Home Beste VPN software 2019 Beste VPN voor China
beste vpn voor china

Beste VPN voor China

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 8 augustus 2019

China is een van de landen die bekend staat om verschillende manieren van internetcensuur. Zo zijn vaak social media websites of specifieke nieuwswebsites tijdelijk of helemaal niet te bezoeken. Dit kan aardig lastig zijn op twee manieren: vanuit Nederland Chinese websites bezoeken die Nederland als locatie blokkeren óf vanuit China Nederlandse websites bezoeken.

Er zijn gelukkig verschillende VPN providers die helpen bij het omzeilen van deze beperkingen. Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, heb ik onderzoek gedaan naar de beste VPN voor China. Ik heb hierbij met name gekeken naar de verschillende serverlocaties en de focus van de VPN provider op het gebruik van een VPN verbinding in of naar China.

ExpressVPN

expressvpn

VPN provider ExpressVPN is de beste keuze voor VPN voor China. Met name vanwege de grote hoeveelheid serverlocaties, waarvan locaties als Hong Kong en Japan natuurlijk zeer relevant zijn voor het gebruik vanuit China. Naast dit grote voordeel scoort ExpressVPN ook op beveiliging, snelheden en gebruikersgemak veel punten voor gebruikers in China.

NordVPN

nordvpn

Een andere interessante beste VPN voor China is NordVPN. Ook deze VPN aanbieder heeft zijn pijlen gericht op het omzeilen van landblokkades vanuit en naar China. Dagelijks is deze aanbieder dan ook bezig met het verbeteren van het omzeilen van deze beperkingen. Ook hier ontdek ik interessante serverlocaties als Hong Kong, waarvan je met een dubbel beveiligde VPN verbinding prima gebruik kunt maken vanuit China.

VyprVPN: Beste keuze

VYPRvpn

 deze VPN provider heeft meer dan 10 serverlocaties in Azië, wat een must is bij een VPN voor China. Het door VyprVPN gepatenteerde Chameleon Protocol zorgt voor een nog makkelijker een snellere omzeiling van landblokkades in China. Deze is echter alleen beschikbaar in het grootste pakket. VyprVPN is daarbij een stukje duurder dan de andere VPN aanbieders.

ExpressVPN voor China

ExpressVPN komt in mijn onderzoek als beste keuze naar voren. Dankzij de grote hoeveelheid locaties waar de meer dan 2.000 verschillende VPN servers te vinden zijn, heeft deze VPN software mijn voorkeur. Daarvan zijn enkele locaties in Azië te vinden, wat erg interessant kan zijn voor het gebruiken van een VPN verbinding vanuit China. ExpressVPN scoort daarbij in veel andere beste VPN software lijsten ook enorm goed, waardoor dit simpelweg de beste keuze is die je kunt maken!

Voordelen van gebruik ExpressVPN in China

Wanneer jij kiest voor ExpressVPN kun je genieten van het omzeilen van landbeperkingen in en vanuit China. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op reis gaat naar China voor vrije tijd of voor werk en je je vrienden via social media op de hoogte wilt houden. Naast dit grote voordeel, geniet je bij ExpressVPN in China ook van de standaard pluspunten van de ijzersterke software:

 • Meer dan 2000 servers, wereldwijd verspreid
 • VPN software is compatibel met ongelooflijk veel besturingssystemen en apparaten
 • Super goede 24/7 support bij vragen of vastlopers
 • Je eigen IP adres blijft anoniem
 • 256- bits AES-encryptie voor optimale beveiliging
 • ExpressVPN houdt geen log’s bij
 • Split-tunneling: bepaal zelf welke programma’s of apps gebruik moeten maken van een VPN verbinding.

Zoals je kunt zien is ExpressVPN naast de beste keuze voor China, ook gewoon een hele goede keuze in het algemeen. Niet voor niets kwam deze VPN provider ook als beste uit de test bij de beste VPN voor Android en de beste VPN voor Netflix.

