Home VPN Vergelijken NordVPN vs PIA

NordVPN vs PIA

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

Twee VPN aanbieders op het oog waar je enorm tussen twijfelt? Dan kun je bij VPNpower goed onderzoek doen naar de beste keuze voor jouw behoeftes en wensen. Ik zet namelijk diverse VPN aanbieders in vergelijkingen naast elkaar, zodat we ze kunnen vergelijken op specifieke factoren. In deze vergelijking zet ik NordVPN vs PIA centraal. Bekijk welke jij het beste kunt kiezen: NordVPN of PIA? Check dé verschillen van de software, snelheden, servers en beveiliging. Uiteraard begin ik eerst met de overeenkomsten van deze twee VPN aanbieders.

private internet access pia

PIA

PIA Review: 7,4/10

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar2 jaar3 jaar
NordVPN€ 10,50€ 6,14€ 3,50€ 2,62
PIA$ 6,95$ 5,99$ 3,33

Prijs: NordVPN vs PIA

Niet geheel onbelangrijk om te vergelijken op prijs. Vaak schaf je een VPN abonnement aan voor een langere tijd en zoals je boven ziet kan dit voordelig zijn om dit voor 3 jaar te doen. Opvallend is wel dat het langste abonnement van PIA een duur heeft van 1 jaar, interessant als je niet drie jaar lang vast wilt zitten.

Gezien de kosten is zo’n jaar abonnement goedkoper bij PIA dan NordVPN, zo zijn de kosten bij PIA $3,33 (koers van schrijven: 1,11 = € 3,-) en bij NordVPN € 6,14. Wel worden de maandelijkse kosten van NordVPN een stuk goedkoper bij een 3 jarig abonnement, slechts € 2,62 wat NordVPN dan weer goedkoper maakt.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
NordVPN
PIA
Bedrijfslocatie
Panama
VS
Aantal servers
+3500
+3300
Aantal landen
61
32
Protocollen
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN
Encryptie
256-bit AES + Dubbele Encryptie
128-bit en 256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
6
10
Logbeleid
Geen log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: NordVPN vs PIA

Als we kijken naar de kenmerken van beide aanbieders zien we een verschil in de versleuteling van de gegevens, zo maken beide aanbieders gebruik van een 256-bit AES en NordVPN zelfs van dubbele encryptie. Dit maakt het voor hackers nog iets moeilijker om de versleutelde gegevens te ontcijferen.

Wel is het te zien dat bij het bij PIA mogelijk is meer gelijktijdige verbindingen te maken. Bij PIA kun je gebruik maken van 10 gelijktijdige verbindingen te gelijk en bij NordVPN van 6 verbindingen. Verder zien we een verschil in de mogelijkheid van een dedicated IP, bij NordVPN wel mogelijk maar bij PIA niet.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
NordVPN
PIA
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: NordVPN vs PIA

Beide partijen bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van de meeste besturingssystemen wat erg interessant is. Echter mist de mogelijkheid bij PIA om een VPN verbinding te maken met een AppleTV. Is dit een toepassing waarnaar je op zoek bent dan is PIA helaas niet de juiste keuze. Mocht je op zoek zijn naar een VPN voor iOS, bekijk dan onze beste VPN voor iOS onderzoek.

Vergelijk Beoordeling

NordVPN beoordeling: 8,2/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

PIA beoordeling: 7,4/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Kijkend naar de bovenstaande resultaten kunnen we zeggen dat in deze NordVPN vs PIA vergelijking NordVPN de winnaar is. Qua kosten is NordVPN goedkoper wanneer je kiest voor een 3 jarige abonnement. Ook gezien de dubbele encryptie en een keuze voor een dedicated IP scoort NordVPN een stuk beter. Ook is het bij NordVPN ook mogelijk om een VPN verbinding te maken met een AppleTV, dit is helaas niet mogelijk bij PIA.

NordVPN

nordvpn

NordVPN is mijn ogen de terechte winnaar in deze VPN vergelijking. Dit heeft met name te maken met een mogelijkheid voor een dedicated IP en dubbele encryptie, daarnaast is NordVPN een betrouwbare aanbieder.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.