Home VPN Uitleg HTTP 403 omzeilen doe je zo
http 403 omzeilen

HTTP 403 omzeilen doe je zo

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 13 september 2019

Ben je ooit op een website gekomen waarbij je gelijk de boodschap Forbidden in beeld te zien kreeg? Dan is er in veel gevallen sprake van een HTTP 403 Forbidden error. Je hebt als gebruiker geen rechten om de server van de website te bezoeken. Hoewel velen hier de moed opgeven om een website tóch te bereiken, is het best makkelijk om zo’n 403 error te omzeilen. In dit artikel beschrijf ik hoe je dat precies kunt doen waarom VPN software de helpende hand is. Mocht je naar aanleiding van mijn artikel nog kampen met prangende vragen, dan kun je deze altijd naar mij toesturen!

Wat is een HTTP 403 Forbidden error eigenlijk precies?

De HTTP 403 error valt onder de ‘400-foutmelding’ groep. Deze groep omvat meerdere foutmeldingen bij het bezoeken van websites. De meest bekende hiervan is natuurlijk de 404-error: hierbij kun je de website wel bereiken, maar kom je bijvoorbeeld op een niet bestaande pagina. De HTTP 403 Forbidden error is een andere foutmelding: hierbij is er vaak sprake van een specifieke blokkering. Een website-eigenaar kan bijvoorbeeld blokkades hebben opgelegd voor bezoekers uit een specifieke regio.

Bij een 403 bestaat de website of pagina wel, maar kun jij hem niet bezoeken

Wanneer je dus een HTTP 403 error in beeld te zien krijgt – vaak met Forbidden in grote chocoladeletters – bestaat de pagina wél, maar heb jij hier toegang toe. Het verzoek van de client wordt hierbij niet uitgevoerd, waardoor de website of een specifieke pagina niet zichtbaar zal zijn.

Waarom wordt een HTTP 403 toegepast door website eigenaren?

Het blokkeren van specifieke content of complete websites kan diverse redenen hebben. Zo kan een website eigenaar een gedeelte van de website enkel voor specifieke gebruikers beschikbaar stellen. Of wat dacht je van het volgende: er zijn tal van spam-bots die websites voorzien van ongelooflijk veel kansloze advertentie teksten in de reacties van blogberichten. Tijd om zo’n spammer permanent te blokkeren: vaak gebeurd het in dit geval om een IP-adres blokkade.

Hoe kun je zo’n HTTP 403 omzeilen?

Als je zeker weet dat het niet ligt aan je computer en je bijvoorbeeld alle browserextensies hebt uitgeschakeld, zijn er verschillende oplossingen om zo’n 403 error makkelijk te omzeilen. Allereerst moet je begrijpen dat je IP adres verschilt van je WiFi netwerk en je mobiele netwerk. Schakel eens naar het andere netwerk en bekijk of je de site vervolgens wel kunt benaderen.

VPN software is de oplossing voor het omzeilen van een 403

Heb je via het andere netwerk ook geen toegang? Geen probleem: ook daarvoor hebben we een mooie oplossing gevonden! VPN software! Met verschillende beste VPN software kun je namelijk heel makkelijk gebruik maken van (vaak) duizenden VPN servers, die allemaal een ander IP adres hebben. Niet alleen je IP adres zal anders zijn bij het bezoeken van de website, ook je locatie is gelijk aan die van de VPN server die je gebruikt. Volledig anoniem surfen!

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.