Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor Netflix
beste vpn netflix

Beste VPN voor Netflix

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

VPN software wordt veelal gebruikt voor het omzeilen van landblokkades. Een goed voorbeeld van dit soort blokkades en landsbeperkingen ontdek je bij streamingdiensten als Netflix: dit om te voorkomen dat je al kunt genieten van een serie of film die nog niet in Nederland verschenen is. Met een goede VPN software kun je gebruik maken van servers in het buitenland, waardoor Netflix in dit geval denkt dat jij je daar bevindt. Echter moet je altijd opletten bij de keuze voor een VPN voor Netflix: lang niet alle software is geschikt voor Netflix. En mochten ze geschikt zijn, dan is het nog maar de vraag of de snelheid voldoende is om zonder haperingen te kunnen streamen.

Om je op weg te helpen bij een goede keuze voor een VPN software, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende aanbieders. Door ze te vergelijken en te testen op verschillende belangrijke factoren als snelheid en serverlocaties, heb ik de beste keuzes op een rij gezet. Check de beste VPN voor Netflix in mijn ogen! Onder de verschillende keuzes licht ik elke VPN aanbieder uitgebreid toe.

ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN is de beste VPN voor Netflix uit mijn onderzoek. De streaming VPN snelheden zijn bij ExpressVPN het hoogste en je hebt keuze uit veel verschillende serverlocaties. Dankzij de ondersteuning van diverse apparaten, kun je gebruik maken van deze VPN voor Netflix op veel verschillende apparaten. Van je smartphone tot TV met Apple TV of Amazon Fire TV stick!

NordVPN

nordvpn

In mijn ogen is NordVPN ook een hele goede keuze als VPN voor Netflix. Deze VPN aanbieder biedt namelijk een speciale VPN servers aan die ondersteuning bieden voor het kijken van Netflix. Dankzij de vele verschillende locaties van de VPN servers, kun je via allerlei landen je favoriete series en films bekijken. Waar je wel rekening mee moet houden is dat NordVPN geen Netflix ondersteuning voor TV biedt.

CyberGhost

cyberghost

CyberGhost mag vanwege een interessant Netflix-voordeel niet ontbreken in mijn lijst. In de CyberGhost software ontdekte ik namelijk met één klik de beste server voor het kijken van Netflix. Dit in tegenstelling tot andere VPN aanbieders die Netflix ondersteuning bieden. Daarbij scoort CyberGhost ook goed op snelheden, wat natuurlijk interessant is voor het streamen van series en films.

ExpressVPN voor Netflix

Het is misschien wel een van de meestvoorkomende VPN aanbieders in mijn onderzoeken als beste keuze: ExpressVPN. Ook in dit onderzoek naar de beste VPN voor Netflix scoort deze VPN aanbieder weer de nodige pluspunten. Het valt me dan ook op dat ExpressVPN een van de weinige aanbieders is die zelfs een eigen Netflix informatiepagina heeft aangemaakt op hun website. Je ontdekt daar verschillende voordelen en mogelijkheden om eenvoudig je favoriete films en series te kunnen kijken.

Snel en veilig Netflix kijken alsof je in Amerika zit

De wens om Netflix te kunnen kijken vanuit Amerika is logisch: je kunt dan veel meer series en films kijken die nog niet (of helemaal niet) uitgekomen zijn in Nederland. ExpressVPN maakt het kijken van Amerikaanse Netflix snel en veilig mogelijk via hun VPN software. Het is opvallend dat ExpressVPN enorm veel apparaten ondersteund. Dit gaat namelijk verder dan enkel je smartphone of tablet: via Apple TV kun je ook gewoon op je smart TV Amerikaanse Netflix content bekijken dankzij de VPN verbinding.

