Beste VPN Software
Laatste update: 11 augustus 2020 - Door: Matthijs
De vraag wat nu de beste VPN software is, is niet met één antwoord te beantwoorden. Het ligt namelijk aan het feit waar je het voor wil gaan gebruiken of wat wat jouw wensen zijn. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de beste VPN software voor diverse behoeftes en toepassingen.
Bij VPNpower hebben we één doel: jou helpen bij het maken van de beste keuze voor een goede VPN provider. We doen daarom veel onderzoek en research naar de beste VPN provider voor Nederland. Hierbij is de beste keuze echter wel afhankelijk van jouw behoeftes: zo kun je op zoek zijn naar de beste keuze voor het kijken van Netflix of de beste provider voor het omzeilen van landblokkades in China.
Onze hoofdreden om gebruik te maken van een VPN verbinding is onze online veiligheid. Bescherm jezelf met een veilige verbinding tegen cybercriminelen en laat niet zomaar over al je gegevens achter.
Laten we starten met de lijst beste VPN aanbieder van Nederland die in onze ogen het beste scoren. Onder de beste VPN keuzes in het algemeen, gaan we dieper in op de beste keuzes per doeleinde. Je kunt vanaf daar direct naar diepgaandere onderzoeken gaan.
#1 NordVPN – Momenteel 70% korting en betaal je € 3,10 per maand
Bescherm jezelf online met NordVPN.Wij vinden dit de meest betrouwbare aanbieder op dit moment. Ook niet geheel onbelangrijk is de werking van NordVPN, wij ervaren de software als erg prettig. Daarnaast is de software op bijna alle apparaten te gebruiken. Lees meer…
#2 ExpressVPN – Test ExpressVPN 30 dagen gratis uit!
Onze tweede favoriet en als één van de beste uit de test is ExpressVPN. Ook weer met name de werking en de betrouwbaarheid van deze software maakt dit een goede keuze, daarnaast zien we dat ExpressVPN weinig impact heeft op de snelheid van je internet. Ook heeft biedt de software van ExpressVPN veel extra functionaliteiten. Lees meer…
#3 CyberGhost – 80% korting en twee gratis maanden
Onze derde favoriet en als één van de beste uit de test is CyberGhost. Gezien de werking en betrouwbaarheid van CyberGhost is dit een hele goede keuze, daarnaast is het ook de meest voordelige keuze. Voor € 2,64 per maand kun je al volledig gebruik maken van CyberGhost. Lees meer…
#4 SurfShark- Zeer goedkope keuze: $ 1,99 per maand
Onze vierde favoriet is SurfShark, hierbij is de prijs erg aantrekkelijk. SurfShark is laag geprijsd, maar werkt daarentegen ook gewoon goed, zo kun je SurfShark zelfs op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken. Ook kun je na eigen zeggen van SurfShark gebruik maken van maar liefst 15 verschillende Netflix-bibliotheken. Lees meer…
#5 Private Internet Acces (PIA)- Bespaar nu 71% op een jaarlijks abonnement
Onze laatste keuze gaat uit naar Private Internet Acces, ook hier zijn de kosten laag en is de werking van de software erg goed. Private Internet Acces, vaak afgekort tot PIA, is de beste VPN keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare software voor een zacht prijsje. Bij het afnemen van een PIA abonnement kun je zelf zonder contactgegevens betalen met verschillende cadeaubonnen, erg anoniem. Lees meer…
Beste VPN per apparaat
Naast de algemene beste keuzes die je daarnet hebt gezien, heb ik bij VPNpower ook onderzoek gedaan naar de beste keuzes voor specifieke apparaten. Bekijk hier de beste VPN voor de meest populaire devices.
Beste VPN per besturingssysteem
Voor je overgaat tot aankoop van een VPN software is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te letten op de ondersteuning voor het besturingssysteem op jouw apparaat. Lang niet altijd zijn alle VPN aanbieders geschikt voor alle besturingssystemen als iOS of Android. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste keuzes voor de populairste systemen.
Beste VPN per toepassing
Waar wil jij VPN software voornamelijk voor gebruiken? Voor het streamen van films en series of voor het omzeilen van censuur en geografische blokkeringen? Ik ben op onderzoek uitgegaan naar de beste VPN software keuzes voor de meeste doeleinden bij VPN diensten.
