Home VPN Uitleg Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

BayStream-website

De website van BayStream © BayStream.co

Door: Joep, VPN Testerjoep
Laatste update: 16 december 2019

BayStream is een streamingsite waar iedereen bestanden naar kan uploaden om deze direct te kunnen streamen. De bekende torrentsite PirateBay voegde recentelijk ook een optie toe aan haar website om verschillende torrents direct te streamen via BayStream.

De voordelen van streamen via BayStream

Als je gewend bent om door middel van torrents bestanden te downloaden, dan kan het streamen van deze torrents via BayStream een aantal voordelen met zich meebrengen. Afhankelijk van je eigen behoeften, kan streamen erg nuttig zijn, dit zijn dan ook de grootste voordelen:

 • Je kunt vrijwel direct kijken: Wanneer je een torrent streamt i.p.v. downloadt, dan hoef je dus niet te wachten totdat deze helemaal gedownload is. Handig, vooral bij grote bestanden en weinig geduld.
 • De bestanden blijven niet op je pc staan: Vaak blijven bestanden op je pc staan onder downloads, dat is bij streamen niet het geval. Zo hoef je niet stil te staan bij de opslagcapaciteit van je pc.
 • Het werkt eenvoudig op vele apparaten: Je hoeft geen programma’s te installeren, het werk geheel via je browser.

Ten opzichte van het downloaden van bestanden, heeft het streamen via BayStream dus zo zijn voordelen. Daarnaast heb je het ook al makkelijk in een paar stappen voor elkaar.

Hoe kun je ThePirateBay torrents streamen via Baystream?

Bij vele torrents is het nu mogelijk om ze direct te streamen, maar nog niet bij allemaal. Het lijkt er op dat het veelal mogelijk is om torrents te streamen wanneer ze meer dan 100 seeders hebben, maar ook dat is nog geen zekerheid dat ze te openen zijn op BayStream. Kijk daarom zelf welke torrents op Baystream te streamen zijn door deze simpele stappen te volgen:

 1. Zorg dat je een VPN aan hebt staan
 2. Ga naar ThePirateBay
 3. Zoek de torrent naar keuze
 4. Klik bij deze torrent op ‘Play/Stream Torrent’ (zie het plaatje hieronder)
 5. Negeer eventuele pop-ups

Baystream-thepiratebay

Op deze manier kun je dus in een paar stappen uiteenlopende content streamen in je browser, handig! Wanneer je streamt via BayStream, kom je ook al snel een aantal pluspunten tegen ten opzichte van andere streamingprogramma’s zoals Popcorntime.

BayStream vs Popcorn Time

Popcorntime kent al vele gebruikers, dit doordat het erg makkelijk is om in gebruik te nemen. Het voordeel van Popcorn Time is dan ook dat je vele films en series eenvoudig kunt vinden en streamen.

Alhoewel er bij Baystream zelf geen sprake van zulke eenvoudige navigatie, kun je wel via ThePirateBay gemakkelijk verschillende bestanden vinden en deze met één druk op de knop alsnog openen in Baystream.

Het voordeel van BayStream is dat je niet gelimiteerd bent tot wat er op Popcorn Time staat. Je kunt op Baystream namelijk vele bestanden van ThePirateBay openen, we verwachten dat er steeds meer torrents beschikbaar zullen zijn om te streamen. Daarnaast werkt BayStream gewoon vanuit je browser, waardoor je er overal gemakkelijk gebruik van kunt maken.

Is BayStream veilig?

In het kort: Ja. Maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je torrents streamt via een website als BayStream. Houdt daarom deze punten in gedachten:

 • Torrents streamen is in vele gevallen illegaal: Lang niet alle bestanden die als torrent aangeboden worden, kun je legaal streamen/downloaden. Bedenk daarom zelf of je dit wilt doen.
 • Er is een mogelijkheid tot een boete voor streaming: Een aantal partijen in Nederland monitoren mensen die streamen en/of downloaden door gebruikersdata op te slaan. Op basis van die data volgen er in de toekomst mogelijk boetes voor streaming.
 • Advertenties kunnen malware bevatten: Op websites als ThePirateBay kom je vaak advertenties tegen, van neppe ‘download’-knoppen tot irritante pop-ups. Zo kan er malware op je apparaat terecht komen.

Er hangen dus een aantal risico’s aan het gebruik van BayStream, net zoals bij vele andere streamingsites en -programma’s. Echter kun je vele risico’s indekken door simpelweg een VPN te gebruiken.

Oplossing: gebruik bij streamen altijd een VPN

Wanneer je geen risico wilt lopen wanneer je bestanden streamt, dan is het raadzaam om altijd een VPN te gebruiken. Er zijn namelijk enorm veel voordelen van het gebruiken van zo’n VPN, de grootste voordelen voor BayStream zijn:

 • Je kunt de PirateBay blokkade omzeilen
 • Door een VPN ben je geheel anoniem
 • Ingebouwde adblockers houden irritante pop-ups tegen

Er zijn dus genoeg redenen op te noemen om een VPN aan te zetten. Loop dan ook geen onnodig gevaar en gebruik een (gratis) VPN wanneer je websites zoals BayStream bezoekt.

De beste VPN voor BayStream – ExpressVPN

expressvpn

Deze VPN scoort het beste in onze VPN top 10. Hij is perfect voor streamen door de hoogwaardige beveiliging, hoge snelheden en ingebouwde ad-blocker. Een aanrader dus!