NordVPN voor China

Een andere interessante keuze voor VPN software is NordVPN. Deze VPN provider heeft de veiligheid en beveiliging van jou en jouw apparaat hoog in het vaandel staan. Ook NordVPN biedt de mogelijkheid om landbeperkingen in China eenvoudig te omzeilen, doordat je gebruik maakt van een IP adres van een VPN server op een andere locatie. Als ik inzoom op de serverlocaties, biedt NordVPN ook enkele locaties aan die interessant zijn bij een VPN voor China. Denk hierbij aan locaties als Hong Kong.

Voordelen NordVPN bij gebruik in China

Net als bij ExpressVPN geniet je bij NordVPN makkelijk van de mogelijkheid om landblokkades te omzeilen. Even je social media checken, terwijl je op reis bent in China is geen enkel probleem. Evenals het bezoeken van bijvoorbeeld Nederlandse nieuwssites. Weetje: wist je dat China meer dan 9.000 buitenlandse websites blokkeert. Dat is verleden tijd met het gebruik van NordVPN.

Naast dit grote specifieke voordeel voor gebruik in China, geniet je bij NordVPN sowieso van een aantal grote pluspunten bij de VPN software:

 • NordVPN houdt geen logbestanden bij
 • Automatische Kill Switch
 • Goede beveiliging tegen DNS lekken
 • Scoort goed op snelheid
 • Beschikbaar voor heel veel apparaten en systemen
 • Meer dan 5.600 servers in 60 landen

Daarbij is het goed om te weten dat deze VPN software ook interessant kan zijn als je met een groep of met het gezin naar China afreist. Je kunt namelijk tot 6 apparaten tegelijk gebruik maken van NordVPN.

VyprVPN voor China

De laatste VPN aanbieder die ik bestempel heb als beste VPN voor China is VyprVPN. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: deze VPN software is wel een stukje duurder dan ExpressVPN en NordVPN. Toch kan ik deze vanwege zijn mooie voordelen niet weglaten als interessante keuze. Bij VyprVPN is het omzeilen van censuur kinderspel: deze VPN aanbieder heeft ook servers op locaties in Azië. Zoals ik daarnet in mijn inleiding benoemde heeft VyprVPN het gepatenteerde ‘Chameleontechnologie’ onder de motorkap. Hiermee is het minder duidelijk dat jij gebruik maakt van een VPN verbinding, iets wat China natuurlijk tegen gaat.

VyprnVPN voordelen bij VPN verbinding in China

Naast de Chameleontechnologie en de serverlocaties van VyprVPN, zijn er nog wat sprekende voordelen die ik graag even op een rij wil zetten. Zo maakt VyprVPN – net als NordVPN – gebruik van de 256-bits AES-encryptie, waardoor je verzekerd bent van een goed versleuteld verkeer. Ik zet de grootste voordelen van VyprVPN bij gebruik in China op een rij:

 • Omzeil landblokkaddes en censuur in China
 • Laat je niet bespieden door China op het internet
 • VyprVPN maakt gebruik van 256-bits AES-encryptie
 • Geschikt voor Mac, Windows, Android en iOS
 • Hoge downloadsnelheden
 • Servers ook op locaties als Hong Kong en Hanoi (Vietnam)

Een ander opvallend voordeel, wat ik niet tegen ben gekomen bij andere VPN providers is het volgende: je kunt bij VyprVPN gebruikmaken van AliPay. En dit is natuurlijk super interessant als je al in China bent en een betaling wilt doen voor een abonnement op VyprVPN.

Waarom VPN software voor China interessant kan zijn

Als je op reis gaat naar China, is het in mijn ogen noodzaak om je te verdiepen in geschikte VPN software. Zoals je wellicht weet staat China online bekend om haar Grote Firewall. Deze blokkeert tienduizenden websites, waardoor jij bijvoorbeeld vanuit China geen gebruik kunt maken van Facebook, Twitter of Instagram. En laten dit nou net de kanalen zijn waar jij je familie op de hoogte wilt houden van jouw avontuur.