Beste VPN per kenmerk
Veel VPN aanbieders hebben unieke kenmerken. Zo zijn er VPN’s in de vorm van een app, maar bieden diverse aanbieders ook een speciale extensie aan voor bijvoorbeeld browsers als Google Chrome of Firefox. Ik heb onderzoek gedaan naar de beste VPN’s die voldoen specifieke kenmerken of uitvoeringen.
Onderzoeksmethodologie beste VPN Software
In mijn beste VPN software lijsten zet ik niet zomaar VPN aanbieders op een rij. Dankzij uitgebreid onderzoek in vorm van het zelf ervaren van de software en grondig deskresearch, kan ik de verschillende VPN providers rangschikken en bestempelen als beste keuze. Zoals je wellicht heb gemerkt vind je in mijn beste VPN software onderzoeken nooit een specifieke positie: ik ben van mening dat dit niet mogelijk kan zijn, gezien elke VPN software zijn eigen voordelen heeft voor specifieke doeleinden.
Dit is dan ook een reden dat ik maximaal drie VPN aanbieders opneem als beste VPN keuze bij specifieke doeleinden. Ik wil jou vooral vooruit helpen bij het maken van een juiste beslissing en niet nog meer verwarring veroorzaken. Bij het doen van onderzoek naar de beste VPN providers hanteer ik constant dezelfde onderzoeksmethodologie, waarbij enkel de onderzoeksfactoren voor desbetreffend doeleinde kunnen variëren.
Randvoorwaarden voor een goede VPN aanbieder in Nederland
Online zijn er wel honderden VPN providers te ontdekken. Allemaal beweren ze natuurlijk de beste keuze of de meest veilige en betrouwbare keuze te zijn. Maar welke zijn dit nu echt? Ik begin mijn onderzoek altijd met het afbakenen van een onderzoeksselectie. Hiervoor laat ik mijn randvoorwaarden voor een goede VPN aanbieder los, om daarmee het kaf van het koren te scheiden. Ik zet de randvoorwaarden voor je op een rij:
- VPN software wordt veel gebruikt: de VPN software moet door veel mensen in gebruik genomen zijn. Als dit niet zo is, zegt dit wat over de populariteit, maar ook over mogelijke beveiligingsissues.
- De software is veilig en betrouwbaar: ik ben van mening dat een VPN sowieso gebruik moet maken van een versleuteling. Een veilige en betrouwbare verbinding van de software is misschien wel de belangrijkste randvoorwaarde. Dit is immers waarom je VPN software aan zou schaffen.
- Beschikbaar voor Nederlandse gebruikers: de software moet vanzelfsprekend te gebruiken en toegankelijk zijn voor Nederlandse gebruikers. Als de communicatie van het bedrijf ook in het Nederlands is, bijvoorbeeld op de website, is dat een extra mooi pluspunt.
- Meerdere betaalmethodes bij afname software: niet iedereen wilt betalen met zijn privé-rekening. Ik vind het dan ook belangrijk dat een VPN provider meerdere betaalmogelijkheden biedt voor het aanschaffen van de software.
Als een VPN provider niet aan een van bovenstaande randvoorwaarden voldoet, neem ik deze niet partij minder serieus en zal ik deze dan ook niet meenemen in mijn onderzoeksselectie. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik nieuwe VPN partijen natuurlijk ook altijd een kans moet geven. Deze hou ik dan ook nauwlettend in de gaten, bijvoorbeeld door het aantal downloads in combinatie met beoordelingen in de AppStore of Google Play Store.
Onderzoeksfactoren bij VPN software
De onderzoeksfactoren komen overeen met de factoren die ik hanteer bij mijn VPN reviews. Ik kijk altijd naar de belangrijke factoren die hét verschil kunnen maken in een keuze voor een VPN provider. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid servers en de hoeveelheid hiervan.
De onderzoeksfactoren zijn veelal bij al mijn onderzoeken hetzelfde, hoewel de weging van specifieke factoren wél verschillen. Als ik bijvoorbeeld op zoek ga naar de beste VPN voor China, zal ik me meer focussen op het aantal servers en de locaties hiervan. Ga ik op zoek naar de meest veilige software? Dan check ik meer van welke protocollen de software gebruikt maakt als versleuteling en of de aanbieder logbestanden bijhoudt. Onderstaande onderzoeksfactoren zijn degene die ik hanteer bij mijn onderzoeken naar de beste VPN providers.
