Home VPN Vergelijken ExpressVPN vs SurfShark

ExpressVPN vs SurfShark

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 9 augustus 2019

De écht goede VPN aanbieders zijn op twee handen te tellen. Hoewel de keuze voor een van deze providers snel gemaakt is, kan er onderling nog wel eens twijfel bestaan. Denk bijvoorbeeld aan het bekende ExpressVPN en het net-zo populaire SurfShark. Beiden komen in diverse van mijn VPN onderzoeken als beste uit de test, maar welke kun je het beste kiezen? Als je twijfelt tussen ExpressVPN en SurfShark kun je goed gebruik maken van dit artikel. Ik leg de beide VPN providers naast elkaar in deze ExpressVPN vs SurfShark vergelijking. Vergelijk beide VPN software uitvoeringen op belangrijke kenmerken als snelheid, servers en beveiliging!

Vergelijk Prijzen

Aanbieder1 maand6 maanden1 jaar2 jaar
ExpressVPN$ 12,95$ 9,99
SurfShark€ 9,89€ 4,99€ 1,79

Prijzen: ExpressVPN vs SurfShark

Laten we starten met het vergelijken van de prijzen van ExpressVPN en SurfShark. Opvallend om te zien is dat je bij ExpressVPN duurder uit bent dan bij SurfShark. Bij de afname van een maand scheelt dit al snel een euro. Wanneer je op zoek bent naar een VPN software voor een lage prijs is SurfShark een betere keuze: bij een 2-jarig abonnement geniet je van 82% korting. Je betaalt dan slechts € 1,79 per maand en op basis van veel andere VPN reviews die ik heb gedaan kan ik zeggen dat dit écht onwijs goedkoop is.

Vergelijk Kenmerken

Kenmerk
ExpressVPN
SurfShark
Bedrijfslocatie
Britse Maagdeneilanden
Britse Maagdeneilanden
Aantal servers
+3000
+500
Aantal landen
94
50
Protocollen
PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSec en SSTP
OpenVPN / IKEv2
Encryptie
256-bit AES
256-bit AES
Gelijktijdige verbindingen
5
Geen limiet
Logbeleid
Geen traffic-log’s
Geen log’s
Dedicated IP
KillSwitch
DNS lekprotectie
Torrenting VPN servers
Smart DNS

Kenmerken: ExpressVPN vs SurfShark

Kijkend naar de kenmerken vallen er gelijk enkele grote verschillen op tussen ExpressVPN en SurfShark. Met name op het gebied van het aantal servers: waar je bij ExpressVPN kunt kiezen uit meer dan 3.000 servers uit zo’n 94 landen, is dit bij SurfShark slechts 500 uit 50 landen. Hierbij moet ik wel zeggen dat SurfShark een relatief nieuwe speler is en zij dit waarschijnlijk op kort termijn zullen uitbreiden. Op het gebied van VPN protocollen maakt SurfShark enkel gebruik van OpenVPN en IKeV2, terwijl dit bij ExpressVPN aangevuld wordt met PPTP, SSTP en L2TP/IPSec. Op het gebied van software functionaliteiten komen beide VPN’s aardig overeen: er worden geen (traffic) log’s bijgehouden, er is bij beiden sprake van een Kill Switch en torrenting is toegestaan.

Vergelijk Ondersteuning

Besturingssysteem
ExpressVPN
SurfShark
iOS
Mac OS
Android
Windows
Linux
Apple TV
Chrome
FireFox
Router

Ondersteuning: ExpressVPN vs SurfShark

Op het gebied van ondersteuning scoren ExpressVPN en SurfShark beiden enorm goed. Voor praktisch alle populaire besturingssystemen hebben beide VPN aanbieders een oplossing. Waar je wel rekening mee moet houden is dat SurfShark geen geschikte keuze is voor Linux: SurfShark biedt hiervoor geen ondersteuning. Nog interessant om te vermelden is dat ExpressVPN als beste uit de test kwam bij diverse beste VPN software onderzoeken. Zo was dit de beste keuze bij de beste VPN voor Android.

Vergelijk Beoordeling

ExpressVPN beoordeling: 8,7/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

SurfShark beoordeling: 8,1/10

Software
Beveiliging
Snelheid
Servers

Winnaar

Het is goed om te vermelden dat je sowieso met beide VPN software aanbieders een hele goede keuze maakt. Er is sprake van kwaliteit: zowel de beveiliging als snelheid zijn bij beide VPN’s zeker op orde. Ook ondersteuning en support vanuit het bedrijf achter de software is goed: je kunt rekenen 24/7 ondersteuning bij vragen. Wel denk ik dat ExpressVPN voor de meeste gebruikers de beste keuze is. De software scoort net wat beter op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden. Hierbij doel ik op het aantal VPN servers en de locaties hiervan. Ik verwacht wel mijn vergelijking binnenkort te updaten, gezien SurfShark aangeeft het aantal van 500 VPN servers op kort termijn te vergroten.

expressvpn

ExpressVPN

Genieten van meer dan 3000 VPN servers in zo’n 94 landen en eenvoudig gebruik van de VPN software? Dan maak je met ExpressVPN een betere keuze. Je kunt daarbij genieten van een 30 dagen geld-terug garantie. Als je erachter komt dat ExpressVPN toch niet aansluit op jouw wensen, kun je je geld terugkrijgen. Hoewel ExpressVPN een stuk duurder is dan andere VPN aanbieders, is dit wel elke euro waard in mijn ogen.

Recente VPN artikelen

popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.
amerikaanse netflix kijken

Amerikaanse Netflix Kijken in Nederland

Amerikaanse Netflix kijken in Nederland? Dat kan met behulp van VPN. Check waarom inloggen via een Amerikaanse VPN server interessant kan zijn.
incognito-modus

Wat is incognito modus en is het echt anoniem?

De incognito modus is een handige functie om anoniemer te blijven wanneer je online bent. We laten je zien in welke situaties incognito modus goed van pas komen.
wat weet facebook van mij

Wat weet Facebook van mij?

Facebook houdt veel (persoonlijke) informatie. Er worden vaak zelfs inschattingen gemaakt van zaken die zij (nog) niet weten. Check hier wat Facebook waarschijnlijk weet van jou.