Home VPN Uitleg Amerikaanse Netflix Kijken in Nederland
amerikaanse netflix kijken

Amerikaanse Netflix Kijken in Nederland

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 28 oktober 2019

Netflix, we kunnen niet meer zonder. Lekker genieten van je favoriete series of met een flinke bak popcorn voor de TV een blockbuster checken. Hoewel er ongelooflijk veel films en series op Netflix te vinden zijn, lijken we altijd tekort te hebben. Het kan dan erg interessant zijn om letterlijk buiten de grenzen te kijken: vaak is bijvoorbeeld Netflix vanuit Amerika kijken nóg leuker. Zo zijn er nieuwe films, series en seizoenen in Amerika vaak veel eerder te zien op Netflix en is er simpelweg veel meer content te vinden in de accounts. Wist je dat je ook in Nederland Amerikaanse Netflix kunt kijken? In dit artikel leg ik je uit hoe je dit kunt doen en waarom VPN hiervoor dé oplossing lijkt te zijn.

Waarom Amerikaanse Netflix kijken?

In de inleiding verklapten we al een aantal redenen om je eens te verdiepen in het kijken van Netflix alsof je in Amerika bent. Zo is er sprake van veel meer content en kun je in veel gevallen eerder genieten van nieuwe releases. In sommige gevallen kan het zelfs gaan om weken, met spoilers als gevolg. We zetten wat redenen op een rij waarom Amerikaanse Netflix kijken zo interessant is.

 • Veel meer te kijken dan in Nederland: Amerikaanse Netflix is voorzien van veel meer content dan de Nederlandse variant. Er is daadwerkelijk sprake van een verschil in duizenden, waardoor je met een Amerikaanse Netflix dus veel meer films en series tot je beschikking hebt.
 • Eerder nieuwe releases kijken: is in Amerika al een nieuw seizoen verschenen en moet je in Nederland nog een paar weken wachten? Niet als je dit weet te omzeilen!
 • Je bent uitgekeken op content in Nederland: heb jij het gevoel dat je nu alles wel zo’n beetje gezien hebt? Ook dan kan Netflix kijken alsof je in Amerika zit interessant zijn. Meer en ander aanbod!

Om te voorkomen dat je helemaal naar U.S.A af moet reizen om meer te genieten van Netflix (is natuurlijk nooit verkeerd om een bezoekje te brengen aan The Big Apple), hebben we een makkelijke manier om in te loggen alsof je in Amerika zit: VPN software!

Met VPN Netflix in Amerika kijken vanuit Nederland

Als je Amerikaanse Netflix in Nederland wilt kijken is er een makkelijke oplossing om dit te bewerkstelligen. Met VPN software kun je namelijk gebruik maken van een server in Amerika, waardoor Netflix jou als een Amerikaanse gebruiker kenmerkt. Je kunt gewoon inloggen met je eigen accountgegevens en vervolgens genieten van dezelfde functionaliteiten als normaal.

Met de volgende stappen kun je Amerikaanse Netflix kijken in Nederland:

 1. Log in bij een VPN provider om een VPN verbinding te starten
 2. Selecteer een Amerikaanse VPN server en maak verbinding
 3. Ga naar Netflix en log in met je accountgegevens
 4. Geniet van Amerikaanse Netflix vanuit Nederland

Het is afhankelijk van je VPN aanbieder of er nog sprake is van meer stappen. Daarbij is het ook afhankelijk van het soort apparaat waar jij Netflix op wilt kijken én wat voor soort abonnement je mogelijk hebt aangeschaft. Een gratis VPN gaat in veel gevallen bijvoorbeeld niet werken, gezien je hier te maken hebt met lage datalimieten of restricties. Ook is lang niet elke VPN aanbieder geschikt voor Netflix. Leestip: we hebben onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Netflix, het is slim om daar een kijkje te nemen.

Let hier goed op bij de keuze voor een VPN aanbieder

Niet alle VPN providers zijn even geschikt voor het kijken van Amerikaanse Netflix. Hoewel bijna elke aanbieder ondersteuning biedt voor Netflix, hebben ze lang niet altijd een VPN server binnen de Amerikaanse landgrenzen staan. Daarbij is het ook nog maar de vraag of er sprake is van datalimieten – zoals we daarnet al aangaven – en of de software überhaupt wel snel genoeg is om video’s te streamen via een VPN verbinding.

Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we factoren opgesomd die je goed moet nagaan voor je zomaar over gaat tot aankoop.

 • Check of er sprake is van ondersteuning voor het kijken van Netflix: een VPN software moet wel ondersteuning bieden voor Netflix om te kunnen kijken. Dit is niet altijd het geval!
 • Bekijk of er VPN servers in Amerika te vinden zijn: het is van groot belang dat er een VPN server in Amerika te vinden is. Bij voorkeur wel meer dan één, zodat je kunt schakelen tussen snellere VPN servers.
 • Ga na of de VPN aanbieder goed bekend staat om haar snelheid: is de aanbieder snel genoeg? Neem altijd een kijkje bij onze VPN reviews voor onze ongezouten mening en ervaringen bij streamen en downloaden.
 • Bekijk ondersteuning voor besturingssysteem en apparaat: via welk apparaat wil jij Netflix gaan kijken en welk besturingssysteem is daarop te vinden? Check jij bijvoorbeeld graag Netfix op je iPhone in bed óf kies jij voor het kijken van Amerikaanse Netflix op je Macbook? Hoewel de meeste beste VPN software aanbieders een ondersteuning bieden voor alle grote besturingssystemen, blijft het belangrijk om dit te dubbel-checken.

In onze ogen is ExpressVPN een zeer geschikte keuze voor het kijken van Amerikaanse Netflix.

ExpressVPN voor Netflix

expressvpn

ExpressVPN komt in veel van onze onderzoeken als beste keuze naar voren. Ook voor het kijken van Amerikaanse Netflix is deze provider zeer geschikt. Er zijn VPN servers te vinden in Amerika, er is ondersteuning voor Netflix én ExpressVPN biedt een brede ondersteuning voor apparaten en besturingssystemen. Daarbij werkt de software fijn en gebruiksvriendelijk.

Mocht je naar aanleiding van ons artikel nog vragen hebben óf als het tot stand komen van een VPN verbinding voor het kijken van Amerikaanse Netflix niet lukken, kun je ons altijd een berichtje sturen. We kijken graag met je mee!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.