- Aantal servers: een belangrijk kenmerk van een VPN aanbieder is het aantal servers. Hierbij geldt: hoe meer servers een provider heeft, hoe meer keuze en vrijheid jij als gebruiker hebt.
- Locatie van de servers: waar staan de servers? Is dit in één continent of zijn ze over de hele wereld verspreid geplaatst? Hoe beter de spreiding, hoe meer mogelijkheden jij hebt. Dit is met name belangrijk bij VPN’s waarmee je over de grens wilt kunnen streamen of websites wilt kunnen bezoeken waar mogelijk censuur toegepast wordt.
- Functionaliteiten: waartoe is de software allemaal in staat? Zo is lang niet elke VPN software geschikt voor het kijken van Netflix. Ik kijk goed naar de mogelijke functies en ‘extra features’ bij verschillende VPN software pakketten.
- Logbestanden: hoe is het gesteld met de aanpak op het gebied van logbestanden? Mijn voorkeur gaat altijd naar partijen die geen log’s bijhouden, zodat je helemaal anoniem blijft. Echter is dit niet altijd bij alle VPN aanbieders het geval.
- Gebruiksgemak: hoe makkelijk is desbetreffende VPN software te gebruiken? Kan iedereen er mee overweg of moet je bijna een expert zijn om gebruik te maken van de software?
Aanvullende technische onderzoeksfactoren
Daarbij onderzoek ik ook technische factoren van de software. Denk aan download snelheden en de protocollen waarvan een software gebruikt maakt voor encryptie van verkeer:
- Download snelheden: om te voorkomen dat jouw apparaat enorm traag wordt na het starten van een VPN verbinding, is het belangrijk om te kijken naar de snelheden van de software. Hoe groot is bijvoorbeeld het verschil van de downloadsnelheid met en zonder een VPN software?
- VPN protocollen: van welke protocollen maakt de software gebruik? Dit geeft een goed beeld van de mate van versleuteling van verkeer en dus de veiligheid van de software.
- Compatibiliteit: het is slim om altijd even stil te staan bij de ondersteuning van de software op het gebied van apparaten en besturingssystemen. Op hoeveel verschillende besturingssystemen en apparaten is de software (en dus jouw account) te gebruiken?
- Support: hoe is het gesteld met de support van het bedrijf achter de software? Er zijn diverse VPN aanbieders die 24/7 klaarstaan voor vragen of ondersteuning, maar er zijn ook enkele die enorm slecht te bereiken zijn.
- Prijzen en pakketten: om te kunnen onderzoeken of een VPN aanbieder prijzig of juist goedkoop is, onderzoek ik de verschillende prijzen van de vaak meerdere pakketten. Van hoeveel accounts kun je genieten voor een specifieke prijs en wat scheelt een jaarafname met een maandafname? Dit is tevens een belangrijk onderdeel om VPN software met elkaar te kunnen vergelijken op prijs en kwaliteit.
Beste VPN’s up to date houden
Boven al mijn onderzoeken op VPNpower noteer ik de datum van de laatste update. Ik probeer mijn beste lijsten altijd up to date te houden: hiervoor volg ik het laatste VPN nieuws op de voet en check in nieuwtjes bij specifieke aanbieders. In sommige gevallen is een update noodzakelijk: zo kan er ook bijvoorbeeld een beveiligingslek gedetecteerd worden bij een topper, waardoor deze op dat moment tijdelijk geen beste keuze hoeft te zijn.
Opmerkingen of aanvullende vragen voor de beste VPN keuze?
Het kan voorkomen dat jij een VPN software zoekt voor een toepassing of wens die ik nog niet heb beschreven op VPNpower. Ik raad je dan ook aan om mij een berichtje te sturen, zodat ik deze op kan nemen in mijn planning. Ook bij aanvullende vragen over VPN in het algemeen wil ik je helpen. Ik update mijn onderzoeken overigens regelmatig om ze altijd waardevol te houden.
De VPN ontwikkelingen staan niet stil, waardoor dit soms een must is. Mocht jij een ontwikkeling hebben opgemerkt die van invloed kan zijn op bovenstaande onderzoeksresultaat, stel ik het zeer op prijs als je me een seintje geeft. Wist je dat ik ook diverse gidsen heb geschreven met VPN uitleg in makkelijke taal?
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!