Hoe ziet het dark web eruit?
Laatste update: 3 augustus 2020 - Door: Sem
Onlangs schreven we een artikel over het dark web. Dit resulteerde in een stortvloed aan vragen hoe het darkweb er eigenlijk uit ziet. In dit artikel beschrijven we wat je kunt verwachten van het dark web en hoe het werkt.
Het dark web is een begrip in de online wereld. Deze – de naam zegt het eigenlijk al een beetje – plek op het web kan een aardig duistere plek zijn. Zo worden er vaak gestolen goederen aangeboden en is er content te vinden die je liever niet voor ogen wil krijgen. Het is dan ook dé place to be voor criminelen die online aan de slag gaan en hun activiteiten liever verborgen houden voor instanties. We begrijpen dat jij enorm benieuwd bent naar hoe het dark web eruit ziet, zonder dat je hier zelf zozeer een bezoekje aan wil brengen. Laten we kijken wat je zou kunnen verwachten en hoe het dark web precies werkt.
Je gebruikt voor het dark web een speciale internet browser
Het dark web ziet er eigenlijk gelijk vanaf de start al anders uit dan een normaal bezoekje aan het web. Waar je normaal gesproken een internetbrowser als Google Chrome gebruikt, heb je bij het dark web een speciale – anonieme- browser nodig. Een browser die je kunt gebruiken op het dark web op te komen is TOR. Met TOR kun je vervolgens een zoekmachine starten, die Disconnect heet, waar je websites kunt vinden net als bij een normale zoekmachine, bijvoorbeeld Google. Echter worden hier ook andere websites weergegeven die een normale zoekmachine weer niet laat zien.
De website adressen zien er anders uit op het dark web
Niet alleen de internet browser is anders: ook de websiteadressen (lees: url’s of domeinnamen) zijn anders. Waar we normaal gesproken sites bij een naam kennen, bijvoorbeeld VPNpower.nl, is dit bij het dark web vaak een wir war van letters en cijfers. Ook eindigt de url niet op .com of .nl, maar op .onion.
“Niet alleen de internet browser is anders: ook de websiteadressen zien er anders uit”
De content is anders op het dark web
En natuurlijk is ook de content anders op het dark web, dan op normale web. Zo zijn er vaak websites te ontdekken, waarbij we de content liever passeren dan dat we hier induiken.
We zetten wat voorbeelden op een rij van wat je bijvoorbeeld allemaal zou kunnen kopen op het darkweb:
- Valse identiteitsbewijzen
- Gestolen goederen
- Goedkope Netflix accounts
- Vals geld
- Diensten als hacken
Maar is het dark web dan illegaal? Nee dat niet, maar het is natuurlijk afhankelijk van wat uitspookt op het dark web: dat kan natuurlijk wel illegaal zijn.
Veilig kijken hoe het dark web eruit ziet doe je zo
Mocht je na het lezen van ons inkijkje écht zelf een kijkje willen nemen op het dark web, raden we je aan om wel wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Eerder was op VPNpower.nl een artikel te lezen waar we antwoord gaven op de vraag hoe kom je het darkweb op? Hierin gaven we al tips als het gebruiken van de beste VPN software, om volledig anoniem te surfen. Ook het tips dat je moet voorkomen om in te hoeven loggen óf het goed afsluiten van je sessie als je klaar bent, worden in het bericht besproken.
Tip voor een kijkje op het darkweb: gebruik NordVPN
NordVPN beschermt je online privacy op haar best. Zo houdt NordVPN geen logs bij: activiteiten worden niet gelogged en kunnen dus ook niet toegewezen worden aan jouw adres. Op dit moment kun je genieten van een interessante aanbieding, waarmee je tot 70% kunt besparen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!