Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor iPad
beste vpn voor ipad

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

Beste VPN voor iPad

VPN software wordt steeds vaker gebruikt op een iPad en dat is niet voor niets. We maken namelijk vaak gebruik van onbeveiligde (openbare) WiFi netwerken: of we nu in een restaurant zitten of op vakantie zijn. Dit is echter niet geheel zonder risico’s, gezien hackers vaak verkeer op onbeveiligde netwerken eenvoudig kunnen onderscheppen. Voorkom onder andere dit soort praktijken met een geschikte VPN provider!

Dankzij mijn onderzoek naar de beste VPN voor iPad ben ik erachter gekomen wat op dit moment de beste keuzes zijn. Ik heb onder andere de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en de functionaliteiten van de VPN app voor iPad bekeken. Bekijk de beste VPN voor iPad in onderstaande lijst!

ExpressVPN

expressvpn

Gezien de iOS ondersteuning is ExpressVPN de beste VPN voor iPad. Ook komt ExpressVPN in veel verschillende onderzoeken als beste VPN aanbieder naar voren. Een ander voordeel van ExpressVPN is dat het de meest snelle VPN aanbieder, daarnaast worden er geen log’s bijgehouden.

NordVPN

nordvpn

Met NordVPN kun je gebruik maken van een app op je iPhone of iPad. NordVPN behoort ook tot de beste VPN voor iPad, omdat deze veel aanpasmogelijkheden biedt. Ook kun je eenvoudig via een app op de iPad automatische een VPN verbinding maken bij onbekende netwerken.

TunnelBear

tunnelbear

Ook met TunnelBear kun je veilig en privé surfen met je iPad. Doordat de service van TunnelBear gratis wordt aangeboden (tot een limiet van 500MB), maakt dit ook een goede VPN voor iPad.

ExpressVPN voor iPad

Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de beste VPN voor iPad, kwam ExpressVPN als beste uit de test. Dit heeft met name te maken doordat de applicatie van ExpressVPN speciaal ontwikkeld is voor iOS. Eenvoudig kun je de app downloaden in de AppStore en kun je gebruik van de dienst maken op al je iOS apparaten. Naast de speciaal ontwikkelde applicatie biedt ExpressVPN een VPN verbinding die snel, betrouwbaar en veilig is.

Voordelen van ExpressVPN voor de iPad

Kijkend naar de voordelen van ExpressVPN bij gebruik op de iPad kunnen we zeggen dat dit de beste VPN voor iPad is. Vooral omdat de VPN in vergelijking met ander aanbieders erg snel is en weinig snelheid verliest van het gebruik ervan. Hieronder heb ik de gevonden voordelen op een rij gezet:

 • Veel verschillende VPN verbindingen: via de applicatie op de iPad, krijgen we de keuze uit 160 verschillende VPN services verspreid in 94 landen.
 • Snelle VPN verbinding: in vergelijking met andere aanbieders is ExpressVPN de snelste VPN van dit moment, dit geldt ook voor het gebruik op de iPad.
 • Snel inloggen: maak je gebruik van dezelfde Apple account dan kun je eenvoudig op verschillende iOS devices inloggen zonder elke keer je wachtwoord opnieuw in te vullen.
 • Goede data bescherming: bij gebruik van de service wordt je data beschermt met 256-bit AES-encryptie.
 • Smart location functie: bij gebruik van ExpressVPN op de iPad kun je kiezen voor de smart location functie. Bij deze functie kiest de app automatische de beste server voor je.
 • Voorkeurlocaties: via de iOS app kun je voorkeurlocaties aangeven, hierdoor heb je altijd je favoriete server en hoef je dit niet elke keer op te zoeken.

Naast bovenstaande functies vond ik het ook prettig om direct in contact te staan met medewerkers. In de app heb je namelijk een live-chat functie waarmee je direct al je vragen kunt stellen.

NordVPN voor iPhone

Een welbekende VPN aanbieder is NordVPN. Deze aanbieder is ook een goede keuze wanneer je een goede VPN voor iPad zoekt. Net zoals ExpressVPN heeft NordVPN speciaal voor iOS een applicatie ontwikkeld, hierdoor kun je eenvoudig gebruik maken van de dienst op je iPad.

Kijkend naar de iOS applicatie is deze eenvoudig in gebruik. Het is bijvoorbeeld mogelijk om snel en makkelijk te connecten via de app met de QuickConnect functie. Met deze functie maak je automatisch verbinding met de beste VPN server die op dat moment beschikbaar is. Ook heeft NordVPN een KillSwitch in de software, dit is handig wanneer bijvoorbeeld de verbinding van de VPN wegvalt en er niet alsnog gegevens kenbaar worden.

Kijkend naar het aanbod van verschillende VPN servers is het aanbod ook goed. Via de applicatie op je iPad heb je keuze uit verschillende 5700 VPN servers die verspreid zitten in 60 verschillende landen.

Voordelen van NordVPN voor iOS

Ben je al bekend met de VPN aanbieder NordVPN dan weet je dat het een betrouwbare partij is. Naast de betrouwbaarheid heeft de aanbieder nog enkele pluspunten in vergelijken met andere VPN partijen. Hieronder staan de voordelen van NordVPN voor iOS:

 • Verschillende servers: via de applicatie op de iPad heb je keuze uit meer dan 5700 NordVPN servers die verspreidt zitten in 60 verschillende landen.
 • IKEv2/IPsec beveiligingsprotocol: NordVPN servers worden aangedreven door IKEv2/IPsec-beveiligingsprotocol, dit zorgt voor een zeer goede gegevensversleuteling.
 • Kies uit P2P- of Onion Over VPN servers: via de app heb je de keuze om gebruik te maken voor een P2P- of Onion Over servers, hierdoor kun je nog veiliger surfen.
 • KillSwitch in de software: extra veilig, dit zorgt er namelijk voor wanneer de VPN verbinding wegvalt je niet alsnog je gegevens lekt.

