Home VPN Uitleg Wat is VPN software?
wat is vpn software

Wat is VPN Software?

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 5 augustus 2019

Bij VPNpower draait alles op VPN software. Je ontdekt de beste varianten voor verschillende toepassingen en ik review specifieke aanbieders van deze software. Het is echter wel belangrijk om eerst goed stil te staan bij de werking van VPN. Wat is VPN en wat kun je hier eigenlijk allemaal mee? In deze gids leg ik alles van A tot Z uit wat je moet weten over VPN. Mocht je naar aanleiding van mijn artikel nog vragen hebben of extra uitleg willen, dan kun je me uiteraard een berichtje sturen. Ik help je graag!

Wat VPN software precies is

VPN staat voor Virtual Private Network en is een manier om anoniem surfen mogelijk te maken. Bij het gebruik van een VPN verbinding, wordt het internetverkeer van en naar jouw toestel omgeleid via een VPN server. Hierdoor maak je geen gebruik van je eigen IP adres, maar die van desbetreffende VPN server. Je kunt vaak bij een VPN aanbieder zelf een server kiezen op een specifieke locatie als je een VPN verbinding tot stand wilt brengen.

Om gebruik te kunnen maken van een VPN verbinding, dien je een account te hebben bij een VPN aanbieder. Het is altijd goed om onderzoek te doen naar de beste VPN keuzes voor specifieke doeleinden. Bij VPNpower doe ik onderzoek naar populaire keuzes, denk aan de beste VPN voor iPhone of de beste VPN voor Android.

Waarom iedereen VPN software zou moeten gebruiken

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom iedereen in mijn ogen vandaag de dag een VPN verbinding zou moeten toepassen bij een bezoekje aan het web. Dit werd ook duidelijk in mijn artikel met de voordelen van VPN. Ik zet de voornaamste redenen op een rij:

  • Volledig anoniem online
  • Veilig downloaden
  • Versleutelde gegevens
  • Veilig verbinden met openbaar (onbeveiligd WiFi netwerk)
  • Omzeilen van geografische blokkades en censuur

De grootste redenen zijn eigenlijk je online privacy waarborgen en het omzeilen van blokkades. Bij dit laatste kun je bijvoorbeeld denken aan Netflix: wij kunnen in Nederland lang niet alle series en films kijken die reeds beschikbaar zijn in Amerikaanse Netflix accounts. Met een VPN aanbieder met VPN servers in Amerika is dit een ander verhaal.

Recente VPN artikelen

popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.
amerikaanse netflix kijken

Amerikaanse Netflix Kijken in Nederland

Amerikaanse Netflix kijken in Nederland? Dat kan met behulp van VPN. Check waarom inloggen via een Amerikaanse VPN server interessant kan zijn.
incognito-modus

Wat is incognito modus en is het echt anoniem?

De incognito modus is een handige functie om anoniemer te blijven wanneer je online bent. We laten je zien in welke situaties incognito modus goed van pas komen.
wat weet facebook van mij

Wat weet Facebook van mij?

Facebook houdt veel (persoonlijke) informatie. Er worden vaak zelfs inschattingen gemaakt van zaken die zij (nog) niet weten. Check hier wat Facebook waarschijnlijk weet van jou.