van bestanden.

Review aantal VPN servers en locaties

In alle VPN reviews checken we als laatste belangrijke factor het aantal VPN servers die in het bezit zijn van een VPN aanbieder. We checken niet alleen de hoeveelheid, maar doen ook onderzoek of deze écht allemaal in handen zijn van de aanbieder.

Naast het aantal VPN servers kijken we ook naar de spreiding: in hoeveel landen zijn de VPN servers te vinden en op hoeveel locaties staan de servers. Dit kan soms wel een aardig klusje zijn, gezien niet altijd alle VPN aanbieders een handige kaart tonen met alle VPN’s.

Conclusie van de VPN reviews

Alle VPN reviews sluiten we af met een beknopte conclusie. Vanwege het feit dat onze reviews soms aardig lang kunnen zijn, heb je in de inleiding al de mogelijkheid om direct door te gaan naar de conclusie.

Onder onze geschreven conclusie vindt je uiteindelijk de scores van de VPN reviews die tot stand gekomen zijn door een score-toewijzing aan de software, snelheid, servers en beveiliging.

Updates van onze VPN reviews

Misschien heb je wel gezien dat we boven elke review een ‘update-datum’ hebben geplaatst. We vinden het belangrijk dat onze VPN reviews te allen tijden waardevol en van deze tijd zijn. Gezien veel VPN aanbieders niet stil staan en constant komen met nieuwe updates, features of software-updates is het voor ons een must om de reviews zo nu en dan te updaten.

Mocht jij van mening zijn dat onze VPN reviews niet kloppen of een update nodig hebben, dan kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.