Home Beste VPN software 2019 Beste VPN Chrome Extensie
beste vpn chrome extensie

Beste VPN Chrome Extensie

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 12 augustus 2019

Een VPN software wordt veelal gebruikt op een computer of laptop. Het is dan ook interessant om te weten dat steeds meer VPN aanbieders een speciale browser-extensie aanbieden. Met zo’n extensie kun je razendsnel gebruik maken van de functies van de software, zonder helemaal in te hoeven loggen of naar een dashboard te moeten navigeren. Je kunt een extensie zien als een kleinere variant van de software.

Vanwege de vele Chrome-gebruikers onder ons, heb ik besloten om onderzoek naar de beste VPN Chrome extensie. Welke VPN software biedt de makkelijkst en beste te gebruiken extensie voor Google Chrome? Bekijk de beste VPN Chrome software in mijn ogen!

ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN is in mijn ogen de beste VPN Chrome extensie op dit moment. De extensie is makkelijk te gebruiken en maakt het maken van een veilige VPN verbinding heel eenvoudig mogelijk. Daarbij is de Chrome extensie geen ‘uitgeklede’ versie, maar kun je praktisch alles hetzelfde gebruiken.

NordVPN

nordvpn

Ook de VPN Chrome extensie van NordVPN werkt erg fijn. De extensie kun je makkelijk bereiken via de bladwijzerbalk en werkt super eenvoudig. Opvallend is de overzichtelijkheid van de browser extensie in Chrome. Doordat het een naar eigen zeggen ‘lichtgewicht’ privacy oplossing is, werkt de extensie razendsnel.

CyberGhost

cyberghost

“De beste VPN Chrome uitbreiding” noemt CyberGhost zelf hun Chrome extensie. Daar is niets aan gelogen, want ook deze Chrome extensie bestempel ik als beste keuze. Dit is tevens een hele goede keuze als je niets wilt betalen voor VPN: de Chrome extensie is beschikbaar als gratis variant van CyberGhost.

ExpressVPN voor Chrome

In mijn onderzoek komt ExpressVPN als beste Chrome extensie uit de bus. Deze aanvullende mogelijkheid is een dikke plus als je fanatiek Chrome gebruiker bent. In tegenstelling tot het openen van de app of het programma van ExpressVPN, kun je bij de Chrome extensie vanuit je browser een veilige VPN verbinding starten.

Voordelen van de ExpressVPN Chrome extensie

Na het ervaren van de extensie in Chrome (zowel op een Mac als op een Windows computer) heb ik een aantal mooie voordelen ontdekt. Ik zet ze op een rij:

 • Chrome extensie beschikbaar voor Mac en Windows
 • Direct vanuit de browser een VPN verbinding opzetten
 • VPN Kill Switch ook aanwezig in extensie
 • Chrome extensie biedt bescherming tegen DNS lekken
 • Locatie verbergen in Chrome

Een ander opvallend punt die ik extra wil toelichten, is de veilige optie om altijd naar een ‘https’ variant van de website doorgestuurd te worden. Het bekende groene slotje is vandaag de dag steeds belangrijker: websites die dit nog niet hebben – en dus vaak ‘http’ sites zijn – zijn kwetsbaar voor hackers. Waarom ik dit pluspunt extra toelicht? Het is mij opgevallen dat zelfs zonder gebruik te maken van een VPN verbinding, de extensie hiervoor zorgt.

NordVPN voor Chrome

In mijn onderzoek is ook de Chrome extensie van NordVPN opgevallen. Deze browser extensie werkt net als die van ExpressVPN opvallend makkelijk en snel. In de toelichting die NordVPN zelf geeft, gaat het om een ‘lichtgewicht’ variant op de huidige software. Dat is duidelijk te merken als ik kijk naar de snelheid van de software binnen Chrome. Met zaken als ‘autoconnect’ is de browser extensie zeker van toegevoegde waarde.

De grote pluspunten van NordVPN voor Chrome

Niet voor niets heb ik de extensie voor Chrome opgenomen in mijn beste keuzes. Er zijn namelijk een aantal voordelen die ik graag met je wil delen:

 • Binnen een klik zet je een VPN verbinding op via Chrome
 • Autoconnect: maak automatisch gebruik van VPN bij het benaderen van websites via Chrome
 • Ontzettend ‘klein’ programma, waardoor hij erg snel is
 • Onwijs veilig en betrouwbaar
 • Blokkeert malware dankzij de Cybersec funtie binnen de extensie
 • WebRTC van Chrome uitschakelen, zodat je IP adres écht nooit achterhaald kan worden

CyberGhost voor Chrome

Als laatste in mijn lijst licht ik ook CyberGhost uit als beste VPN voor Chrome. Sowieso ben ik erg te spreken over deze VPN software: zo kwam deze al als beste VPN voor Mac en beste VPN voor Windows uit mijn onderzoeken. Met name vanwege de kosten in combinatie met de veilige extra’s springt deze VPN aanbieder er tussen uit.