Bij ExpressVPN gaven we het ook al aan, maar ook NordVPN heeft een goede service. Via de app kun je eenvoudig en snel in contact komen met medewerkers die graag je antwoord op je VPN gerelateerde vragen.

TunnelBear voor iPad

TunnelBear is een zeer goede keuze voor een iPad wanneer je op zoek bent naar een goedkope VPN. De service van TunnelBear wordt namelijk gratis aangeboden. Wel zit er een limiet van 500mb aan, daarna moet er wel voor TunnelBear betaald worden. Voor een betaalde versie krijg je het volgende:

 • Oneindige data,
 • Gebruik TunnelBear op vijf verschillende apparaten
 • Klantenservice

TunnelBear is naast de gratis optie ook interessant voor een iPad, omdat je deze kunt gebruiken op vijf verschillende apparaten. Dit maakt het mogelijk dat je tegelijkertijd op je iPad en bijvoorbeeld ook iPad veilig kunt surfen. Verder heb ik de iOS applicatie op de iPad erg goed ervaren, vrij simpel design en goed werkzaam.

Voordelen van TunnelBear voor iPad

Gezien de kosten is TunnelBear erg aantrekkelijk, maar hiervoor dien je wel onder de 500 mb te blijven. Naast dit voordeel zijn er meer voordelen van TunnelBear voor de iPad. Hierboven schreef ik al dat je op vijf apparaten gebruik kunt maken van TunnelBear, maar er zijn meer voordelen:

 • Altijd automatische beschermd: op de iOS app van TunnelBear zit een functie die ervoor zorgt dat je altijd de VPN verbinding aangeschakeld kunt houden. Dit scheelt elke keer weer de app activeren voordat je het web op gaat.
 • Vrij simpele app: de app van TunnelBear is vrij simpel ontwikkeld. Dit maakt de app zeer overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.
 • AES 256-bit encryption: TunnelBear maakt gebruik van een AES 256-bit encryption, wat erg goed beveiligd is.
 • 3D Touch: met 3D Touch kun je vanaf het beginscherm de app direct aanzetten, hiermee bespaar weer wat tijd.

Naast dat de applicatie op iPad goed en simpel werkt, is het ook een hele mooie app. De app is speciaal ontwikkeld dat deze er mooi uitziet maar ook zeer prettig werkt. Via de app krijg je de wereldkaart te zien, daarbij kun je klikken op de land naar keuze en bij activatie zal er een lijn getrokken worden zodat duidelijk is welke VPN server er geactiveerd is.

Waarom VPN software voor iPad belangrijk kan zijn

Een iPad is zeer geschikt om even mee op vakantie te nemen. Vaak worden er op vakantie’s gebruik gemaakt van open netwerken, deze netwerken zijn vaak niet goed beveiligd. Wanneer je gebruik maakt van een VPN software voor iPad ben je beter beveiligd.

Daarnaast kun je met een VPN verbinding anoniem surfen, hierdoor worden je gegevens niet zomaar overal achtergelaten. Ook komt het voor dat in sommige landen bepaalde content geblokkeerd word. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de content van Netflix, zo worden er in verschillende landen bepaalde films en series niet getoond. Door te kiezen voor een VPN provider kun je dit omzeilen en kun je net doen of je in een bepaalde land bent waar de content wel beschikbaar is. Is dit de reden waarom je op zoek bent naar een VPN voor iPad kies dan voor de beste VPN voor Netflix.

Tip: beste gratis VPN voor iPad

Ben je op zoek naar een gratis VPN voor iPad? Bekijk dan onderstaande keuze. TunnelBear biedt namelijk zijn VPN dienst gratis aan, dit is handig wanneer je de dienst even gratis wilt testen of als je er maar eventjes gebruik van wilt maken. Wel gaat het hier om een proefversie en krijg je bij deze proefversie 500 mb gratis, daarna dien je wel een abonnement af te sluiten.

TunnelBear

tunnelbear

TunnelBear is een hele fijne VPN provider. Ook heeft TunnelBear een iOS applicatie die vrij goed werkt. Wil je deze VPN dienst uitproberen kies dan voor de gratis versie, waarbij je 500 mb gratis krijgt.

Wat je in de gaten moet houden bij VPN voor iPad

Er zijn verschillende aspecten die je altijd in de gaten dient te houden bij het kiezen van een goede VPN. Al deze informatie vind je op deze website en we tonen alleen maar betrouwbare partijen. Het is bijvoorbeeld goed om naar de snelheid te kijken, naar het aantal servers en waar deze servers gevestigd zijn.

Ben je specifiek op zoek naar een VPN voor iPad dan zijn er wel factoren die je in de gaten dient te houden. Een iPad draait bijvoorbeeld op het besturingssysteem van iOS. Het is daarom van belang dat een VPN aanbieder ook werkt op iOS, zo hebben bovenstaande VPN aanbieders ieder een eigen iOS applicatie ontwikkelt.

Persoonlijk vind ik het ook erg belangrijk dat een VPN aanbieder een KillSwitch heeft, vooral omdat je met een iPad vaak onderweg bent en de verbinding makkelijk even weg kan vallen. Bij een KillSwitch voorkom je daarmee dat wanneer de VPN verbinding wegvalt je locatiegegevens etc. alsnog bekend worden.

Mocht je na bovenstaande vragen alsnog met vragen zitten, dan kun je ook altijd je vragen aan mij stellen. Ook kun je veel informatie vinden op deze website zo schrijven we ook veel over wat een VPN is of waarom het handig is om anoniem te internetten met je iPad.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.