Voordelen van Netflix kijken via ExpressVPN

Als je kiest voor ExpressVPN maak je een goede keuze in mijn ogen. Je geniet namelijk van een aantal voordelen, die ik niet terugvindt bij andere providers. Met name de ondersteuning is hier een goed voorbeeld van. Ik zet de verschillende voordelen op een rij:

 • Ondersteuning voor veel apparaten, waaronder Mac, Apple TV, Android, Windows en iOS
 • Veel verschillende VPN servers op serverlocaties in Amerika
 • Makkelijke snelheidstest om de snelste server voor Amerikaanse Netflix te ontdekken
 • Snel chatten bij vragen over bijvoorbeeld een verslechterde Netflix verbinding via ExpressVPN

Met name de snelheidstest is een voordeel die bij het kijken van series en films via een VPN verbinding interessant. Je ontdekt razendsnel welke jij het beste kunt kiezen voor een optimale kijkervaring. Leuk weetje: mocht je een Android apparaat hebben maak je met ExpressVPN sowieso een goede keuze. Deze scoorde ook enorm goed als beste VPN voor Android.

NordVPN voor Netflix

Een andere interessante keuze voor VPN software voor Netflix is NordVPN. Ook deze VPN software lijkt haar pijlen te richten op Netflix kijkers met speciale ondersteuning op de website. Wel moet ik hierbij zeggen dat het niet zo vriendelijk en eenvoudig werkt als bij ExpressVPN. Zo kan het zijn dat je bij het kijken van Netflix op je computer via NordVPN je cache helemaal leeg moet halen om het werkend te krijgen. Toch is deze VPN voor Netflix zeker geen slechte keuze: NordVPN is in diverse onderzoeken op VPNpower als beste keuze naar voren gekomen. Dit vanwege de hoge mate van veiligheid en beveiliging van privacy en de stabiliteit van de verbinding.

NordVPN raadt aan om een VPN server dichtbij je eigen locatie te gebruiken

NordVPN laat via hun website weten dat je het best gebruikt kunt maken van een geschikte Netflix VPN server die zich het dichtstbij jou bevindt. Als je bijvoorbeeld Netflix in het Amerikaans wilt kijken, geeft NordVPN alle serverlocaties als mogelijkheden, behalve servers in Canada, Engeland, Japan, Frankrijk, Duitsland en Italië. Bedenk dus goed hoe jij wilt voorkomen in Netflix’ ogen en check of NordVPN hier een geschikte locatie voor biedt.

Voordelen van NordVPN bij het kijken van Netflix

Er is dus zeker sprake van een ondersteuning van Netflix, hoewel dit in mindere mate is als bijvoorbeeld ExpressVPN. Om je toch kennis te laten maken met de mogelijkheden (want het blijft een goede keuze), zet ik de verschillende voordelen van deze VPN aanbieder op een rij.

 • Speciale Netflix ondersteuning
 • Netflix kijken via ontzettend veel besturingssystemen
 • Ook geschikt voor Netflix app op smartphone (iOS/Android)
 • Extra beveiligingsmaatregelen heb je zelf in de hand

Jep: met name de ondersteuning voor veel verschillende besturingssystemen kan erg interessant zijn. Hoewel NordVPN een ondersteuning voor Netflix kijken op de televisie niet biedt, zijn er wel veel andere manieren om series en films te checken. Van je Macbook tot je Android smartphone!

CyberGhost voor Netflix

Als er een VPN provider is die de grote vraag van Netflix overal te wereld te kunnen kijken begrijpt, is het CyberGhost wel. Op de website gaan ze dan ook diep in op bijvoorbeeld de beschikbaarheid van films en series in specifieke landen en waarom het zo zinvol is om hiervoor een VPN verbinding te gebruiken. Hoewel er volgens CyberGhost een heel team van Netflix medewerkers gezet is het op tegengaan van VPN software gebruik, beweert de aanbieder hier prima mogelijkheden voor te bieden. En ik kan je verklappen dat dit zo is: sterker nog, je kunt op bijna elk apparaat via CyberGhost genieten van alle internationale content op Netflix!

