Home VPN Uitleg Facebook gebruiken in China
facebook gebruiken in china

Facebook gebruiken in China

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 13 oktober 2019

Als er een website is die we met z’n allen veel gebruiken is het wel Facebook. ‘S werelds meest bekende en meest populaire social media platform wordt door miljarden mensen gebruikt om in contact te komen en te blijven met vrienden, kennissen én collega’s. En checken welke stoeptegels de buurvrouw van ome Joop afgelopen zaterdag heeft gelegd, hoort hier natuurlijk ook stiekem bij. Hoewel Facebook in veel landen erg populair is, is dit niet overal zo. In Rusland is VKontakte een populairder medium. Ook in China is het gebruik van Facebook beperkt: hier is namelijk sprake van internetcensuur. China blokkeert Facebook landelijk, waardoor je er geen toegang toe kunt krijgen als je in China op reis bent. Aardig lastig, gezien je natuurlijk graag je naasten op de hoogte wilt houden van jouw avontuur.

Toch is het niet helemaal onmogelijk om toegang te krijgen tot Facebook vanuit China. Je kunt namelijk met een VPN gebruik maken van een server in het buitenland, waardoor je gewoon kunt liken, sharen en checken! Laten we inzoomen op de mogelijkheden en oplossingen voor Facebook gebruiken in China!

Waarom wordt Facebook in China geblokkeerd?

Laten we maar gelijk beginnen met de grote vraag waarom China Facebook eigenlijk blokkeert. Hier is eigenlijk maar één grote reden voor: China wil de touwtjes in handen blijven houden van informatievoorziening. Zij willen dit kunnen beïnvloeden, iets wat met het razendsnelle Facebook natuurlijk niet echt meer mogelijk zou zijn. Door Facebook te blokkeren, kunnen mensen vanuit China niet nieuws uit andere landen tot zich nemen dat via dit social media netwerk verspreid wordt.

Internetcensuur China: ‘The Great Firewall of China’

Als je al grote ogen krijgt bij het feit dat China Facebook blokkeert, kan ik er nog een schepje bovenop doen. Niet alleen het imperium van Mark Zuckerberg is niet bereikbaar, ook Twitter is niet te gebruiken vanuit China. Nog sterker: zelfs Google wordt geblokkeerd! Deze vorm van internetcensuur in China wordt door velen ook wel The Great Firewill of China genoemd.

Facebook in China gebruiken kan met VPN software

Wanneer jij van plan bent om binnenkort naar China af te reizen – voor werk of bijvoorbeeld een heerlijke vakantie – kan het goed zijn dat jij toch gewoon gebruik wilt maken van Facebook. Je wilt op de hoogte blijven van actueel nieuws uit onze eigen land, wilt je spectaculaire foto’s van de Chinese muur delen én je wilt moeders natuurlijk vertellen dat alles goed gaat! 🙂 Via een hele makkelijke manier is de Great Firewall of China te omzeilen, om daarmee alsnog toegang te kunnen krijgen tot Facebook: VPN is hier het antwoord. Het is zelfs één van de grootste voordelen van VPN die je met deze software in huis haalt.

VPN software omzeilt internetcensuur in China

Bijna elke VPN aanbieder kun je gebruiken om het internetcensuur in China te omzeilen. Met een VPN kun je eenvoudig gebruik maken van VPN servers die elders in de wereld staan. Hierdoor zal Facebook niet ‘zien’ dat jij vanuit China aan het surfen bent, maar lijkt het alsof je bijvoorbeeld vanuit Nederland aan de slag gaat. Wanneer je meer wilt weten over de functie en werking van VPN, raad ik je aan om het artikel ‘Wat is VPN software‘ door te nemen.

Het is hierbij wel goed om te melden dat China natuurlijk ook met man en macht probeert om VPN software aan te pakken en dit in de toekomst sneller en beter te kunnen herkennen. Toch blijven veel VPN aanbieders hier ook bovenop te zitten en doen zij er juist alles aan om het zo natuurlijk mogelijk te laten ogen. Eerder heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste VPN voor China, waarin bleek dat er drie goede keuzes zijn:

  • ExpressVPN
  • NordVPN
  • VyprVPN

Mocht je meer willen weten over VPN, wil ik je wijzen op onze uitgebreide VPN uitleg omgeving op VPNpower!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.