Ik heb dan ook van diverse kanten de vraag gekregen of ik een onderzoek wilde inrichten voor de beste VPN voor China. Natuurlijk! Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat ik je wil adviseren om je te verdiepen in VPN software vóór je op reis gaat naar China…

Opletten: installeer je VPN als je nog thuis bent!

Laat ik daar even dieper op ingaan. Veel websites zijn dus niet te bereiken vanuit China. Het kan ook goed zijn dat informatieve websites of sites van VPN aanbieders helemaal geblokkeerd zijn. Het wordt op die manier lastig (soms zelfs onmogelijk) om dan vanuit China nog een VPN software te vinden en vervolgens aan te schaffen. China doet veel onderzoek naar VPN software en is hier natuurlijk geen voorstander van; de kans is dus groot dat het kopen van VPN software vanuit China een mission impossible is.

Het is dus veel slimmer om gewoon thuis, voor je op reis gaat naar China (of natuurlijk een ander Aziatisch land), de VPN software al aan te schaffen. Eenmaal aangekomen in China kun je je VPN verbinding starten en kun je lekker op veilig op het internet surfen alsof je thuis op de bank zit!

Tip: beste gratis VPN voor China

Hoewel ik persoonlijk geen voorstanden ben van gratis VPN software, kun jij natuurlijk wel de wens hebben om eerst het een en ander te proberen, alvorens je direct overgaat tot aankoop. Waarom ik geen liefhebber van gratis VPN voor China? Omdat je veel te maken hebt met beperkingen, die vanuit China kunnen zorgen voor issues. Denk aan datalimieten of een limiet aan bandbreedte, waardoor je niet optimaal kunt genieten van bijvoorbeeld het downloaden van bestanden of het streamen van video’s.

Als je dan toch op zoek bent naar een gratis variant, dan raadt ik je aan om te kijken naar proefperiodes. Dit is niet alleen een mooie manier om kennis te maken met een specifieke VPN software: vaak heb je in zo’n proefperiode ook gewoon alles tot beschikking en ben je niet gebonden aan limieten. Een andere interessante mogelijkheid is om je te verdiepen in de geld-terug garanties van diverse partijen.

ExpressVPN: 30 dagen geld-terug garantie

expressvpn

Mocht je tijdelijk gratis willen genieten van een goede VPN voor China, dan raad ik je ExpressVPN aan. Deze VPN aanbieder hanteert een 30 dagen geld-terug garantie, waardoor je een maand lang volop kunt genieten van de voordelen van deze aanbieder. ExpressVPN komt ook als beste VPN voor China uit de bus!

Wat je in de gaten moet houden bij VPN voor China

Graag sluit ik mijn onderzoek graag af met nog wat punten waar je op moet letten als je van plan bent om gebruik te maken van een VPN verbinding in China. Zo is het dus niet alleen belangrijk om van te voren een VPN provider te vinden en een abonnement aan te schaffen voor je arriveert in China, maar is het ook belangrijk om de locaties van de VPN servers te checken.

Daarbij raad ik je ook aan om bij twijfel gebruik te maken van proefperiode’s of door geld-terug garanties te checken. Hiermee kun je eventuele twijfel wegwerken en krijg je gelijk een goed beeld van de mogelijkheden bij een specifieke VPN aanbieder en diens voordelen. Let er wel op bij gratis varianten dat je vaak te maken hebt met beperkingen, wat voor gebruik in China echt een no-go is. In mijn onderzoek naar de beste gratis VPN ga ik hier nog dieper op in.

Tenslotte is het goed om te weten dat ik mijn onderzoek naar de beste VPN voor China regelmatig update. Ik hou daarvoor de markt en ontwikkelingen rondom Chinese censuur en wetgeving nauwlettend in de gaten. Bovenaan mijn onderzoek ontdek je de laatste update datum. Mocht jij echter van mening zijn dat mijn onderzoek een update nodig heeft, kun je me altijd een berichtje sturen!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.