Netflix kijken op bijna elk besturingssysteem met zeven apparaten tegelijk

Het kunnen kijken van Netflix op elk apparaat en besturingssysteem is natuurlijk niet bijzonder, gezien deze vide0-streamingsdienst hier zelf als verschillende apps voor gemaakt heeft. Wat echter wel bijzonder is, is het kijken van Netflix via een VPN verbinding op bijna elk besturingssyssteem. Zoals ik daarnet al aangaf bij NordVPN, zijn niet alle aanbieders geschikt voor bijvoorbeeld TV’s. CyberGhost is dit wel: zo is er sprake van een ondersteuning voor Windows, iOS, Mac en Android. Netflix op je TV kijken kan ook met CyberGhost via Apple TV of Fire TV Stick.

CyberGhost voordelen voor Netflix op een rij

Om de verschillende voordelen van CyberGhost – die met name belangrijk zijn – bij het kijken van Netflix te verduidelijken, som ik ze nog een keer op.

 • Biedt ondersteuning voor Netflix
 • Je kunt de VPN software op zeven apparaten gebruiken
 • Ondersteuning voor kijken van Netflix op bijna elk besturingssysteem

Naast bovenstaande specifieke voordelen, geniet je bij CyberGhost ook van andere voordelen. Denk aan het eenvoudige gebruiksgemak, hoge snelheden en een super goede support van het bedrijf zelf (24/7 via verschillende communicatiemiddelen).

Waarom VPN gebruiken voor Netflix?

Mijn hele onderzoek is eigenlijk gebasseerd op de vraag waarom het interessant is om gebruik te maken van VPN bij het kijken van Netflix. Ik denk dat we allemaal wel eens hebben meegemaakt dat we op vakantie onze Netflix openden en erachter kwamen dat we onze favoriete serie niet verder konden kijken. Oorzaak? Desbetreffende serie of film is nog niet beschikbaar gesteld in het land waar je bent. Hoewel de wetgeving intussen veranderd is en beperkingen binnen Europa bijna niet meer gehandhaafd mogen worden, hebben we natuurlijk wel te maken met andere zaken, waaronder auteursrechten en copyright.

Met een VPN software maak je na het opzetten van een verbinding gebruik van een server van de provider. Je hebt vaak zelf de touwtjes in handen en kunt een land kiezen, waarmee jij je wilt laten voorkomen bij Netflix. Stel dat een serie of film op Amerikaanse Netflix accounts al beschikbaar gesteld is, kun jij door gebruik te maken van een VPN server in Amerika hier ook gewoon naar kijken. Met je eigen Netflix account.

Netflix kijken is niet altijd mogelijk via VPN verbindingen

Zoals ik daarnet al aangaf bij de beschrijving van CyberGhost, hoeft de ondersteuning van Netflix bij VPN providers niet altijd te betekenen dat het 100% mogelijk is. Zo is Netflix steeds actiever op het tegengaan van VPN verbindingen door deze steeds makkelijker te herkennen. De aanbieders aan de andere kant, doen er weer alles aan om onzichtbaar te blijven en het zo anoniem mogelijk te houden.

Onderzoeksfactoren voor de beste keuze voor Netflix toegelicht

In mijn onderzoek heb ik mij vooral gericht op specifieke kenmerken die belangrijk zijn bij kijken van video’s of het streamen van bestanden. Zo is de snelheid van de VPN software enorm belangrijk, evenals de ondersteuning van verschillende apparaten. De onderzoeksfactoren komen in veel grote lijnen overeen met de standaard belangrijke kenmerken van beste VPN software in het algemeen, maar de weging voor dit onderzoek is verschillend. Ik zet de onderzoeksfactoren op een rij:

