Home VPN Uitleg Anoniem internetten iPad
anoniem internetten ipad

Anoniem internetten iPad

Door: Robbert, VPN ExpertVPN rob
Laatste update: 5 augustus 2019

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar een simpel bezoekje aan het web zorgt al voor enorm veel data voor bedrijven en organisaties die jouw activiteiten online volgen. Als je denkt dat dit amper gebeurt, heb je het mis. Veel bedrijven – met name social media partijen – houden online activiteiten bij en verkopen deze vervolgens aan advertentiebureau’s. Hierbij gaat het niet om het apparaat waarmee jij het internet bezoekt: of dit nu via je computer of via je iPad is. In dit artikel leg ik wel precies uit hoe jij anoniem kunt surfen via je iPad. Gebruik jij veelal je iPad om te internetten, dan kan dit artikel enorm zinvol zijn als jij wenst om in de toekomst anoniem te surfen!

Waarom anoniem internetten via je iPad?

Je zult je misschien afvragen: waarom zou ik anoniem surfen via mijn iPad? Hiervoor zijn heel wat redenen te bedenken. Stel dat je bijvoorbeeld privacy-gevoelige zaken regelt via je iPad – waarvan je liever niet hebt dat deze aan jou persoonlijk toe te wijden zijn. Anonimiteit is dan een must. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het doorgeven van gevoelige informatie aan instanties of het downloaden van specifieke bestanden.

Je kunt het best zorgen voor anonimiteit door gebruik te maken van VPN software. Laten we daar eens dieper op ingaan.

Met VPN software anoniem internetten op een iPad

Een VPN software zorgt ervoor dat jij volledig anoniem kunt internetten. Je moet hierbij altijd wel letten op het feit of er logbestanden worden bijgehouden, iets wat ook onwijs belangrijk is voor een score bij onze VPN reviews. Wanneer er namelijk geen logbestanden worden bijgehouden, kunnen ook derden geen informatie opvragen aan desbetreffende VPN aanbieder waar jij de dienst afneemt.

Bij een VPN verbinding maak je gebruik van een ander IP adres dan die van jezelf. Hierdoor kunnen specifieke internetsessies en activiteiten niet toegewezen worden aan jouw persoonlijke IP adres. Je maakt namelijk gebruik van het IP adres van de VPN server die je op dat moment gebruikt.

Ik raad je aan om ook een kijkje te nemen bij mijn eerdere onderzoek naar de beste VPN voor iPad. Hier ontdek je specifieke VPN software pakketten die in mijn ogen het best gebruikt kunnen worden om anoniem te kunnen surfen op een iPad.

Recente VPN artikelen

BayStream-website

Eenvoudig torrents streamen met BayStream

Sinds kort linkt ThePirateBay bij vele torrents door naar BayStream, wij laten je zien hoe je er veilig van gebruik kunt maken.
netflix-kijken-in-het-buitenland

Hoe kan ik Netflix kijken op vakantie?

/
In deze blog vertellen we je wat de nadelen zijn van Netflix in het buitenland. Ook vertellen we je waarom een VPN oplossingen biedt en welke VPN's geschikt zijn.
cyber monday vpn aanbiedingen

Cyber Monday VPN Aanbiedingen 2020

Het duurt misschien nog eventjes, maar het is belangrijk om de Cyber Monday deals in de gaten te houden. Check hier de aanbiedingen van afgelopen jaar en ook nieuwe aanbiedingen voegen we hier toe.
popcorn-time-boete

Hoe zit het nu met de Popcorn Time boete?

/
Welk risico loop je bij het gebruik van Popcorn Time? In deze blog bespreken we de Popcorn Time boete en vertellen we je hoe je veilig blijft.
netflix-blokkade-omzeilen

Netflix blokkade omzeilen: hoe doe je dat?

/
Het is niet meer vanzelfsprekend dat je met gebruik van een VPN op Netflix kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om VPN blokkades te omzeilen.
pirate-bay-alternatieven

Beste Pirate Bay alternatieven

Benieuwd naar de beste alternatieven van The Pirate Bay? Wij vergeleken verschillende torrentwebsites en zette de 4 beste voor je op een rijtje.