Home Wat is mijn IP adres?

Jouw IP adres: 3.236.15.142

wat is mijn ip adres

Wat is mijn IP adres?

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 6 augustus 2019

Benieuwd wat je IP adres is? Dat kun je in bovenstaand blok eenvoudig bekijken! Bij VPNpower staat eigenlijk bijna alles in het teken van jouw IP adres. Met VPN software kun je je eigen IP adres verbergen en zijn online acties niet meer terug te koppelen aan jouw persoonlijke gegevens. Een IP adres is vergelijkbaar met een woonadres, alleen dan eigenlijk online. Vaak worden IP adressen gekoppeld aan online gedragingen, waar onder andere advertentiepartijen en bedrijven hun slaatje uit kunnen slaan. Bij VPNpower hecht ik onwijs veel waarde aan online privacy. Het waarborgen hiervan is ontzettend belangrijk: helemaal in een tijd waarbij steeds meer mensen gebruik maken van openbare – vaak onbeveiligde – WiFi netwerken en persoonlijke zaken als internetbankieren regelen via het internet. Deze gratis IP checker laat je zien met welk IP adres jij op dit moment zichtbaar bent.

Wat is een IP adres?

Laat ik beginnen met uitleggen wat een IP adres eigenlijk precies is. Zoals ik daarnet al aangaf kun je het best een IP adres zien als een persoonlijk woonadres, maar dan online. IP in IP adres staat voor ‘Internet Protocol’ en is eigenlijk een techniek om computers met elkaar te kunnen laten ‘praten’. Een IP adres bestaat altijd uit vier getallenreeksen, die gescheiden worden met een punt. Een voorbeeld: 123.456.789.101.

Twee soorten IP adressen

Op het gebied van IP adressen zijn er twee varianten: IPv4 en Ipv6. IPv4 zijn eigenlijk de ‘oude’ IP adressen. De opvolging van de nieuwere ‘IPv6’ IP adressen was noodzaak om weer nieuwe adressen te kunnen genereren. Net als bij een kenteken van auto’s is na verloop van tijd nodig om nieuwe combinaties te kunnen maken, gezien de mogelijkheden beperkt raken bij meerdere gebruikers.

Het grote verschil van deze twee soorten IP adressen is alleen te merken in de opbouw van de getallenreeks. Waar een IPv4 IP adres bestaat uit vier getallenreeksen, bestaat een IPv6 uit een 8 getallenreeksen van 4 karakters.

Waarom IP adres checken belangrijk is

Het checken van je IP adres is in mijn ogen ontzettend belangrijk. Je kunt hiermee checken met welk adres jij zichtbaar bent voor anderen. Stel dat jij een VPN software hebt aangeschaft om je anonimiteit te waarborgen, dan kan deze tool uitsluiten dat jij nog steeds zichtbaar bent met je persoonlijke IP.

Gratis IP checker online

Met deze VPN tool op VPNpower kun je heel makkelijk checken wat het IP adres waar jij op dit moment gebruik van maakt. Bovenaan in de afbeelding van dit artikel ontdek je het razendsnel en kun je dus checken of jouw eigen IP adres ‘onzichtbaar’ is. Vergelijk het IP adres met die van de VPN server waar je gebruik van maakt.

Wil je meer weten over het kunnen verbergen of wijzigen van jouw persoonlijke IP adres? Dan raad ik je aan om een kijkje te nemen bij mijn VPN uitleg.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.