 • VPN snelheden: om te voorkomen dat je haperingen krijgt bij het streamen van films of series via Netflix, heb ik goed gekeken naar snelheden van de verschillende aanbieders.
 • Netflix ondersteuning: uiteraard heb ik ook gekeken of desbetreffende provider een speciale Netflix ondersteuning biedt. Vaak merk je dit al via de communicatie op de website en andere kanalen van de aanbieder.
 • Locaties van VPN servers: om vanuit veel verschillende landen te kunnen kijken, heb ik ingezoomd op de locaties van de servers van de VPN aanbieder. Staan deze bijvoorbeeld ook in Amerika?
 • Limieten data en bandbreedte: een limiet is eigenlijk killing bij het kijken van video’s of films via een VPN verbinding. Je zult er snel overheen gaan (dit wordt verbruikt als borrelnootjes op een vrijdagavond), waardoor je midden in je serie opeens je limiet kunt hebben bereikt.

Naast bovenstaande belangrijke Netflix-gerelateerde factoren en kenmerken, heb ik uiteraard ook gekeken naar de belangrijke randvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan de veiligheid en beveiliging van de verbinding, een goede gebruikerservaring en ondersteuning voor verschillende besturingssystemen en apparaten. Als je meer wilt weten over mijn standaard randvoorwaarden, raad ik je aan om ook een kijkje te nemen bij de VPN reviews pagina.

Beste gratis VPN voor Netflix is er eigenlijk niet

Toen ik de eerste versie van mijn onderzoek lanceerde, kreeg ik al snel vragen binnen of er ook gratis software beschikbaar is. Ik zal daar maar gelijk een eerlijk antwoord opgeven: de beste gratis VPN voor Netflix is er eigenlijk niet. Veel gratis VPN software is namelijk gebonden aan datalimieten en zoals ik daarnet aangaf bij de belangrijke onderzoeksfactoren, is dit juist een no-go voor een goede keuze.

Waar je echter wel gebruik van kunt maken zijn gratis proefperiodes bij aanbieders die Netflix ondersteuning bieden. Zo zou je bijvoorbeeld ExpressVPN perfect kunnen gebruiken: je geniet 30 dagen lang gratis van Netflix kijken via VPN software en je komt erachter of deze provider past bij jouw wensen.

ExpressVPN: probeer 30 dagen gratis!

expressvpn

ExpressVPN kun je 30 dagen lang gratis uit proberen. Je hebt bij elk abonnement namelijk 30 dagen geld-terug garantie. Dit is een mooie mogelijkheid om ExpressVPN zelf eens te ervaren en om te genieten van grote voordelen van Netflix kijken vanuit een ander land.

Wat moet je in de gaten houden bij VPN voor Netflix?

Het is nogmaals belangrijk om te beseffen dat een ondersteuning voor Netflix geen garantie is op een 100% werking. Netflix kan altijd een server herkennen als ‘VPN’ variant. Daarbij raad ik je aan om altijd te kiezen voor VPN provider met veel VPN servers verspreid over diverse locatie op de wereld. Met name Amerika is hierbij natuurlijk belangrijk, gezien daar bijna altijd een beschikbaarheid is van 100% content op Netflix.

Ook is het slim om je echt te verdiepen in de ondersteuning en de compabiliteit van verschillende VPN aanbieders op het gebied van Netflix. Als jij op je smart TV gewend bent Netflix te kijken is NordVPN bijvoorbeeld een minder goede keuze, gezien hier de ondersteuning voor ontbreekt.

Tenslotte wil ik graag mededelen dat ik mijn onderzoek zo up-to-date mogelijk probeer te houden. De ontwikkelingen van VPN in combinatie met Netflix ontwikkelen zich de afgelopen periode razendsnel. Hetzelfde geldt op het gebied van wetgeving. Ik volg de VPN markt daarom op de voet, maar mocht jij van mening zijn dat mijn onderzoek een update nodig heeft, kun je me altijd een berichtje sturen! De laatste update datum van mijn onderzoek ontdek je bovenaan de pagina.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.