Voordelen van CyberGhost als Chrome extensie

Ik benoemde daarnet al de kosten en mogelijkheden als grote voordelen van de CyberGhost Chrome extensie. Ik zet voor het gemak alle pluspunten die ik ervaren heb op een rijtje:

 • Chrome extensie is gratis versie van de VPN software van CyberGhost
 • Zeer gebruiksvriendelijke interface
 • Slaat helemaal niets op van jouw online gedrag
 • Met een muisklik een beveiligde VPN verbinding

Waar deze VPN extensie wel een paar puntjes op laat liggen zijn bijvoorbeeld het ontbreken van een Kill Switch en de 24/7 ondersteuning bij de gratis variant. Echter gaat het hier dus om een gratis extra, waardoor ik deze ook graag uit wil lichten voor degenen die geen kosten willen maken voor een veilige VPN verbinding via Chrome.

Hoe werkt een VPN Chrome extensie?

Een VPN Chrome extensie kun je eigenlijk het best zien als een lichtgewicht variant op de software. Een extensie is een uitbreiding van je browser. In het geval van Chrome, de webbrowser van Google, gaat het om een kleine applicatie die je makkelijk kunt bereiken via de bladwijzerbalk.

In tegenstelling tot het helemaal moeten openen van een programma op je toestel, kun je met een Chrome extensie vanuit de webbrowser zorgen voor een veilige VPN verbinding. De functionaliteiten en veiligheid zijn hetzelfde, hoewel een VPN Chrome extensie wel vaak beperkter kan zijn in de ‘look en feel’.

Onderzoek naar de beste VPN voor Chrome

Ik heb besloten om specifiek onderzoek te doen naar de beste VPN voor Chrome, omdat ik hier veel vragen over kreeg. Na een klein onderzoek kwam ik er achter dat bijna elke VPN provider wel een mogelijkheid biedt voor Chrome, maar dat er wel grote verschillen zijn in de functionaliteiten en de ‘eenvoudigheid’ van de extensie.

In mijn ogen is het belangrijk dat een extensie snelheid en eenvoudigheid waarborgt: je wilt immers zo snel mogelijk een VPN verbinding kunnen maken vanuit je browser. Ook is het daarbij belangrijk dat de extensie een ‘gratis’ extra is op je reeds afgenomen abonnement. Door de verschillende VPN Chrome extensies grondig te testen, heb ik een beeld gekregen van de mogelijkheden en heb ik enkele kunnen bestempelen als beste keuze.

Tip: gratis VPN Chrome extensie proberen

Als je helemaal niets wilt betalen voor een VPN Crome extensie, heb ik goed nieuws voor je. Daarnet lichtte ik deze VPN aanbieder al toe: CyberGhost. CyberGhost biedt een volledig gratis oplossing voor een Chrome extensie die het mogelijk maakt om een veilige VPN verbinding op te zetten. Opvallend is dat je zelfs bij de gratis Chrome add-on geen datalimieten hebt en volledig anoniem kunt surfen.

CyberGhost gratis VPN Chrome add-on

cyberghost

Volledig gratis, goede veiligheid en helemaal anoniem surfen. Het lijkt bijna te mooi om waard te zijn. Probeer de CyberGhost VPN Chrome add-on gratis en ervaar zelf de veilige mogelijkheden van een VPN dienst. Hoewel je bij de gratis variant wel inlevert op bijvoorbeeld de ondersteuning en functies als een veilige Kill Switch, is het als gratis oplossing een hele goede. Zo heb je geen datalimieten en kun je kiezen uit meerdere servers uit diverse landen.

Wat moet je in de gaten houden bij VPN voor Chrome?

Als je op zoek gaat naar een geschikte VPN Chrome extensie, blijft het belangrijk om naar het ‘grotere plaatje’ te kijken. In mijn ogen is het bijvoorbeeld slimmer om eerst de gehele software te bekijken en pas daarna te checken hoe het gesteld is met de Chrome extensie. Een browser extensie, ook wel een add-on genoemd, moet je echt zien als extraatje.

Daarbij blijft het belangrijk om ook te letten op de ondersteuning voor jouw apparaat. Hoewel Chrome beschikbaar is voor praktisch alle apparaten en besturingssystemen, kan de Chrome extensie op een Mac of Windows alsnog verschillen. Lees je altijd in op het gebied van ondersteuning en gebruiksgemak bij het besturingssysteem waar jij gebruik van maakt.

Ik houd de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Het is me dan ook opgevallen dat sinds korte tijd bijna elke VPN aanbieder wel een mogelijkheid heeft gecreëerd in de vorm van een Chrome add-on. Hierdoor ben ik soms genoodzaakt om mijn onderzoek naar de beste VPN voor Chrome aan te passen. Boven mijn onderzoek vindt je de laatste update datum. Mocht jij vragen hebben of twijfelen hebben tussen twee VPN aanbieders, stuur me dan vooral een berichtje.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.